Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ.Ελευθεριάδου | Σοβαρά προβλήματα για τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποίησε, το πρωί της Παρασκευής, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, μέσω διαδικτύου, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών ΚΔΑΠ, Σωκράτη Σαρρή στον χώρο της ιδιοκτήτριας ΚΔΑΠ κ. Ευανθίας Μπότση, με σκοπό να την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ μετά την απόρριψη ενίσχυσης μέσω Voucher χιλιάδων παιδιών με πλήρη φάκελο από την ΕΕΤΑΑ και, κατ’επέκταση, το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε αναλυτικά τις προσπάθειες του Σωματείου τους ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω του ελλιπέστατου ελέγχου από τη μεριά της πολιτείας, η οποία αφήνει ακάλυπτη την πλειοψηφία των επιχειρηματιών-εκπαιδευτικών που εργάζονται πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας.
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σαρρής, για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία αν και επισημάνθηκαν εγκαίρως στους αρμόδιους φορείς, δεν έχουν επιλυθεί. Σύντομα θα φέρω τα θέματα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ζητήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό που όμως είναι εξαιρετικά σοβαρά και αφήνουν εκτός ΚΔΑΠ παιδιά που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν περίπου 10 εκ. ευρώ αδιάθετα από την πρώτη κατανομή του προγράμματος ΕΣΠΑ, αυτά δεν δίνονται ώστε να καλυφθούν τα παιδιά που έμειναν εκτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, περίπου 1500 εργαζόμενοι σε ιδιωτικά ΚΔΑΠ να μένουν χωρίς δουλειά.
Επίσης, γνωστοποίησε τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έγιναν στην κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και οι οποίες αναφέρονται σε σειρά παρατυπιών που αφορούν μέχρι και κατασπατάληση κονδυλίων.

Η κ. Μπότση αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν και την περιοχή της Καβάλας, τα οποία θα φέρω το αμέσως προσεχές διάστημα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ζητώντας απαντήσεις.

Όπως σημείωσε η κ. Ελευθεριάδου το σίγουρο είναι ότι περίπου 50.000 παιδιά με πλήρη φάκελο δεν έλαβαν Voucher, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κάνει τα στραβά μάτια σε καταγγελίες για παρατυπίες, αρνείται να βάλει το χέρι στην τσέπη (ΕΣΠΑ) στα υπάρχοντα διαθέσιμα ποσά και αδιαφορεί για τους χιλιάδες εργαζόμενους που μένουν χωρίς εργασία. Συμπλήρωσε ότι είναι ένα εξαιρετικό σημαντικό θέμα, με πολλές πτυχές που σύντομα θα αναδειχθεί.

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en