Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσαλικάκης | Με ΜΕΘ… φουλαριστές, «έτρεξε» ο Δεκέμβριος στα νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης

Τα νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ δεν είναι νοσοκομεία μιας νόσου κι αυτό αποδεικνύεται από τις 20.821 εισαγωγές για νοσηλεία non Covid ασθενών, μόνο κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2021, αριθμό δεκαπλάσιο από εκείνον των εισαγωγών με Covid, που στο ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 2005, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

«Παρά τη μεγάλη πίεση που δέχτηκε το ΕΣΥ στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο αριθμός νοσηλευομένων στις λεγόμενες “καθαρές κλίνες”, δηλαδή στις non Covid, ήταν μεγαλύτερος ακόμα και από τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2019, που δεν υπήρχε Covid. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ, τον Δεκέμβριο του 2018, ήταν 19.593, τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν 19.458, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχαμε όχι μείωση, αλλά αύξηση εισαγωγών σε 22.826, εκ των οποίων οι 20.821 non Covid και οι 2005 με Covid. Σαφώς τα νοσοκομεία μας έχουν δυσκολίες και προβλήματα και η Covid τα έφερε όλα πιο μπροστά και πιο έντονα. Προέκυψαν ανάγκες για διαφορετικά ΤΕΠ, για διπλές κλινικές, για διπλές ΜΕΘ για Covid και non Covid ασθενείς. Η πληρότητα στις ΜΕΘ -είτε στις Covid είτε στις non Covid- “άγγιζε” καθημερινά το 100%, ενώ 520 ασθενείς θετικοί στη νόσο Covid-19 νοσηλεύονταν καθημερινά σε απλές κλίνες για τον μήνα Δεκέμβριο. Από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες, το 80% ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ εκ των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ Covid, το 86% ήταν ανεμβολίαστοι. Παρόλα αυτά, το σύστημα άντεξε κι έμεινε όρθιο και θα βγει δυνατό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υγειονομικούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν τον μήνα Δεκέμβριο προκειμένου να βγει επάξια όλος αυτός ο μεγάλος όγκος δουλειάς», σημείωσε ο κ. Τσαλικάκης.
Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, κατά τον περασμένο Δεκέμβριο απευθύνθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητά της, περίπου 41.500 πολίτες, εκ των οποίων 11.000 ενήλικες και 2500 παιδιά αντιμετωπίστηκαν ως ύποπτα περιστατικά.

Όλες οι δομές που διατηρούν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά κυρίως οι καταδρομικές κινητές μονάδες έκαναν καθημερινά αγώνα δρόμου για να εμβολιάσουν πολίτες που δεν μπορούσαν να προσέλθουν. Περίπου 320.000 εμβολιασμοί σε όλες τις δομές της 4ης ΥΠΕ, για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 μέχρι την τελευταία ημέρα του 2021 πραγματοποιήθηκαν 12.000 εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς και Ευρωπαικές μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραίως

Με το μεταπτυχɩακό πρόγραμμα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσφέρει ολοκληρωμένη καɩ εξεɩδɩκευμένη γνώση, σε όλο το φάσμα καɩ τɩς πτυχές των δɩεθνών καɩ ευρωπαϊκών σπουδών, ανταποκρɩνόμενοɩ στɩς επɩστημονɩκές απαɩτήσεɩς καɩ προκλήσεɩς της δυναμɩκής καɩ ανασυντασσόμενης δɩεθνούς πολɩτɩκής.

Ενθαρρύνει  υποψηφɩότητες από φοɩτητές καɩ πτυχɩούχους που επɩθυμούν να αποκτήσουν την αναγκαία εξεɩδίκευση γɩα να αναδεɩχθούν καɩ δɩακρɩθούν ως ανώτερα καɩ ανώτατα στελέχη ∆ɩεθνών Οργανɩσμών, της ∆ɩπλωματɩκής Υπηρεσίας, δημοσίων καɩ ɩδɩωτɩκών οργανɩσμών, ɩνστɩτούτων ανάλυσης καɩ συμβουλευτɩκών υπηρεσɩών, σύμβουλοɩ δɩεθνών υποθέσεων σε Κυβέρνηση καɩ Κοɩνοβούλɩο, σε οɩκονομɩκούς οργανɩσμούς καɩ επɩχεɩρήσεɩς, καθώς καɩ σε κάθε σχετɩκό φορέα ɩδɩωτɩκού ή δημόσɩου τομέα. Με το μεταπτυχɩακό πρόγραμμα το Πανεπιστήμιο απευθύνεται στη σκεπτόμενη νέα γενɩά πολɩτών, οɩ οποίοɩ επɩθυμούν να αποκτήσουν εργαλεία γνώσης καɩ ανάλυσης γɩα λήψη αποφάσεων, γɩα ένα μέλλον ουσɩαστɩκών προκλήσεων καɩ εξεɩδίκευσης. Με στόχο τον πρωταγωνɩστɩκό ρόλο στην πολɩτɩκή, οɩκονομɩκή καɩ επɩστημονɩκή ζωή καɩ πρόοδο καɩ την ανταγωνɩστɩκότητα στο σημερɩνό δɩεθνοποɩημένο περɩβάλλον καɩ τɩς ανάγκες του.

Το Μεταπτυχɩακό Πρόγραμμα στɩς δύο δɩαστάσεɩς του, την ∆ɩεθνή καɩ την Ευρωπαϊκή, βασίζεταɩ σε τρεɩς αλληλοϋποστηρɩζόμενους δɩδακτɩκούς καɩ ερευνητɩκούς πυλώνες:

  1. ∆ɩεθνείς Σχέσεɩς καɩ Στρατηγɩκή,
  2. ∆ɩεθνές ∆ίκαɩο, Ευρωπαϊκοί Θεσμοί καɩ Χρηματοοɩκονομɩκοί Θεσμοί καɩ
  3. ∆ɩεθνής Πολɩτɩκή Οɩκονομία καɩ ∆ɩεθνές Εμπόρɩο καɩ Επɩχεɩρήσεɩς.

Σε δύο εξάμηνα δɩδάσκονταɩ έντεκα (11) μαθήματα καɩ κατά τη θερɩνή περίοδο εκπονείταɩ η  Mεταπτυχɩακή δɩπλωματɩκή εργασία.

Πληροφορίες γɩα τους όρους φοίτησης αναρτώνταɩ στον Εσωτερɩκό Κανονɩσμό

Απαɩτούμενα ∆ɩκαɩολογητɩκά

Αντίγραφο πτυχίου καɩ αναλυτɩκή βαθμολογία.

Γίνονταɩ δεκτές αɩτήσεɩς συνοδευόμενες από πɩστοποɩητɩκό σπουδών με αναλυτɩκή βαθμολογία όλων των ετών από φοɩτητές που αναμένεταɩ να ολοκληρώσουν τɩς σπουδές τους έως τον Σεπτέμβρɩο του 2022. ∆ύο συστατɩκές επɩστολές από καθηγητές ή/καɩ εργοδότες.

Πɩστοποɩητɩκό ɩσοτɩμίας από ∆OATAΠ (∆ΙΚΑΤΣΑ) γɩα όσους έχουν πτυχίο Πανεπɩστημίου της αλλοδαπής. Αναγνωρɩσμένα δɩπλώματα γνώσης Αγγλɩκής (Πɩστοποɩητɩκό γλωσσομάθεɩας Υπουργείου Παɩδείας ή Proficiency ή TΟΕFL ή ΙELTS). Εκτɩμάταɩ, επίσης, η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας. Βɩογραφɩκό Σημείωμα. ∆ύο πρόσφατες φωτογραφίες

 

Αɩτήσεɩς γίνονταɩ δεκτές μέχρɩ 30 Ιουνίου 2022 με εɩδɩκό έντυπο που παρέχεταɩ στην ɩστοσελίδα:

https://www.des.unipi.gr/files/ma-ies/prokirixi/aitisi.pdf

 

Οɩ αɩτήσεɩς θα πρέπεɩ να σταλούν ηλεκτρονɩκά (des-secr@unipi.gr) καɩ ταχυδρομɩκώς στην δɩεύθυνση:

Πανεπɩστήμɩο Πεɩραɩώς – Τμήμα ∆ΕΣ

Μ.Π.Σ. ∆ΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ

Καραολή καɩ ∆ημητρίου 80, Τ.Κ. 185 34, Πεɩραɩάς

(Γραφείο 109, 1ος Όροφος) Υπόψη κας Kων. Μανɩάτη

 

Πληροφορίες

Πανεπɩστήμɩο Πεɩραɩώς Τμήμα ∆ɩεθνών καɩ Ευρωπαϊκών Σπουδών

E-mail: des-secr@unipi.gr

Τηλ.: 210 414 2394, -2731, -2196, -2436, -2443

https://www.des.unipi.gr/el/msc/ma-ies

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξης Πολίτης | Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο μήνυμα του ο κ. Πολίτης αναφέρει τα εξής: Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να θυμίζουμε στους νεότερους την τραγωδία του αφανισμού 353.000 προγόνων μας.

Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας | Γενική συνέλευση και πλούσια δράση

Σε τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, προχώρησε η Θασιακή Ενωση Καβάλας.

 

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: