Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Τσαπέκος | Δεν είχαμε καμία πρόταση από την κυβέρνηση για την διάθεση των self tests

To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αλέξανδρος Τσαπέκος μετέφερε στο Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη ότι οι φαρμακοποιοί δεν είχαν καμία πρόταση από την κυβέρνηση για την διάθεση των self tests, την στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη υπάρξει ανακοινώσεις για την εύρεση άλλων καναλιών για την διάθεση των self tests.

Ακούστε τα όσα μετέφερε ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αλέξανδρος Τσαπέκος στο Radio ENA 90,5

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αεροδρόμιο Καβάλας | Ππτωτική πορεία στις πτήσεις το 2021 σε σχέση με το 2019

Μείωση 51,8% σημείωσε η επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων της Fraport στο φετινό 8μηνο, έναντι του αντιστοίχου χρονικού διαστήματος του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο 8μηνο του 2019, η κίνηση ήταν 21,73 εκ. επιβάτες, έναντι 10,48 στο φετινό 8μηνο. Αντιστοίχως στο 8μηνο 2020, που μικρή σημασία έχει, η κίνηση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 5,53 εκ. επιβάτες. Στο εφετινό 8μηνο σημειώνεται αύξηση σε σχέση με το 2020 της τάξης του 89,5%.

Συγκρίνοντας μόνο τον μήνα Αύγουστο, η εικόνα της συνολικής επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, έχει ως εξής:

  • Αύγουστος 2019: 5.484.290
  • Αύγουστος 2020: 2.442.672
  • Αύγουστος 2021: 4.468.384

Σε επίπεδο αεροδρομίων της Fraport, Μύκονος και Σαντορίνη είχαν την καλύτερη πορεία, ενώ όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια σημείωσαν πτώση στο φετινό 8μηνο, υψηλότερη του μέσου όρου. Συγκεκριμένα, η Μύκονος υποδέχθηκε 769.891 αφίξεις, έναντι 1.174.904 στο 8μηνο του 2019 και η Σαντορίνη 964.609, έναντι 1.653.936 το 2019. Τη μεγαλύτερη πτώση είχε με 67,7% το αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς. Πάνω από τον ΜΟ ήταν και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας με μείωση 48%, καθώς υποδέχθηκε φέτος 1.263.367 αφίξεις, ενώ κοντά στο μέσο όρο του 51,8% ήταν τα αεροδρόμια Ακτίου, Χανίων, Κω, Μυτιλήνης, Ρόδου και Σάμου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρίκας | Δεν υπάρχουν ελληνικά ύδατα που να μην παραβιάζονται από τούρκικα αλιευτικά

Στο επίκεντρο των εξελίξεων φαίνεται πως μπαίνει το Θρακικό Πέλαγος μετά το διάβημα που εξέδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προς την τουρκική πλευρά για την παράνομη αλιεία.

Όπως μεταφέρει στο enanews.gr ο αλιέας από την Αλεξανδρούπολη Δημήτρης Σαρίκας δεν υπάρχουν ελληνικά χωρικά ύδατα που να μην παραβιάζονται σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος από τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Αυτό φέρνει τεράστιο πρόβλημα στους Έλληνες αλιείς ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες και να μην μείνουμε μόνο στα διαβήματα.

Τέλος κατέληξε ότι υπάρχει φανερό πρόβλημα υπεραλίευσης λόγω και των Τούρκων γειτόνων μας στο Θρακικό Πέλαγος με αποτέλεσμα αρκετοί από τους αλιείς να πηγαίνουν προς Θερμαϊκό.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μειωμένη η προσέλευση για αιμοδοσίες στο Νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

Η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊου έχει φέρει πολλά προβλήματα στον χώρο της υγείας.

Εκτός από τις αναστολές και το πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ στα κατα τόπους νοσοκομεία παρατηρούνται και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από την πρόσφατη είδηση που ανέδειξε το enanews.gr ότι δηλαδή οι πολίτες δεν προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο λόγω φόβου από τον covid-19 (διαβάστε εδώ) έρχεται νέα είδηση η οποία προκαλεί ανησυχία.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει φανερή μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών πολιτών στο Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ENA Channel και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη η διευθύντρια του Αιματολογικού Ευαγγελία Πανώρη η οποία τόνισε ότι είναι φανερή η μείωση στην μετά covid εποχή σε μία περίοδο μάλιστα που το Νοσοκομείο χρειάζεται σίγουρα αίμα.

Μάλιστα τόνισε ότι για να προσελκύσουν τους εθελοντές αιμοδότες στο Αιματολογικό Τμήμα προχωρούν ακόμα και σε δωρεάν τεστ αντισωμάτων έτσι ώστε να γίνεται ο έλεγχος για τον κορωνοϊο.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: