Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα δοθεί σε αίθουσα του πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο πατέρας της Ελένης, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος ζήτησε μεταξύ των άλλων “Να μην υπάρξει καμία άλλη Ελένη, Ζωή, Γαρυφαλλιά, Καρολάιν, Δώρα”.

Ανοίγοντας την εκδήλωση η πρυτάνισσα κ. Χρυσή Βιτσιλάκη δεσμεύθηκε ότι το πανεπιστήμιο θα υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις για να σταματήσουν κακοποιητικές, δολοφονικές συμπεριφορές και ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη σε αίθουσα του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

 

Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση, η Πρυτάνισα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χρυσή Βιτσιλάκη σύμφωνα με το skyrodos.gr είπε πως “Είναι η χειρότερη πλευρά έμφυλης βίας που “χτύπησε” το πανεπιστήμιου Αιγαίου. Μια νέα γυναίκα που κοίταγε μπροστά τη ζωή έφυγε. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν είμασταν κοντά στην οικογένεια της Ελένης. Δεν μπορώ να φανταστώ να βρεθώ ως γυναίκα και ως μητέρα στη θέση τους. Ευελπιστούμε να βρίσκεται το κουράγιο για να αντιμετωπίζετε αυτό που έγινε. Για να τιμήσουμε τη μνήμη της πρέπει να σταθούμε στο τι η δολοφονία της σηματοδοτεί. Αυτό προσπάθησα να αναδείξω από την πρώτη ημέρα που συνέβει το τραγικό γεγονός. Θέλουμε να αναδείξουμε πως αυτού του είδους οι απάνθρωπες συμπεριφορές που καταλήγουν στη δολοφονία μιας γυναίκας οποιαδήποτε γυναίκας είναι τόσο βαθιά ριζωμένες σε πρότυπα στερεότυπα. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηλιτεύσουμε και να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα. Να αναδείξουμε τον απάνθρωπο χαρακτήρα τους. Πολλά έχουν ειπωθεί για τη γυναικτονία και από το Πανεπιστήμιο μας”.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en