Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Το θέμα της πυρασφάλειας των δημοτικών κτιρίων “δεν σηκώνει” αδιαφορία!»

Μετά από την πρώτη πυρκαγιά στο Δημαρχείο Β – Μέγαρο Wix (“κίτρινο κτίριο» Τεχνικής Υπηρεσίας) στις 13 Σεπτεμβρίου 2020, ένα νέο περιστατικό πυρκαγιάς σημειώθηκε στο “λευκό κτίριο” του Δημαρχείου, την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, από βραχυκύκλωμα.

Έχουμε κάνει συχνά παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα πυρασφάλειας που αφορούν τα κτίρια του Δήμου Καβάλας, αλλά οι απαντήσεις της διοίκησης του Δήμου ήταν πάντα γενικόλογες και μας παρέπεμπαν στο τι “θα κάνει” στο μέλλον και “να μην… ανησυχούμε”.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ρωτάμε τον Δήμαρχο Καβάλας:

·         Υπάρχει πυρασφάλεια στα δημοτικά κτίρια, διατηρητέα και μη (Δημαρχείο, Δημαρχείο Β – “Κίτρινο κτίριο”, κτίριο πρώην ΕΟΚ, Δημοτική Καπναποθήκη, κτίριο ΔΗΠΕΘΕ, ΔΕΥΑΚ, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, κτίριο Πρόνοιας κ.λπ.);

·         Έχει προβεί η διοίκηση του Δήμου στην απαιτούμενη εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου για τα Σχέδια Διαφυγής και Διάσωσης από τα κτίρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκκένωσης των χώρων εργασίας;

·         Έχει αναρτηθεί Σχέδιο Διαφυγής και Διάσωσης σε κάθε κτίριο, σε κατάλληλες θέσεις στους χώρους εργασίας;

·         Έχουν υλοποιηθεί ασκήσεις ετοιμότητας, ώστε σε περίπτωση κινδύνου να μπορούν εργαζόμενοι και δημότες να διασωθούν;

·         Επιπλέον, στις 4 Αυγούστου 2022, θεσπίστηκε η νέα Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία για την περίοδο 2022−2027 και το Πρόγραμμα Δράσεων για την τρέχουσα διετία (2022-2023), με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Έχει ενσωματωθεί η υπουργική απόφαση στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στα δημοτικά κτίρια;

Ειδικά το θέμα της πυρασφάλειας “δεν σηκώνει” αδιαφορία.

Ελπίζουμε με την παρέμβασή μας ο Δήμαρχος Καβάλας να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος, έστω και στον τελευταίο χρόνο της θητείας του, και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των δημοτικών κτιρίων από περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή Ένωση Καβάλας | Βράβευση αριστούχων μαθητών

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε μια λαμπρή τελετή, βράβευσε, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Γυμναστήριο του Λιμένα Θάσου, 174 αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Πριν από την βράβευση των μαθητών τιμήθηκε από τη Θ.Ε.Κ. η κα ΞανθοπούλουΒίκυ, νηπιαγωγός του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ποταμιάς, η οποία τα τρία
τελευταία χρόνια ανακηρύσσεται από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ως η πιο «Εμπνευσμένη Εκπαιδευτικός του Κόσμου». «Σήμερα μαζί με τους μαθητές μας βραβεύουμε και την εκπαιδευτικό Ξανθοπούλου Βασιλική, «η οποία με τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις της τιμά όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση και προβάλλει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ποταμιάς Θάσου, όπου υπηρετεί», τόνισε επιδίδοντας την τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος της Θ.Ε.Κ. Νίκος Τσιλογεώργης.

Στην πανθασιακή αυτή γιορτή της βράβευσης, που θεωρείται το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Θάσου και πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1974,
παραβρέθηκαν, ο ιερομόναχος Παντελεήμων Σάββας ωε εκπρόσωπος του μητροπολίτη της Ι. Μ. Φιλίππων, Νεαπολέως και Θάσου, ο δήμαρχος Θάσου
Λευτέρης Κυριακίδης, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, η αντιπεριφερειάρχης δημοσίων σχέσεων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Πολυμέρου, ο
αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσουλκάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μ. Δέμπας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Κ. Μανίτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δ. Μανίτσας, ο Δ/ντής του Γενικού Λυκείου Λιμένα Δούκας Ψιακίδης, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Λιμένα Χάρης Θεοχαρίδης, ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Θασιακών Μελετών Κ. Χιόνης και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στους βραβευθέντες μαθητές και στην βραβευθείσα κα Ξανθοπούλου έστειλαν με επιστολή τους ο υπουργός Εθνικής
Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίοι, λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο.Κ.Α.Φ | Αγιασμός για όλα τα τμήματα για την νέα αθλητική χρονιά

Στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” τελεστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σε όλα τα τμήματα του Ο.Κ.Α.Φ. ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς 2022-2023.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και πολλά μέλη του Συλλόγου.
“Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως η Δημωφέλεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό και να υποδεχθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενεί ο “Πυθαγόρας”.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που στηρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά στους κανονικούς ρυθμούς, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, για τη διαχρονική προσφορά του στον Πολιτισμό”.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: