Quantcast
Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Το 1 ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης δημιουργεί

Το 1 ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης πραγματοποιεί την 3 η Έκθεση Μαθητικών Έργων των τομέων από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα που έχουν εκπονήσει οι μαθητές στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων των τομέων του σχολείου μας, καθώς και άλλες δράσεις που πραγματοποιεί το σχολείο κατά το σχολικό έτος 2022-23. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος και θα την επισκεφτούν περισσότεροι από 300 μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Παγγαίου.

Στα πλαίσια της έκθεσης των εργαστηρίων θα παρουσιαστεί από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού το «ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ», έργο το οποίο αφορά στην κατασκευή μιας πλήρους εγκατάστασης οικιακού αυτοματισμού που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα. Το έργο αυτό αποτελεί την μία εκ των δύο Υποδράσεων του Σχεδίου Δράσης, με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις στην Τεχνολογία και τον Πολιτισμό», που εκπονεί το σχολείο μας.

Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το εν λόγω Πρόγραμμα υλοποιείται από το ΙΔΡΥΜΑ – «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» – ΝΟΗΣΙΣ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Βαρύτη: “Η επικοινωνία του εντυπωσιασμού πέρασε πια… ο κόσμος ζητάει έργο και το ζητάει τώρα!”

Ως άνθρωπος και ως υποψήφια Δήμαρχος έχω την αρχή να μη αναλώνομαι σε μικρότητες και πολιτικό λαϊκισμό. Δυστυχώς όμως έρχομαι διαρκώς αντιμέτωπη με μικροπολιτικές παραπληροφόρησης και δεν μπορώ παρά να τοποθετηθώ επ’ αυτών

Την ώρα που, στις καθημερινές επισκέψεις μας στα χωριά του Δήμου Παγγαίου, μαθαίνουμε ότι πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ξεκίνησαν την σχολική τους χρόνια, χωρίς να έχουν καν τα βασικά, όπως το τηλέφωνο και η σύνδεση σε διαδίκτυο, κυκλοφορεί ανάρτηση ότι ο δήμος μας ‘χαίρει επενδύσεων’ άνω των 16 εκ. ευρώ – κι αυτά μόνο για την Παιδεία.

Από αυτά (τα έργα των εκατομμυρίων), το 60% που χαρακτηρίζονται ως ‘ώριμα’, είναι απλά μελέτες… που δεν έχουν καν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όταν αναφερόμαστε σε έργα, τώρα και στο μέλλον, αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται με τις ημερομηνίες δημοπράτησης και σύμβασης με τον αντίστοιχο αριθμό Διαύγειας στην δημοσίευσή τους, για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των πολιτών.

Η επικοινωνία του εντυπωσιασμού πέρασε πια… ο κόσμος ζητάει έργο και το ζητάει τώρα!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Βαρύτη: “Δεν δίνουμε συνέχεια σε μικροκομμματικές πολιτικές που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης”

Την Κυριακή έγινε η επίσημη ανάρτηση από το Πρωτοδικείο Καβάλας των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Μεταξύ αυτών και ο συνδυασμός μας «Ξεκινάμε..», συμμετέχει κανονικά για να διεκδικήσει τον Δήμο Παγγαίου.

Παράλληλα αναρτήσαμε τους βασικούς άξονες του προγράμματος μας για τον Δήμο στην επίσημη ιστοσελίδα μας.

Το Πρόγραμμά μας βασίζεται στους καθημερινούς διαλόγους με συνδημότες μας, οι οποίοι μας επισημαίνουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις ανάγκες που έχουν στην καθημερινότητά τους.

Είναι πλήρως κοστολογημένο και έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη κιόλας ημέρα μόλις οι δημότες μας επιλέξουν ως νέα δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου.

Γνωρίζουμε τον τρόπο ώστε να δώσουμε στην περιοχή την ώθηση που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Αυτή είναι η προτεραιότητά μας βασισμένη στις ανάγκες και με στόχο ανάπτυξη που θα φέρει οικονομικό αποτέλεσμα και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Εμείς, ΔΕΝ δίνουμε συνέχεια σε μικροκομμματικές πολιτικές που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Εξάλλου οι απαντήσεις και τα στοιχεία για όλες τις αναφορές μας, είναι στη διάθεσή των Αρχών.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Βαρύτη: “Απέχουμε από εκδηλώσεις, η σκέψη μας στους πλημμυροπαθείς που δοκιμάζονται”

Με την σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας στην Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, που βιώνουν μια πρωτοφανή τραγωδία από την κακοκαιρία που έχει πλήξει τις περιοχές τους, δεν θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στον Δήμο μας.

Ζητούμε την κατανόηση των συνδημοτών μας και τους καλούμε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιεί ο Δήμος Παγγαίου και θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Μαρία Βαρύτη

Υποψήφια Δήμαρχος Παγγαίου

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: