Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το σκέφτονται για τις Κυριακές έμποροι και καταναλωτές της Καβάλας

Αρχές Ιανουαρίου η εταιρία ερευνών Interview από τη Θεσσαλονίκη έκανε έρευνα στην τοπική αγορά. Η έρευνα αφορούσε και τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές. Βασικό θέμα της η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η έρευνα έγινε κατ’ εντολή του Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκε χθες βράδυ στη διοίκηση του φορέα. Από αυτή προκύπτει ότι κατ’ αρχήν οι επαγγελματίες είναι περίπου 50-50 ως προς τις Κυριακές. Όταν όμως ανακύπτουν ειδικότερα ερωτήματα που αφορούν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, θρησκευτικές εορτές όμορων χωρών κτλ τότε το ποσοστό αλλάζει. Το 70% των εμπόρων είναι υπέρ των Κυριακών (ή απογευμάτων Τετάρτης κτλ) και το 30% όχι. Ως προς τους καταναλωτές η έρευνα δείχνει πάνω κάτω ίδια εικόνα. Αρχικά υπάρχει το 50-50, που όμως μεγαλώνει υπέρ της λειτουργίας των Κυριακών σε ειδικές περιπτώσεις.
Σε γενικές γραμμές η έρευνα δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που τον περασμένο Σεπτέμβρη αποφάσισε η Γ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου. Δείχνει ότι επαγγελματίες και καταναλωτές συζητούν τις περισσότερες Κυριακές ή τις περισσότερες ώρες ανοιχτά υπό προϋποθέσεις και χωρίς προϋποθέσεις. Η έρευνα θα αξιολογηθεί γενικότερα προκειμένου αργά ή γρήγορα το θέμα να επανέλθει μάλλον σε μια νέα συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Χθες βράδυ η έρευνα παρουσιάστηκε αναλυτικά στη διοίκηση του Επιμελητηρίου από τον εκπρόσωπο της εταιρίας Δημήτρη Βασιλειάδη.
Τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Ιντρεβιου για το ανοιγμα των καταστηματων της Κυρικές στη Καβάλα συζήτησαν χθες εκτενός, στην εκπομπή ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τονβ Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, ο προεδρος του επιμελητιρίου Αγγελος Τσατσούλης και ο δημοσκόπος Δημήτρης Βασειλιάδης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας ανακοίνωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024. Πρώτα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στη Θάσο, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου & την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 στην Καβάλα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο οικείο Επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2023. Θα ακολουθήσει δημοσίευση Πρόσκληση για τις εκλογές, το αργότερο πενήντα (50) ημέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών. Τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να ενημερώνονται για το Τμήμα κατάταξής τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας ανάφερε τα εξής :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Πέραμο Καβάλας – Συγκρούστηκαν δύο επιβατικά οχήματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα συγκρούστηκαν δύο επιβατικά οχήματα ενώ υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκρός 75χρονος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καταγράφηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για την περίοδο μετάδοσης 2024.

Το θανατηφόρο κρούσμα αναμένεται να ανακοινωθεί από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκεί που θα φανεί αν υπήρχε κι άλλο την ίδια περίοδο στην Ελλάδα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en