Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το CosmoClassical “ζωντάνεψε” το εκθεσιακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης”

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021 το Cosmopolis_2021  ταξίδεψε με την ζωντανή παρουσίαση της όπερας του Wolfgang Amadeus Mozart “Così fan tutte” από την CosmoClassical Youth Orchestra, μία ορχήστρα νέων με τη συμμετοχή ερμηνευτών και μουσικών από έξι ευρωπαϊκές χώρες, την Καβάλα σε κάτι μαγικό… Και το εκθεσιακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης” ζωντάνεψε ξανά..

Το εκθεσιακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης” μεταμορφώθηκε και φιλοξενήσε στην sold out παράσταση το κοινό της Καβάλας αλλά και πολιτικούς φορείς ακόμη και της χώρας.

Η φιλοξενία της παραγωγής στο εκθεσιακό κέντρο σήμαινε  και την έναρξη μιας νέας, ουσιαστικής συνεργασίας του φεστιβάλ με το Επιμελητήριο Καβάλας.

Ένας χώρος «κλειστός» για δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας να έχει έχει αποκτήσει μιαν άλλη προοπτική και στην μεγάλη σκηνή οι καλλιτέχνες να μαγεύουν.

Η όπερα του Μότσαρτ “Così fan tutte” θα ανέβει από την CosmoClassical Youth Orchestra και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο πλαίσιο της σύμπραξης του φεστιβάλ Cosmopolis με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας και Καβαλιώτης κ. Κώστας Φραγκογιάννη, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης,ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλα κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκης Αγγελίδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του COSMOPOLIS κ. Άλκης Ζοπόγλου, ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού της Νέα Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης αλλά και φυσικά ένα κοινό που έδωσε το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταγγελίες για ακάθαριστα οικόπεδα και εστίες μόλυνσης στην συνοικία της Παναγίας

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην συνοικία της Παναγίας για ακαθάριστα οικόπεδα που δημιουργούν εστίες μόλυνσης με διάφορα τρωκτικά να φωλιάζουν εκεί.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης, η υπηρεσία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές προσφάτως την συνοικία όπου και καθάρισε τα σημεία που έπρεπε.

Πάντα βέβαια όπως ενημερώνει τους πολίτες, οι καθαριότητες διενεργούνται στα σημεία όπου μπορεί να έχει δικαιοδοσία ο Δήμος κι όχι σε ιδιόκτητα σημεία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι δράσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμίτσας στην παραλία

Από νωρίς ξεκίνησαν τα μπάνια για το καλοκαίρι φέτος με πολύ κόσμο να επισκέπτεται τις πρωινές ώρες την παραλία της Καλαμίτσας, με ένα διάλλειμα βέβαια αυτές τις ημέρες λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Παρόλα αυτά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλαμίτσας φαίνεται να είναι ενεργός, με τις δράσεις του να έχουν ξεκινήσει ήδη με τον καθαρισμό της παραλίας ενώ αναμένονται κι άλλες δράσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, υπάρχει προβληματισμός καθότι πέρυσι δεν είχαν τοποθετηθεί επαρκή καθίσματα και σκίαστρα από πλευράς του Δήμου Καβάλας .

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en