Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το τεράστιο λάθος που κάνετε πριν κοιμηθείτε

Το να μην πλένετε το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ, ιδιαιτέρως όταν κατά την διάρκεια της ημέρας φοράτε make up, αποτελεί ένα από τα τεράστια λάθη που πρέπει να αποφεύγετε καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματός σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα primers με βάση το λάδι και τα make up αποτελούν τους βασικούς «ενόχους» για την συμφόρηση του δέρματός σας, ιδιαιτέρως όταν αυτό είναι λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή. Επίσης, τα make up σε μορφή πούδρας, τα ματ primers, ακόμη και τα ματ κραγιούν αν δεν αφαιρεθούν από το πρόσωπό σας, μπορούν να ξηράνουν την επιδερμίδα σας κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα προϊόντα μακιγιάζ, εκτός από την χρήση τους για την δημιουργία μιας ομορφότερης εικόνας, έχουν την ικανότητα να απορροφούν ως σφουγγάρι τον αέρα και άλλες τοξίνες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αυξημένη και παρατεταμένη έκθεση σε ελεύθερες ρίζες, οδηγώντας περαιτέρω στη διάσπαση του κολλαγόνου, που προκαλεί την πρόωρη γήρανση.

Οι ειδικοί, μάλιστα, επισημαίνουν ότι ο ύπνος με μακιγιάζ στα μάτια μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως λοιμώξεις.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, λοιπόν, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε την ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας πριν από τον ύπνο. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι αν το κάνετε το πρωί θα πρέπει να εφαρμόσετε διπλή διαδικασία φροντίδας του προσώπου σας. Κάτι που σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε με την τσίμπλα στο μάτι!

Click to comment

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ψητό μπούτι κοτόπουλο με πλιγούρι και μανιτάρια αλά κρέμ

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο

8 μανιτάρια λευκά

3 πιπεριές πολύχρωμες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Άνιθος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)

Δυόσμος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)

120mL κρέμα γάλακτος

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο – κόκκινη πάπρικα

Ελαιόλαδο

450gr πλιγούρι

500mL νερό βραστό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τα μπούτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6’ σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο τηγάνι, κατά προτίμηση βαθύ, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, έπειτα τις πιπεριές και το καρότο, ενώ τελευταία ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Βήμα 3

Μόλις πάρουν χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και αφήνουμε για άλλα 2’. Αργότερα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο περιχύνοντας με κρέμα γάλακτος .

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε, μέχρι το φαγητό μας να πάρει την υφή που θέλουμε.

Βήμα 5

Βράζουμε το πλιγούρι για 3’ και αφήνουμε εκτός εστίας για άλλα 3’. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Χοιρινό με πράσα

                  Υλικά

  • Χοιρινό κρέας: 1 κιλό
  • 8 πράσα
  • Άνιθο: 10 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 καρότα
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • Ελαιόλαδο – νερό – ζωμός από το φαγητό

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και κόβουμε τα λαχανικά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό, μετά αφήνουμε το κρέας σε μια πιατέλα να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας καλά, ώσπου να μαραθούν. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό και λίγο από τον ζωμό του φαγητού χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25’.

Βήμα 4

Τέλος, συμπληρώνουμε και το αβγολέμονο εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε ελαφρώς, ώσπου να δέσει το φαγητό μας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.       

 

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ψητά μπιφτέκια με μανιτάρια σοτέ

                        Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αβγό
  • 3 μανιτάρια λευκά
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρότους
  • 4 ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • ¼ πράσο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωναράκια δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωναράκια άνιθο (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ – μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο – ούζο – λίγο νερό

             

           Εκτέλεση

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ντομάτα και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε για περίπου 6’.

Για τα μανιτάρια

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και τις ντομάτες και αφήνουμε να μαγειρευτούν.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και, αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο ούζο.

Βήμα 4

Τέλος, βάζουμε και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: