Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Το μέλλον του Διαδικτύου

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rouseff, ζήτησε πρόσφατα από την έδρα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από τις άλλες χώρες να αποσυνδεθούν από την ηγεμονία των ΗΠΑ στο διαδίκτυο και να αναπτύξουν τη δική τους κυριαρχία σε αυτό και στις δομές διακυβέρνησης, γράφει ο διευθυντής του Ινστιτούτου “New America Foundation’s Open Technology Institute» Sascha Meinrath στο ideas.time.com.Οι δηλώσεις της αυτές ακολούθησαν μετά τη δημοσιοποίηση αναφορών ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, την εσωτερική επικοινωνία των μελών της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και κατασκοπεύουν την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας.

Ωστόσο, όπως γράφει ο Meinrath, η κίνησή της αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ισχυρή αντίδραση απέναντι στο “ανοιχτό ίντερνετ», κάτι που θα το μετέτρεπε από μια παγκόσμια κοινότητα σε κάτι πολύ περιορισμένο στα πολιτικά σύνορα ενός χάρτη.

Η Βραζιλία είναι μία από τις λίγες χώρες, όπως η Ινδονησία, η Τουρκία και η Ινδία, οι οποίες είναι αναποφάσιστες την τελευταία δεκαετία, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το αν θα έπρεπε να αναπτυχθεί ένα διεθνές πλαίσιο που θα διέπει το Διαδίκτυο, τέτοιο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “αρχηγικό» ρόλο των ΗΠΑ.

Παραδοσιακά, σε αυτή η συζήτηση η Αμερική έπαιρνε τη θέση του υπερασπιστή ενός ελεύθερου και ανοιχτού Διαδικτύου, που θα εγγυάται το δικαίωμα όλων των πολιτών να εκφράζονται ελεύθερα.

Αντίθετα με αυτήν την άποψη είναι καταπιεστικά καθεστώτα που περιορίζουν τη συνδεσιμότητα και την πρόσβαση στις πληροφορίες.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, όμως, για τη δράση της NSA έχουν μετατοπίσει τη συζήτηση, αποξενώνοντας τους βασικούς υπερασπιστές και συμμάχους της ιδέας του “ελεύθερου Διαδικτύου» και στρέφοντάς τη προς την άποψη που εκφράζουν μερικά από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα του πλανήτη.

Αυτό που ανακύπτει είναι ένας συνασπισμός, ανάμεσα στις χώρες που αντιτίθενται στο πώς οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τις “δεδηλωμένες αρχές ενός ελεύθερου Διαδικτύου» που τόσο ένθερμα δηλώνουν και σε αυτές που αντιτίθενται ολοκληρωτικά σε αυτές τις αρχές.

Οι στενοί σύμμαχοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάκλησης συμφωνιών ανταλλαγής δεδομένων με τις ΗΠΑ και να απαιτήσουν από τους αμερικανούς παρόχους ιστοσελίδων να προειδοποιούν τους ευρωπαίους χρήστες ότι τα δεδομένα τους υπόκεινται σε έλεγχο από την αμερικανική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, καθεστώτα όπως του Ιράν, της Συρίας και της Κίνας ελέγχουν τις πληροφορίες που διακινούνται στα δίκτυά τους, υπονομεύοντας τα θεμέλια του λεγόμενου “ανοιχτού διαδικτύου».

Τα κίνητρα των χωρών αυτών, που αμφισβητούν τον έλεγχο της Αμερικής στον παγκόσμιο ιστό ποικίλουν, όμως οι ισχυρισμοί τους δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση: τη βαλκανιοποίηση του Διαδικτύου.

Αν συμβεί αυτό, το διαδίκτυο κινδυνεύει να γίνει σαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης, όπου οι διαφορές στην τάση και το σύστημα σηματοδότησης θα αναγκάζει τους φορείς να σταματούν και να αλλάζουν συστήματα, ή ακόμη και μηχανές, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, αναποτελεσματικότητα και υψηλότερο κόστος.

Οι χρήστες του διαδικτύου αυτού θα υπόκεινται σε διαφορετικές νομικές προϋποθέσεις και απαιτήσεις, οι οποίες θα επιβάλλουν αντικρουόμενες εντολές και θα παρέχουν αμοιβαία, αποκλειστικά δικαιώματα.

Ένα διαδίκτυο με τόσο πολύπλοκη δομή δικαιοδοσίας, σίγουρα θα παρεμποδίζει τη σύγχρονη οικονομική δραστηριότητα.

Η NSA άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας», μεταχειριζόμενη τους “πολίτες» και τους “ξένους» με διαφορετικό τρόπο. Οι κανόνες που ισχύουν στις ΗΠΑ επιβάλλουν εντολές δικαιοδοσίας με βάση γεωγραφικά κριτήρια (με βάση τη διαδρομή των κινήσεών σας στο διαδίκτυο ή την τοποθεσία των υπηρεσιών δεδομένων και της βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείτε).

Η διάσπαση του Διαδικτύου, υπονομεύει την ίδια την ελευθερία του μέσου και τίθεται σε κίνδυνο η ελευθερία έκφρασης, γνώμης και δυνατότητας συμμετοχής στην “κοινωνία της πληροφορίας».

Η Βραζιλία μπορεί να μη θέλει να ασκήσει έλεγχο στα πάντα στο διαδίκτυο, ή να λογοκρίνει και να κατασκοπεύσει τους πολίτες της, όμως υπάρχουν άλλες χώρες με πιο σκοτεινά κίνητρα, που επιδοκιμάζουν τη στάση της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Μόνο αν είμαστε απόλυτα διαφανείς αναφορικά με το περίο εφαρμογής των δραστηριοτήτων μας και παύοντας όλες εκείνες που παραβιάζουν τους εθνικούς κανόνες, θα καταφέρουμε να επανακτήσουμε την παγκόσμια εμπιστοσύνη και να αντιστρέψουμε τη μάλλον δυσοίωνη τροχιά στην οποία βρισκόμαστε.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση F-4 Phantom | Νεκρός ο ένας από τους δύο πιλότους

Ανείπωτη τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία νεκρός είναι ο ένας από τους δύο χειριστές του F-4 Phantom, που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση νεκρός είναι ο 29χρονος συγκυβερνήτης του πολεμικού αεροσκάφους, υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη,
Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το F-4 Phantom που κατέπεσε είναι ένα διθέσιο αεροσκάφος της 338Μ/117ΠΜ, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευόταν από ένα ακόμη Phantom.

Τα δύο F-4 απογειώθηκαν στις 10:15, κάτι που σημαίνει ότι συνετρίβη περίπου 15 λεπτά αργότερα.

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό των πιλότων.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν συντρίμμια του F-4 Phantom στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα C-130.

Χαρδαλιάς: Δύσκολη ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πράγματι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και για όλη τη χώρα. Εξελίσσεται μία γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε όλη την περιοχή. Νομίζω οι σκέψεις μας, οι ευχές μας και κυρίως οι προσευχές μας είναι με τους πιλότους μας, με τις οικογένειές τους και ελπίζουμε ότι σύντομα οι έρευνες θα ολοκληρωθούν με θετική έκβαση», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα πιθανά αίτια της πτώσης του Phantom

Τα πιθανά αίτια της πτώσης του F-4 Phantom, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αγνοούμενοι πιλότοι, παραθέτει ο αντιπτέραρχος E.A. Κωνσταντίνος Ιατρίδης σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση χαμηλής ναυτιλίας, όταν στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (30/1), το ένα εξ αυτών κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή νότιας της Ανδραβίδας.

«Δυστυχώς, όταν γίνεται ρεαλιστική εκπαίδευση, επί πραγματικής βάσεως, σε χαμηλά ύψη, διότι ήταν μια άσκηση δύσκολη, πάνω από θάλασσα, σε χαμηλά ύψη περίπου 300 πόδια, δηλαδή 100 μέτρα, με στροφές δύσκολες, σκληρές, με πολλά G (επιταχύνσεις), όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», τονίζει ο κ. Ιατρίδης.

«Σε αυτό το ύψος, περίπου τα 300 πόδια (100 μέτρα), οι ταχύτητες είναι μεγάλες, 400-420 μίλια. Όταν κάνεις μια κλειστή στροφή τα G περίπου είναι 5 με 6, οπότε καταλαβαίνετε, όταν τραβάς τα θετικά G, το αίμα φεύγει από το κεφάλι και υπάρχει ένα μπλακ άουτ κάποια δέκατα του δευτερολέπτου. Ανάλογα με την εκπαίδευση που έχεις υποστεί και από τη συνήθεια. Επομένως, όσο πιο χαμηλά είσαι, τόσο πιο επικίνδυνα είναι, όταν πιάσεις απότομα αυτά τα G και κάποια στιγμή, όπως το λέμε εμείς στην αεροπορική διάλεκτο, ‘μαυρίζεις’», εξηγεί ο ίδιος.

Απαριθμώντας πιθανά αίτια της πτώσης, σημειώνει πως αυτά είναι «είτε να έχει κάποια βλάβη το αεροπλάνο και να μην προλάβαν να αντιδράσουν, είτε να επηρεάσει ο καιρός, η θάλασσα, η χαμηλή ορατότητα, είτε ακόμα και ένα πιθανό σφάλμα χειριστή» και επισημαίνει πως:

«Τα αίτια του ατυχήματος θα μας τα διευκρινίσει η Επιτροπή Διερεύνησης, η οποία θα γίνει στις επόμενες ημέρες».

Σε ό,τι αφορά στο αν οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εκτιναχθούν πριν από την πτώση -κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμη-, ο κ. Ιατρίδης σημειώνει πως:

«Η πληροφορία που έχουμε είναι ότι κάνανε χρήση, γιατί ακούγεται ένας θόρυβος, το σήμα εγκατάλειψης», προσθέτοντας πως «Το θέμα είναι να άνοιξαν τα αλεξίπτωτα και να βρεθούν σώοι οι πιλότοι μας στη θάλασσα και να περισυνελλεγούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροσκάφος «δεν είχε πέσει από τα πρώτα λεπτά. Η περιοχή νότια από το Κατάκολο προς την Πελοπόννησο είναι μια περιοχή ασκήσεων. Αρχίσαν τις ασκήσεις και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων συνέβη αυτό το οποίο συνέβη».

Ο αντιπτέραρχος σημειώνει ότι ο εντοπισμός των δύο πιλότων γίνεται πιο εύκολος, καθώς υπήρχε δεύτερο αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε και έδωσε περισσότερα στοιχεία.

«Επομένως, το στίγμα υπήρχε ακριβώς εκεί που έπεσε το αεροσκάφος. Επομένως έφυγαν εκεί όλα τα μέσα διάσωσης, είτε ελικόπτερα, είτε αεροσκάφη C 130, προκειμένου να ερευνήσουν την περιοχή και εφόσον ζουν οι πιλότοι μας να τους περισυνελλέξουν».

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώση του αεροσκάφους, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό των πιλότων.

«Αυτό που μένει τώρα είναι να βρεθούν σώοι οι δύο πιλότοι, κάτι το οποίο ευχόμαστε όλοι», σημειώνει ο κ. Ιατρίδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε μια παρόμοια εμπειρία.

«Το 1984 είχα ένα ατύχημα με το Phantom, επειδή έχω πολλές ώρες στο Phantom. Είχε πάρει φωτιά βέβαια, νύχτα, δυτικά της Λευκάδος προς την μεριά της Ιταλίας, κάναμε εκεί πτήσεις σε χαμηλά ύψη 500 πόδια και 1500.

Πήρε φωτιά και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε, μένοντας τότε έξι ώρες στη θάλασσα γιατί τότε δεν υπήρχε ελικόπτερο νυχτερινής διάσωσης εκείνη την εποχή.

Περιμέναμε το καραβάκι από το Κατάκολο, το οποίο έκανε περίπου 5-5,5 ώρες.

Είχε πελαγίσιο κύμα, είχε 7 με 8 μποφόρ.

Ήταν μια δύσκολη επιβίωση στη θάλασσα νύχτα. Όλα πήγαν καλά και κοντά στην ατυχία μας είχαμε την τύχη τουλάχιστον να ζήσουμε και ζούμε μέχρι σήμερα», λέει, εξιστορώντας την δική του εμπειρία.

cnn.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ | Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία – «Είμαι πιο θυμωμένος απο ποτέ»

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024,  δηλώνοντας οτι είναι πιο «θυμωμένος απο ποτέ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 το Σαββατοκύριακο με δύο σημαντικές προεκλογικές εκδηλώσεις, εξαπολύοντας επιθέσεις στους αιρετικούς της «ιδεολογίας του φύλου» και τους «ριζοσπαστικούς ρατσιστές».

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε σε περίπου 200 άτομα στην πρωτεύουσας της Νότιας Καρολίνα, σε μια ιδιαίτερα λιτή εκδήλωση σε αντίθεση με τις συνηθισμένες θορυβώδεις συγκεντρώσεις του μπροστά σε χιλιάδες πιστούς. «Θα σταματήσουμε τους αριστερούς ριζοσπάστες ρατσιστές και τους διεστραμμένους που προσπαθούν να κατηχήσουν τη νεολαία μας και θα απομακρύνουμε τα μαρξιστικά τους χέρια τους από τα παιδιά μας», είπε. Ο Τραμπ επενέλαβε επίσης ότι «ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα, τους άνδρες και τις γυναίκες»

Η συγκέντρωση του Σαββάτου (28/1) ήταν η πρώτη του από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024. Πριν μεταβεί στην Κολούμπια, μίλησε σε ένα μικρό πλήθος στην ετήσια συνάντηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Νιου Χάμσαϊρ στο Σάλεμ και είπε ότι είναι «πιο θυμωμένος», αλλά και «πιο αφοσιωμένος» από ποτέ.

Εκδηλώσεις χαμηλών τόνων

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία το Σάββατο για πρώτη φορά από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, επισκεπτόμενος δύο πολιτείες με πρόωρες κάλπες και αρνούμενος την κριτική ότι η εκστρατεία του άργησε να ξεκινήσει.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης τον Ρον Ντε Σάντις και τον αποκάλεσε «άπιστο» καθώς ο κυβερνήτης της Φλόριντα εξετάζει την υποψηφιότητα του με το «εισιτήριο» των Ρεπουμπλικάνων το 2024 ενάντια στον πρώην πολιτικό ευεργέτη του.

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε στο Politico και στο CNN στο αεροπλάνο του καθώς έκανε εκστρατεία στο Νιου Χάμσαϊρ και τη Νότια Καρολίνα, δύο πολιτείες που έχουν τις πρώτες προκριματικές αναμετρήσεις στη χώρα.

«Όταν ακούω ότι μπορεί να [θέλει], νομίζω ότι είναι πολύ άπιστος», είπε στους δημοσιογράφους. Επίσης επέκρινε τον ντε Σάντις για τις πράξειςτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. «Υπάρχουν Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες που δεν έκλεισαν τις πολιτείες τους», είπε ο Τραμπ. «Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία». Και πρόσθεσε: «Ο Ρον δεν θα ήταν κυβερνήτης αν δεν ήμουν εγώ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος θα είχε τερματίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας «σε 24 ώρες» και θα έχτιζε έναν «αδιαπέραστο θόλο» πάνω από τις ΗΠΑ για να προστατεύει τη χώρα από πυραυλικές επιθέσεις, σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν μια καταστροφή που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Αυτό θα έκανε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να μοιάζουν με πολύ μικρές μάχες», είπε, προσθέτοντας ότι οι χώρες πετούν γύρω από τη λέξη «πυρηνικά» επειδή δεν τρέφουν «δεν σέβονται» την ηγεσία των ΗΠΑ.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Αυστρία | Έξι παιδιά εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμένο κελάρι

Σοκ προκαλεί μία τραγική οικογενειακή ιστορία που έχει δει το φως τα τελευταία 24ωρα. Έξι παιδιά κρατούνταν σε ένα εγκατελελειμμένο κελάρι από τον συνωμοσιολόγο πατέρα τους, σε μία υπόθεση που κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου.

Έξι παιδιά, όλα ηλικίας κάτω των πέντε ετών, βρέθηκαν σε ένα παράνομο κρησφύγετο στο μικρό χωριό Obritz μαζί με έναν 54χρονο Αυστριακό και τη σύζυγό του.
Ο πατέρας των παιδιών πιστεύεται ότι είναι μέλος του ακροδεξιού κινήματος Reichsburger και έχει γράψει μια σειρά από αμφιλεγόμενα βιβλία στα οποία αρνείται ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες κλήθηκαν στην ιδιοκτησία στο Obritz, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, καθώς οι ντόπιοι που ανησυχούσαν για την κατάσταση των παιδιών ενημέρωσαν τις αρχές.

Όταν όμως προσπάθησαν να μπουν μέσα, ο πατέρας τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού. Κλήθηκε άμεσα η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη. Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση καθώς διεξάγεται έρευνα.Ο άνδρας, φέρεται να είναι Αυστριακός αλλά εργαζόταν στη Βρετανία.

Τα παιδιά – ηλικίας από επτά μηνών έως πέντε ετών μεταφέρθηκαν με τη μητέρα τους για έλεγχο στο νοσοκομείο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Λόιντλ είπε ότι ήταν «σε καλή κατάσταση υγείας και δεν είναι παραμελημένα».

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η οικογένεια ζούσε στο παράνομο κρησφύγετο για αρκετούς μήνες, αλλά οι καταγγελίες πλήθυναν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Eριχ Γκράιλ, αντιδήμαρχος του Orbritz, δήλωσε: «Οι κάμερες παρακολούθησης μπροστά από το κελάρι ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικές και οι κάτοικοι άκουγαν μερικές φορές παιδικές φωνές στο υπόγειο και μόλις πλησίαζαν επικρατούσε ησυχία».

Η αστυνομία είπε ότι δεν υπήρξε καμία ένδειξη για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών που βρέθηκαν στο κελάρι. Ο κ. Λόιντλ πρόσθεσε ότι ένα «μακρύ όπλο, δύο βαλλίστρες και πολλά όπλα πεπιεσμένου αέρα» βρέθηκαν στο κελάρι.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: