Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την 25η Μαρτίου | «Σαν σήμερα η σπίθα γινόταν πυρκαγιά»

«​Τιμή και δόξα επίσης σ’ εκείνους που μέσα στο σκοτάδι της μακραίωνης σκλαβιάς κράτησαν ζωντανή και ανόθευτη την γλώσσα μας, την πίστη μας, την εθνική μας συνείδηση και την ελπίδα της Ελευθερίας», τονίζει ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επέτειο.

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλε μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

​Ο κ. Φλώρος τονίζει ότι σαν σήμερα ξημέρωνε η πιο λαμπρή, η πιο σημαντική ημέρα στην Νεότερη Ιστορία μας. «Οι απλοί και χιλιοβασανισμένοι Έλληνες, όρθωσαν το θεόρατο μπόι της ψυχής τους απέναντι στον εχθρό και έπεσαν με ακράτητη δύναμη μέσα στη φωτιά και στο καμίνι του Αγώνα», αναφέρει.

Μιλώντας στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνει ότι ​«η 25η Μαρτίου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του απλού ιστορικού γεγονότος. ​Το αθάνατο Πνεύμα του 1821, το ακαταμάχητο Πνεύμα της “ανδρειωμένης Λευτεριάς”, ας είναι η Έμπνευση, ο Φάρος και ο Οδηγός σας».

Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ:

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

​Σαν σήμερα πριν από 202 χρόνια ξημέρωνε η πιο λαμπρή, η πιο σημαντική, η πιο μεγαλειώδης μέρα στην Νεότερη Ιστορία μας!

​Σαν σήμερα, στις 25 Μαρτίου του 1821, η σπίθα γινόταν πυρκαγιά κι η ορμή των Ελλήνων ξεχυνόταν σαν πυρακτωμένη λάβα μέσ’ απ’ τα έγκατα της μαύρης σκλαβιάς, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της!

​Σαν σήμερα ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος πλημμύριζε μπαρούτι κι απ’ τα στόματα των προγόνων μας ακουγόταν παντού η ίδια ανατριχιαστική ιαχή: «Ελευθερία ή Θάνατος!»

«Ομοφώνως αποφασίσαμεν όλοι ή να ελευθερωθώμεν ή να αποθάνωμεν! Εστερημένοι από όλα τα δίκαιά μας αποφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα και να ορμήσωμεν κατά του τυράννου»!

Αυτό θέλησαν, αυτό συναποφάσισαν, αυτό ορκίστηκαν γονατιστοί μπροστά στην Ωραία Πύλη της Αγίας Λαύρας, κι αυτό μετουσίωσαν σε πράξη οι Έλληνες της θρυλικής Γενιάς του 1821! Μια χούφτα άνθρωποι απλοί, βασανισμένοι, στερημένοι απ’ όλα τα δίκαιά τους, δίχως όπλα και εξοπλισμό, αμάθητοι στις πολεμικές τακτικές, κουβαλώντας στους ώμους τους το βάρος της σκλαβιάς τεσσάρων αιώνων…

Κι όμως αυτοί οι λίγοι, αυτοί οι απλοί και χιλιοβασανισμένοι Έλληνες, όρθωσαν το θεόρατο μπόι της ψυχής τους απέναντι στον εχθρό και έπεσαν με ακράτητη δύναμη μέσα στη φωτιά και στο καμίνι του Αγώνα! Κι ας είχαν ν’ αντιμετωπίσουν μια ολόκληρη αυτοκρατορία! Κι ας έλεγε η ψυχρή λογική ότι η Επανάσταση ήταν καταδικασμένη! Κι ας ήταν οι δυνάμεις του εχθρού πολλαπλάσιες! Κι ας μην ήταν ευνοϊκές οι διεθνείς συγκυρίες! Εκείνοι όμως τόλμησαν! Δεν αναζήτησαν προφάσεις και άλλοθι για να μην πολεμήσουν! Δεν έκαναν σταθμίσεις και υπολογισμούς… Μόνο τόλμησαν! «Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία»!

«Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα, οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα, οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα», διηγείται ο Κολοκοτρώνης, «…ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας»!

Μ’ αυτήν την φλογερή επιθυμία, μ’ αυτό το πύρωμα στην καρδιά ξεσηκώθηκε το Έθνος κι άρχισε να πολεμάει! Να πολεμάει, να δείχνει την αρετή και την μεγαλοσύνη του κι ολοένα να βαδίζει προς την Λευτεριά του! Στο Βαλτέτσι και στα Δολιανά, στα Δερβενάκια και στην Γραβιά, στο Δίστομο και στη Γράνα, στο Μεσολόγγι και στην Αράχωβα, στην Αλαμάνα και στο Μανιάκι, στους Μύλους και στην Πέτρα, στον Γέροντα και στην Μυκάλη και σε τόσα άλλα γνωστά ή λιγότερο γνωστά τοπωνύμια, οι Έλληνες έγραψαν νέους Μαραθώνες, νέες Θερμοπύλες, νέες Σαλαμίνες και νέες Πλαταιές, τρομάζοντας τόσο πολύ τους εχθρούς τους, που «ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν χίλια μίλια μακριά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν πέντε χιλιάδες ἐμπρὸς καὶ ἕνα καράβι μίαν ἁρμάδα»!, όπως μας λέει ο Γέρος του Μοριά.

​Αυτούς τους Ήρωες με ήτα κεφαλαίο που τα έδωσαν όλα για την Ελευθερία τιμούμε και θυμόμαστε σήμερα! Αυτούς που χάραξαν με βαθιά γράμματα στην πλάκα της Ιστορίας πως «η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα»! Πρώτον και κορυφαίο όλων, τον αθάνατο Γέρο του Μοριά, τον Πατριάρχη όλων των νεότερων Ελλήνων και ιδίως ημών των στρατιωτικών, τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

«Του Λεωνίδα το σπαθί, Κολοκοτρώνης το φορεί!», τραγουδούσαν τότε με καμάρι οι Έλληνες για τον Αρχηγό τους. Και μαζί μ’ αυτόν, τον αψύ κι αθυρόστομο Γιο της Καλογριάς, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον μαρτυρικό Αθανάσιο Διάκο, τον ανεπανάληπτο Νικήτα Σταματελόπουλο, τον ορμητικό Γρηγόριο Δικαίο-Παπαφλέσσα, τον λεοντόκαρδο Μάρκο Μπότσαρη, τον αγέρωχο Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον θρυλικό Κωνσταντίνο Κανάρη, τον μεγάλο ναυμάχο Ανδρέα Μιαούλη, τις ατρόμητες καραβοκύρισσες Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Μαντώ Μαυρογένους. Τιμή και δόξα σε αυτούς που μας ελευθέρωσαν! Τιμή και δόξα σε όλους εκείνους τους επώνυμους κι ανώνυμους Έλληνες αγωνιστές, προεστούς, λόγιους, εμπόρους, κληρικούς, χωρικούς και ναυτικούς που έβαλαν υπογραφή με το αίμα τους κάτω απ’ τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της Ελλάδας!

​Τιμή και δόξα επίσης σ’ εκείνους που μέσα στο σκοτάδι της μακραίωνης σκλαβιάς κράτησαν ζωντανή και ανόθευτη την γλώσσα μας, την πίστη μας, την εθνική μας συνείδηση και την ελπίδα της Ελευθερίας: από τις μυθικές μορφές των Κλεφταρματολών των βουνών ως τις σεβάσμιες προσωπικότητες των μεγάλων Δασκάλων του Γένους και τους απλούς και ακούραστους ιερείς των χωριών και των πόλεων!

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

​Η 25η Μαρτίου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του απλού ιστορικού γεγονότος. Η 25η Μαρτίου είναι η ακατάφλεκτη βάτος, η ζώσα αλήθεια του Ελληνισμού! Από εκείνη την μεγαλειώδη μέρα ξεκίνησαν όλα, από εκείνη τη ιερή μέρα απορρέουν όλα, εκείνη τη μέρα άνοιξε το μονοπάτι που έγινε κατόπιν δρόμος κι ύστερα λεωφόρος διάπλατη που φτάνει μέχρι και το σήμερα! Εκείνη τη μέρα αχνοφάνηκε πάνω στον παγκόσμιο χάρτη το όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο του χάρτη που μας έμαθε και μας ξέρει η Ιστορία, η Ιστορία τριών και πλέον χιλιάδων χρόνων!

​Διότι δεν είμαστε χθεσινοί σ’ αυτήν τη γειτονιά, είμαστε οι παλαιότεροι, οι αρχαιότεροι σε αυτήν την Χερσόνησο. Κι εδώ σκοπεύουμε να παραμείνουμε στον αιώνα των άπαντα! Κι αυτό μπορούν να το εγγυηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας! Αυτό το εγγυάται η τεράστια ισχύς των Όπλων μας, που είναι Όπλα Αποτροπής και Ειρήνης, είναι Όπλα προάσπισης και διαφύλαξης της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Αξιοπρέπειας της Ελλάδος, είναι Όπλα που εγγυώνται την ασφάλεια του κάθε Έλληνα πολίτη από οποιονδήποτε εξωτερικό κίνδυνο, χθες, σήμερα, πάντα. Εις το διηνεκές.

​Εύχομαι από καρδιάς η πύρινη και καθολική εξόρμηση της 25ης Μαρτίου του 1821 για την Εθνική Παλιγγενεσία να σας συντροφεύει, να ατσαλώνει την ψυχή σας, να φωτίζει το νου σας και να σας καθοδηγεί παντού όπου υπηρετείτε, στα πυροβόλα, στα άρματα, στα Κέντρα Επιχειρήσεων, στα Φυλάκια, στα πολεμικά πλοία, στα υποβρύχια, στα πιλοτήρια, στα ραντάρ και σε όλες τις επάλξεις, τους βράχους και τα χαρακώματα από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο και από το Ορμένιο ως τη Γαύδο! Εκεί που χτυπάει η καρδιά αυτού του υπέροχου Έθνους, του μοναδικού. Του Έθνους των Ελλήνων. Του Έθνους των Ελλήνων απανταχού Γης.

​Η Παναγία, η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός της Ελλάδος που σήμερα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της, να σκεπάζει και να προστατεύει εσάς και τις οικογένειές σας!

​Το αθάνατο Πνεύμα του 1821, το ακαταμάχητο Πνεύμα της «ανδρειωμένης Λευτεριάς», ας είναι η Έμπνευση, ο Φάρος και ο Οδηγός σας! Και είναι! Και στα δύσκολα και στα εύκολα. Και στις ανηφόρες και στις κατηφόρες. Πάντα και παντού! Μ’ αυτό κοιμόμαστε και ξυπνάμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μ’ αυτό ζούμε, δουλεύουμε και πορευόμαστε. Απ’ αυτό αντλούμε και θα αντλούμε τη δύναμη μας.

​Αυτό το Έθνος, το Έθνος των Ελλήνων, έχει περάσει πολλά, πάρα πολλά, κι όμως ζει, και πάντοτε θα ζει!

​Χρόνια Πολλά σε όλους σας!!!
Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!!!
Ζήτω το ένδοξο και ηρωικό 1821!
Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!
Να σας έχει ο Θεός καλά! ​ ​​

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
​​​​​​Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΕ: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κρίσης λόγω της υπερφόρτωσης της τουριστικής της βιομηχανίας

H Pravda αναφέρει ότι η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής δημοσίευσε μια έκθεση που επισημαίνει την ανάγκη για ριζική αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος.

Η αύξηση των τουριστών ασκεί πίεση σε ιστορικούς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως η Ακρόπολη, η οποία έχει αναγκαστεί να επιβάλει προσωρινούς περιορισμούς στις επισκέψεις.

Παράλληλα, η Pravda αναδεικνύει τον κρίσιμο και ευαίσθητο ρόλο που κατέχει η βιομηχανία του τουρισμού, στο συνολικό τοπίο της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας το 25% του ΑΕΠ της χώρας, αλλά η ανάπτυξή του προκαλεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ επιφέρει ελλείψεις σε πόσιμο νερό και ηλεκτρική ενέργεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα μοντέλο βιώσιμου τουρισμού που θα εξισορροπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και τα οικονομικά οφέλη», προσθέτει.

«Διαφορετικά, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», καταλήγει με νόημα.

H βρετανική  Mirror αναδεικνύοντας μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί για πιθανή κατάρρευση του τουρισμού στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια εάν δεν πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές!

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορούσε να καταρρεύσει σε 10 χρόνια εάν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Το hotspot των διακοπών [σ.σ. την Ελλάδα] υποφέρει από «υπερ-τουρισμό» και δεν απέχει πολύ μια μεγάλη κατάρρευση του κλάδου, αποκάλυψε μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το τρέχον τουριστικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του τουριστικού τομέα και μεγάλου μέρους της ελληνικής οικονομίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, προειδοποιεί η έκθεση», υπογραμμίζει το βρετανικό έντυπο.

«Ο τρόπος διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, η φροντίδα των πολιτιστικών και ιστορικών τοποθεσιών και η διατήρηση της παράκτιας ζώνης σε καλή κατάσταση αποτελούν τομείς, όπου προκύπτουν τεράστια προβλήματα, τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η επιτροπή ζήτησε την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «έλλειψη οράματος και στρατηγικής».

Οι ελληνικές ακτές έχουν επίσης πληγεί, καθώς oι ανεξέλεγκτες αφίξεις έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον, υπογραμμίζεται

.
«Η γενικευμένη αίσθηση των πολιτών είναι ότι η παράκτια ζώνη και η δημόσια χρήση της απειλούνται ολοένα και περισσότερο από την απερίσκεπτη, και μερικές φορές αυθαίρετη, τουριστική ανάπτυξη», αναφέρει παραιτέρω η Daily Mirror, επικαλούμενη κι αυτή με τη σειρά της την έρευνα της Ευρωβουλής.

«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών, πολλές διαφορετικές ελληνικές τοποθεσίες αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση για καταλύματα.

pronews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στράβωσαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στην Πάτρα λόγω καύσωνα

Ένα απίστευτο περιστατικό που καταδεικνύει τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα έλαβε χώρα στην Πάτρα όπου στράβωσαν οι σιδηροδρομικές γραμμές από τη ζέστη!

«Λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στην περιοχή της Πάτρας, δημιουργήθηκε στρέβλωση γραμμής στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης της οδού Κανελλοπούλου», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, λόγω του προβλήματος στις γραμμές αποφασίστηκε η διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού μεταξύ Πάτρας και Ρίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής να σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ

Στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της διοικητικής διαδικασίας ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις στην έκδοση ή ανανέωση των αδειών διαμονής των νόμιμων μεταναστών, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η έναρξη της λειτουργίας των κέντρων βιομετρικών δεδομένων που απλουστεύουν και επιταχύνουν την όλη διαδικασία, η ψηφιοποίηση του αρχείου αδειών διαμονής και η διοικητική υποστήριξη των «Υπηρεσιών Μίας Στάσης» με προσλήψεις.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε επίσης, ότι θα προχωρήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε “άδεια διαμονής να σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ” για τους νόμιμους μετανάστες που έρχονται να εργαστούν στη χώρα.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, που αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση και ανανέωση των αδειών διαμονής μεταναστών που νομίμως βρίσκονται στη χώρα.

«Υπάρχουν αγροτικές περιοχές της χώρας που έχουν ανάγκη από εργαζόμενους στην πρωτογενή παραγωγή. Εκεί συμβαίνει το φαινόμενο, να έχει εκδοθεί άδεια διαμονής, αλλά να μην έχει δοθεί άδεια εργασίας ή να μην έχει δοθεί το ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να είναι εκτεθειμένοι», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε αυτές τις δύο φάσεις. Η άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως έκδοση ΑΜΚΑ και η έκδοση ΑΜΚΑ, όπως καταλαβαίνετε, ανοίγει και την πρόσβαση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας και κατοχυρώνει κάποια από αυτά τα δικαιώματα για τα οποία κάνατε λόγο. Διαφορετικά, ο εργαζόμενος αλλά και ο εργοδότης, θα είναι εκτεθειμένοι απέναντι στα σώματα ελέγχου και θα παρατηρείται το παράδοξο, εργαζόμενοι που έχουν ήδη την άδεια διαμονής, να πιάνονται ως ανασφάλιστοι στους ελέγχους και να έχουν συνέπειες, τόσο αυτοί, όσο και οι εργοδότες. Ζητήματα σαν αυτά θα πρέπει να θεραπευτούν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ζήτηση για την έκδοση αδειών διαμονής. «Πολλοί είναι αυτοί, που για διάφορους λόγους θέλουν να έρθουν και να ζήσουν στη χώρα, να σταδιοδρομήσουν στη χώρα και να μετακινηθούν κατά τις ανάγκες τους», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο συνολικός αριθμός των αδειών διαμονής, είτε σε ισχύ, είτε σε εκκρεμότητα που διαχειρίζονται οι «Υπηρεσίες Μιας Στάσης» ανέρχεται σε περίπου 750.000. Από αυτές, μόνο οι 45.000 είναι αντικείμενο επεξεργασίας από το υπουργείο Μετανάστευσης, οι υπόλοιπες που είναι σε εκκρεμότητα είναι αρμοδιότητα των αποκεντρωμένων διοικήσεων και «άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις». Με τα δεδομένα αυτά συνεπώς, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το θέμα είναι να ενδυναμωθούν με προσωπικό οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη χώρα.

Παράλληλα επισήμανε, ότι στο πλαίσιο του νέου Μεταναστευτικού Κώδικα, έχει προβλεφθεί η ομαδοποίηση και απλοποίηση των τύπων αδειών διαμονής σε δώδεκα κατηγορίες, η ενιαία τριετής διάρκεια ισχύος για την πλειονότητα των τύπων των αδειών διαμονής και η κοινή διαδικασία έκδοσης για συναφείς άδειες διαμονής. Επίσης προβλέφθηκε διαδικασία έγκρισης απασχόλησης από τις υπηρεσίες μιας στάσης, για όλες τις κατηγορίες εισδοχής και εργασίας, άρση της απαγόρευσης αλλαγής σκοπού κατηγορίας άδειας διαμονής, έμφαση στην 5ετή άδεια διαμονής για την εποχική εργασία. «’Αρα έχουμε ένα άρτιο πλαίσιο. Πάντα τα προβλήματα εντοπίζονται στην εφαρμογή του πλαισίου», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος – και πρόσθεσε ότι έχουν εκδοθεί οι περισσότερες των αναγκαίων αποφάσεων σε εφαρμογή του Μεταναστευτικού Κώδικα.

makthes.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en