Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τουρκολιβυκό «χαρτί» παίζει η Άγκυρα για να προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας | Όλα τα σενάρια στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ

Η δύσκολη εξίσωση της επόμενης κίνησης της Άγκυρας σε συνδυασμό με την άμεση αντίδραση της Αθήνας τίθεται αύριο στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή των Ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να αναλύσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης Τουρκικής απειλής η οποία όπως όλα δείχνουν ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε κίνηση επί του πεδίου.

Η εμπρηστική ρητορική των γειτόνων τα τελευταία 24ωρο επικεντρώνεται κυρίως στην ενεργοποίηση της νέας παράνομης συμφωνίας της Άγκυρας με τη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης. Με τον Ταγίπ Ερντογάν να προαναγγέλει έρευνες και γεωτρήσεις σε διεθνή ύδατα και τρίτες χώρες «σημαδεύοντας» ουσιαστικά τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Ενώ ταυτόχρονα όλοι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της γείτονος εξακολουθούν να συντηρούν με απειλές τύπου «θα έρθουμε νύχτα» ένα επιθετικό σενάριο στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα η Άγκυρα δεν κρύβει τον εκνευρισμό της για τις συμμαχίες της Ελλάδας και με συνεχείς απειλές επιδιώκει να στείλει στην Αθήνα το μήνυμα ότι την κρίσιμη στιγμή θα μείνει μόνη και θα έχει αν όχι χειρότερη την ίδια τύχη με την εμπόλεμη Ουκρανία.

Όλα τα δεδομένα αλλά και οι τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλέξει τα Ελληνικά «ραντάρ» για τις επόμενες κινήσεις των γειτόνων θα τεθούν υπόψη του πρωθυπουργού ώστε να σχεδιαστεί τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο η «άμυνα» της Αθήνας η οποία κάθε άλλο παρά παθητική θα είναι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Την Ελληνική απάντηση πέρα από τις διπλωματικές κινήσεις  σε ενδεχόμενη «κάθοδο» ερευνητικού νότια της Κρήτης θα δώσει ο Στόλος με ξεκάθαρες εντολές για δυναμική αντίδραση ειδικά στην περίπτωση που το Τουρκικό σκάφος κινηθεί βόρεια της Μέσης Γραμμής μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

Όμως την ίδια ώρα στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ θα τεθούν και όλα τα υπόλοιπα σενάρια τα οποία αφορούν αμφισβήτηση Κυριαρχικών Δικαιωμάτων ή ακόμα και της ίδιας της Ελληνικής Κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου. Όπως αποκάλυψε ήδη το Newpost αλλά και σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nordic Monitor οι γείτονες ίσως επιχειρήσουν ενέργεια με οσμή προβοκάτσιας σε νησίδα ή νησίδες του Αρχιπελάγους ενώ πάντα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επεισοδίου στον αέρα. Αποκωδικοποιώντας όμως το Τουρκικό αφήγημα περί παράνομης στρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου το Ελληνικό Επιτελείο προετοιμάζεται και για απόπειρα των Τούρκων να παρεμποδίσουν μεταφορά της φρουράς σε μικρότερα ή ακόμα και σε μεγαλύτερα νησιά του Αρχιπελάγους. Σενάριο που «κουμπώνει» στις απειλές της Άγκυρας για δήθεν απειλή από τα στρατικοποιημένα Ελληνικά νησιά.

Το γεγονός πάντως ότι όλα τα σενάρια έμπρακτης αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου ή των  Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδας τοποθετούνται στο νησιωτικό περιβάλλον κάνει όλο και πιο επιτακτική την ενίσχυση του Στόλου. Αφού το Πολεμικό Ναυτικό με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας θα κληθούν να υψώσουν από την πρώτη στιγμή ασπίδα προστασίας. Έτσι είναι πιθανό στο ΚΥΣΕΑ όχι απλά να τεθούν και εξοπλιστικά ζητήματα αλλά και να ληφθούν αποφάσεις με πρώτες τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ αλλά και την ενεργοποίηση της option για την 4η φρεγάτα Belharra.

newpost.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Π.Ε Δράμας | Πτώση δέντρων λόγω θυελλωδών ανέμων

Τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση μεγάλων δέντρων σε σημείο του οδικού δικτύου από Δράμα προς Αρκαδικό.

Στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση των ξεριζωμένων κορμών από το οδόστρωμα λόγω του πολύ μεγάλου όγκου τους και ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στις 02.00’. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη να σπεύσει άμεσα στο σημείο προσωπικό και μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Με χρήση εκσκαφέα – φορτωτή και φορτηγού μπόρεσε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με αποτέλεσμα στις 05.00’ τα ξημερώματα να μπορέσει να δοθεί ξανά από την Αστυνομία ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βάζει αυξήσεις 50% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο! Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες! Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της… Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και
Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αλτρουισμού για τον συνάνθρωπο, αφού μόλις δέκα λεπτά από το χρόνο μας είναι ικανά να χαρίσουν ζωή.

Τιμούμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία και στο συνάνθρωπό τους, ότι πολυτιμότερο έχουν…το αίμα τους. Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται…αλλά μόνο χαρίζεται.

Η Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα και αποτελεί κίνητρο, ώστε να δυναμώσει το εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας. Το μήνυμα της φετινής καμπάνιας είναι «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!».

Η μετάγγιση αίματος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική περίθαλψη, ωφελώντας τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα και τα συστατικά του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία και η μεσογειακή αναιμία. Η μετάγγιση αίματος και προϊόντων αίματος βοηθά τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος Σερρών εδώ και χρόνια διαθέτει Τράπεζα Αίματος και συγκεντρώνει αίμα από τις αιμοδοσίες που πραγματοποιεί, μαζί με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και με συλλόγους και φορείς. Το αίμα είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη που μπορεί να το έχει ανάγκη.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες για να σώσουμε μια ζωή!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en