Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Τ. Ελευθεριάδου: Να γίνουν μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση στα σχολεία της Θάσου και της Καβάλας

Στη Βουλή έφερε το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα της Θάσου και της Καβάλας, η βουλευτρία Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα, παρέθεσε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχολεία του νομού, συμπληρώνοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα μαζικά τεστ και να προχωρήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προσέθεσε το γεγονός ότι θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, όπως διαπιστώθηκε και στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Θάσου.
Άλλωστε, ο νομίατρος Καβάλας σημείωσε ότι τα έξι κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείων της Θάσου ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Μάλιστα, την
Πέμπτη 18/2/2021 εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης και στην ΠΕ Καβάλας.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, η μετάδοση μεταξύ των μαθητών είναι έντονη και παρατηρείται σε πολλές σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας και της Π.Ε. Θάσου. Επιπρόσθετα, η ιχνηλάτηση επαφών των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών δεν πραγματοποιείται και-προς το παρόν- δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να υλοποιηθεί, ενώ το πρόβλημα της Θάσου θα επηρεάσει άμεσα και την Καβάλα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλου.

Για τους λόγους αυτούς, η βουλευτρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
 Αν θα προχωρήσουν σε στοχευμένη ιχνηλάτηση σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας και-κυρίως-της Π.Ε. Θάσου και σε χώρους εργασίας και αν θα φροντίσουν ώστε η διενέργεια τεστ να είναι επαναλαμβάνομενη.
 Ποια είναι η κατάσταση σε Θάσο και Καβάλα;
 Αν θα εισηγηθούν την πρόληψη περισσότερων εκπαιδευτικών και τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15.
 Αν θα εισηγηθούν την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
 Αν θα εισηγηθούν την αύξηση των λεωφορείων μεταφοράς μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται καταστάσεις συνωστισμού.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου | Διαμαρτυρία για την τιμή του λαδιού

Οι εξευτελιστικές τιμές που δίνονται από τους εμπόρους για το ελαιόλαδο (από 2,35 εως 2,45 ευρώ) δικαιολογημένα προκαλούν την αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών που βλέπουν να μειώνεται κάθε χρόνο το εισόδημα τους, κάθε χρόνο να είναι μειωμένη η τιμή του ελαιολάδου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «ελεύθερης αγοράς», των «ανοιχτών τιμών», της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως έκαναν και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Αυτή την πολιτική στηρίζουν και υλοποιούν και η δημοτική και περιφερειακή αρχή. Είναι η συνέχεια των χαμηλών τιμών που δόθηκαν για τα αμνοερίφια το προηγούμενο Πάσχα και το γάλα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις νόμιμες και παράνομες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που γίνονται από άλλες χώρες με αποτέλεσμα να «μένει» η ντόπια παραγωγή.
Είναι η συνέχεια των εισαγωγών κινέζικων μελιών που αφήνουν τα δικά μας απούλητα.

Καλούμε την κυβέρνηση, την Τοπική Διοίκηση εδώ και τώρα να πάρουν μέτρα για την στήριξη του εισοδήματός μας:
 Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα μεροκάματο για μπορέσουμε να ζήσουμε
 Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές
 Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
 Μέτρα προστασίας από τις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.
 Δακοκτονία με την ευθύνη του κράτους, πλήρη στελεχωμένη και με επιστημονική στήριξη.
 Συντήρηση του αγροτικού δικτύου
 Επαρκή συντήρηση και επέκταση της αρδευτικής ικανότητας

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Θάσο για να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Σχετικά με έλευση εκμαγείων της «διόδου θεωρών» από το Λούβρο στο Μουσείο Θάσου

Παραδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου από το μουσείο του Λούβρου, τα εκμαγεία από ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες που κοσμούσαν ένα πολύ ενδιαφέρον μνημείο της αστικής τοπογραφίας της αρχαίας πόλης της Θάσου, τη λεγόμενη «δίοδο των θεωρών».

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την έλευση στον φυσικό τους χώρο, στη Θάσο, των εκμαγείων των συγκεκριμένων γλυπτών.

Στόχος όλων μας είναι η επιστροφή και των ανάγλυφων  μαρμάρινων πλακών.

Ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν διαχρονικά για την έλευση των εκμαγείων στη Θάσο.

Ειδικότερα ευχαριστούμε, τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας- Θάσου την κα. Σταυρούλα Δαδάκη για τη συνδρομή της, καθώς και τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα και τον Επιχειρηματία της Θάσου κ. Φιλιππίδη Χαράλαμπο για τη χρηματοδότηση των εξόδων της μεταφοράς των εκμαγείων από το Παρίσι στη Θάσο».

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κανένα θετικό δείγμα στο τεστ covid-19 που έγινε στο Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου

Κανένα θετικό δείγμα δεν βρέθηκε στον έλεγχο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, από κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), στο Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου. Πραγματοποιήθηκαν 85 τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου, τα οποία ήταν (όλα) αρνητικά. Πρόκειται για ευχάριστη είδηση, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουν στο νησί. Την προηγούμενη ημέρα έγινε έλεγχος και στο Γυμνάσιο Λιμεναρίων, όπου σε 50 τεστ βρέθηκε ένα θετικό δείγμα.

Επίσης, εντοπίστηκε ένα κρούσμα εκπαιδευτικού στο νηπιαγωγείο Ποτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία του νηπιαγωγείου και του Β1 τμήματος της β΄ τάξης του Γυμνασίου Λιμεναρίων.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: