Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Το «λεξικό» της σπείρας των «χρυσών αγγελιών» με λεία 1 εκατ. ευρώ

Ο «μπαλαμός», το «μπαλκόνι» και η «γωνία» – Πώς κατάφερναν  α ξεγελούν τα θύματα τους τα μέλη της μεγάλης σπείρας που έκλεβαν σπίτια στην Αττική

Προκαθορισμένες φράσεις για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους χρησιμοποιούσαν τα μέλη του μεγάλου κυκλώματος, το οποίο με το πρόσχημα της ενοικίασης ή αγοράς ακινήτων προχωρούσε σε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με λεία που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Συνήθως τα θύματα προσεγγίζονταν από «παντρεμένο» ζευγάρι, το οποίο προσποιείτο ότι είδε την αγγελία για το ακίνητο και ενδιαφέρεται για την αγορά ή την ενοικίασή του. Από τη μελέτη που έκαναν οι αστυνομικοί στις συνομιλίες των κατηγορουμένων με τα θύματά τους προέκυψαν οι παρακάτω φράσεις και λέξεις, που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης:

«Μένετε στην ίδια πολυκατοικία;», «μένετε από πάνω;», «μένετε κοντά;», ώστε να ενημερωθούν για την διεύθυνση της κύριας κατοικίας των θυμάτων.

«Εγώ και η σύζυγος θα μείνουμε. Η σύζυγος είναι έγκυος», ώστε να «χτίσουν» προφίλ οικογενειάρχη και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων.

«Έχετε πάρει προκαταβολή;», για τυχόν περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη συμφωνήσει με άλλα άτομα για την ενοικίαση, με σκοπό να επιμείνουν να συναντηθούν μαζί τους και να προχωρήσουν στην κλοπή.

«Είμαι λογιστής», «Είμαι ασφαλιστής», «Είμαι μεταφορέας», έλεγε ο άντρας. «Είμαι κομμώτρια», έλεγε η γυναίκα, ώστε να αποδώσουν προφίλ εργαζόμενου πολίτη.

«Μπαλαμός», που εμπεριέχεται στη διάλεκτο Ρομά, έλεγαν στις μεταξύ τους συνομιλίες όταν αναφέρονταν στα υποψήφια θύματά τους.

«Κάμερες», αναφέρονταν όταν κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (C.C.T.V.) ήταν εγκατεστημένα στο χώρο δράσης τους.

«Μπαλκόνι», όταν τα θύματα βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο, μη έχοντας οπτική επαφή με το εσωτερικό χώρο των οικιών τους αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο να δράσουν οι συνεργοί.

«Γωνία», όπου ανέμεναν οι συνεργοί του ζευγαριού, προ της εισόδου τους στην οικία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μεγαλύτερη «πειθώ» είχε νεαρή γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που κέρδιζε την εμπιστοσύνη των «στόχων» του κυκλώματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα αυτή συνελήφθη σε σπίτι στην Καλλιθέα, όπου μετά από εξονυχιστική έρευνα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ηλεκτρική σκούπα περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα Σάββατο στον Εισαγγελέα. Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι, ενώ οι Αρχές εξιχνίασαν συνολικά 70 περιπτώσεις κλοπών. Αστυνομικές πηγές εξηγούν, ωστόσο, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί πολίτες επικοινώνησαν –μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης στα ΜΜΕ- με την Αστυνομία αναφέροντας ότι έπεσαν και αυτοί θύματα. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στα Άνω Λιόσια και στο Κερατσίνι.

Το διαβιβαστικό της υπόθεσης ξεπερνά τις 300 σελίδες, ενδεικτικό της έκτασης της έρευνας. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους, στο οποίο παρουσιάζονταν ως αγοραστές, έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινούσαν από το πρωί διαβάζοντας αγγελίες για ενοικιάσεις ή πωλήσεις σπιτιών, παίρνανε στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ήταν μόνος του.

Η δράση τους, φέρεται να διαρκεί πάνω από ένα χρόνο, ενώ δυο- τρία άτομα, ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που έδιναν τις εντολές.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών εντοπίστηκαν κοσμήματα και 30.000 ευρώ. Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο.

Κατάφεραν μέσα από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων να οδηγηθούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ενώ κάποιες από τις σημερινές συλλήψεις έγιναν επ’ αυτοφώρω.

Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν.

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Απειλητικά mail σε νοσοκομεία και Ελ. Βενιζέλος | Αυτό είναι το μήνυμα – Ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

Στη βόρεια Ελλάδα αναζητά τον αποστολέα των απειλητικών μηνυμάτων σε νοσοκομεία της Αττικής και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Δείτε το μήνυμα που απέστειλε. 

Νέος συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στην Ελληνική Αστυνομία, όταν άγνωστος απέστειλε μαζικά e-mails για τοποθετήσεις βομβών στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, σε νοσοκομεία της Αττικής και σε Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Όπως έγινε γνωστό, τα απειλητικά μηνύματα αφορούσαν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, Παμμακάριστος, Παίδων Αγία Σοφία, Ερρίκος Ντυνάν και Τζάνειο.

Οι «στόχοι» είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς που είχε συμπεριλάβει ο Ρώσος φαρσέρ στα δικά του email, που απέστειλε προ ημερών και τελικά συνελήφθη. Ο 42χρονος συλληφθείς, υπενθυμίζεται, είχε κάνει αναρτήσεις στα social media, με τις οποίες στρεφόταν κατά της κυβέρνησης για την στάση που κράτησε σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο σημερινός αποστολέας, δηλώνει φίλος του Ρώσου που συνελήφθη και στα απειλητικά του mail αναφέρει:

«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές
Σας μιλάει ο Πολ Αβιλοβογλου

Εχουμε βάλει νάρκες σε όλα τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα
Θα καταστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αθήνα
Και θα επιβάλλουμε το νόμο της Σαρία

Απαιτούμε την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του φίλου μας Βάντ Σαβέλιεφ».

Δείτε το μήνυμα:

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία αναζητά τον αποστολέα στη βόρεια Ελλάδα.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες | Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων αδελφών με λεία 150.000 ευρώ

Απάτη με θύματα δύο ηλικιωμένες αδελφές από χωριό του δήμου Βισαλτίας Σερρών και λεία ύψους 150.000 ευρώ, σε μετρητά, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σερρών. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί (Ρομά), 37 και 31 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και με πρόσχημα τον κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς εξαιτίας υποτιθέμενου προβλήματος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, έπεισαν τις ανυποψίαστες ηλικιωμένες να συγκεντρώσουν τα χρήματα που φύλαγαν μέσα στο σπίτι τους και να τα τοποθετήσουν μέσα σε μαξιλαροθήκη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος ήταν αυτός που μπήκε στην μονοκατοικία των δύο ηλικιωμένων αδελφών (76 και 80 ετών) και άρπαξε με την παραπάνω μέθοδο τα μετρητά, ενώ ο 31 ετών συνεργός του τον περίμενε σε όχημα διαφυγής. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του έτους (4/1) και καταγγέλθηκε στην αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες. Από τα στοιχεία του οχήματος, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών, ενώ ο 37χρονος φέρεται να αναγνωρίστηκε από τις παθούσες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών για τα περαιτέρω.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Ρώσο φαρσέρ για τα e-mail για βόμβες

Συνελήφθη ο φαρσέρ που έστειλε απειλητικά μηνύματα σε νοσοκομεία και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

«Χειροπέδες» στο άτομο που έστελνε απειλητικά email για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε νοσοκομεία της Αθήνας πέρασαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για άτομο ρωσικής καταγωγής ηλικίας 42 ετών.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θυμίζεται ότι χθες, 24/1, συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έπειτα από e-mail που έλαβαν οι Αρχές για τοποθέτηση βόμβας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο συγκεκριμένος χώρος, στον οποίο έγινε αναφορά στο mail, εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης και έγιναν έρευνες από τους πυροτεχνουργούς. Οι αστυνομικοί, όμως, του ΤΕΕΜ δεν εντόπισαν καμία βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο email που εστάλη γίνονταν αναφορές για το Ισλάμ, όπως από τον έλεγχο δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό. Στο μεταξύ, το ίδιο email για τη βόμβα εστάλη στα νοσοκομεία Ερρίκος Ντυνάν, Παμμακάριστος, Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων και Ευαγγελισμό. «Έβαλα βόμβα για το Ισλάμ» και «έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά από τους Ταλιμπάν», έγραφε ο αποστολέας.

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν τον συναγερμό που σήμανε «κίτρινο», κάνουν όμως τις απαιτούμενες έρευνες στα νοσοκομεία, μετά τη λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος».

Από τις έρευνες προέκυψε ότι το email που εστάλη και στα έξι νοσοκομεία ήταν τελικά φάρσα.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: