Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα

Στην αίθουσα συνελεύσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κόπηκε η βασιλόπιτα για το νέο έτος. Την καθιερωμένη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Κώστας Πανταζής πέραν των καθιερωμένων ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους αφού όπως θύμισε το 2019 είναι έτος εκλογών.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Λαζαρίδης: «Με πλέγμα 7 μέτρων η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους πολύτεκνους»

Την ενίσχυση εκ μέρους της Πολιτείας του θεσμικού πλαισίου στήριξης των πολυτέκνων και την διαρκή παρουσία της Κυβέρνησης στο πλευρό τους, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο κ. Ι. Βοϊδη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των πολυτέκνων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην χρονική περίοδο του τελευταίου έτους της πανδημίας.

Παράλληλα, συνόψισε τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει λάβει γι’ αυτούς η Κυβέρνηση, αρκετές από τις οποίες ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας:

-Επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ για τα παιδιά που γεννιούνται από τις αρχές του 2020, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησής του.

-Αύξηση αφορολογήτου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μείωση του Φ.Π.Α. για βρεφικά είδη από 24% σε 13%.

-Κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους πολυτέκνους όσον αφορά εξαθέσιο και άνω επιβατικό Ι.Χ.

-Διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

-Προώθηση της πρόσληψης 1.700 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη πολύτεκνων οικογενειών

-Έμφαση στα θέματα οικογένειας και δημογραφικής πολιτικής, με τη δημιουργία σχετικής ειδικής θέσης υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά τη συνάντηση, έκανε την εξής δήλωση:

«Στις θλιβερές διαπιστώσεις ότι η Ελλάδα “γερνάει” και ότι το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, η Κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με ένα πλέγμα συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της οικογένειας και δη των πολυτέκνων. Αυτά εξήγησα στον κ. Βοϊδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας, κατά τη σημερινή πολύ ενδιαφέρουσα συνάντησή μας, ευχαριστώντας τους για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν για το Έθνος οι πολύτεκνες οικογένειες και δηλώνοντάς τους την αμέριστη στήριξή μας. Είμαστε σταθερά δίπλα τους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματά τους, εντός πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της οικονομίας μας».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Πέραμος | Rapid τεστ σε μαθητές και πολίτες

Από το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου μέχρι και το μεσημέρι στις 13.00 πραγματοποιήθηκαν Rapid τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και σε πολίτες. Δύο ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στη πλατεία της Ν. Περάμου για τα τεστ. Πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν ήδη κρούσματα στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Περάμου και ήδη έχουν κλείσει τμήματα, ενώ και σήμερα ανακοινώθηκε στον Διευθυντή του Γυμνασίου ότι μητέρα μαθητή είναι θετική στον κορωνοϊο και ήδη έχει κλείσει και άλλο τμήμα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Αντωνιάδης | Καμία ανακοίνωση για το δρομολόγιο Καβάλας – Πρίνου

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά θεατές στο ίδιο έργο οι Θάσιοι αλλά και οι Καβαλιώτες καθώς η επιδοτούμενη γραμμή Καβάλας – Πρίνου για τον μήνα Μάρτιο δεν ισχύει. Η επιδότηση ίσχυε για τον Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ταυτόχρονα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης ζητά σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς για να υπάρξουν οι κατάλληλες πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: