Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το δημόσιο διεκδικεί το Κάτω Νοσοκομείο

Για την υπόθεση του Κάτω Νοσοκομείου το οποίο διεκδικεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Καβάλας έχουν διατυπωθεί στα αρμόδια υπουργεία πολλές ερωτήσεις, έχουν υπάρξει πολλές απαντήσεις και δεν είναι λίγες φορές που το θέμα υπό τη μορφή επίκαιρης ερώτησης απασχόλησε την ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Από τότε που λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο καταβλήθηκαν προσπάθειες να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάτω Νοσοκομείου αλλά αυτό δεν επετεύχθη ακόμη.

Η πιο πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Υγείας διατυπώθηκε γραπτώς στις 3 Δεκεμβρίου 2013 από τον βουλευτή Καβάλας Γιαννη Πασχαλίδη.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δεν πήρε ακόμη απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, του απάντησαν ωστόσο ο υπουργός Μιχελάκης και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας. Από τις απαντήσεις προκύπτει για μια ακόμη φορά ότι το δημόσιο διεκδικεί τα κτήρια του κάτω Νοσοκομείου και δεν αναγνωρίζει επί του παρόντος σε αυτά καμία ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας.

Λόγω προηγούμενων παρόμοιων ερωτήσεων έγινε το Νοέμβριο του 2011 αναλυτική έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάτω Νοσοκομείου. Η έρευνα κατ’ εντολή της Αθήνας έγινε στην Καβάλα από την Κτηματική Υπηρεσία. Τότε η Κτηματική Υπηρεσία ζήτησε από το Δήμο Καβάλας τίτλους ιδιοκτησίας, αυτοί δεν της κατατέθηκαν έτσι η υπηρεσία κατάλαβε ότι ο δήμος διεκδικεί το Νοσοκομείο μέσω της διαδικασίας της χρησικτησίας.

Το Νοέμβριο του 2011 που ζητήθηκαν οι τίτλοι ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε στην Κτηματική Υπηρεσία ένα πρακτικό με ημερομηνία Φεβρουαρίου 1959. Το πρακτικό αφορά συνεδρίαση πρωτοβάθμιας επιτροπής που προβλέπονταν από το Νομοθετικό διάταγμα 2888/1954. Αυτό το πρακτικό η Κτηματική Υπηρεσία το προώθησε στο Δικαστικό Γραφείο Καβάλας που όπως αξιολόγησε το έγγραφο διαπίστωσε ότι το έγγραφο δεν σημαίνει τίτλος ιδιοκτησίας. Στη συνέχεια η έρευνα της Κτηματικής Υπηρεσίας διαβιβάστηκε στην Αθήνα όπου το θέμα είναι σε εκκρεμότητα. Αυτά πάνω κάτω απαντά στον Γιάννη Πασχαλίδη ο υπουργός Στουρνάρας. Δηλαδή το δημόσιο διεκδικεί το κάτω Νοσοκομείο την ώρα που ο σημερινός και προηγούμενοι υπουργοί στον τομέα της υγείας αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας και του υπόσχονται να του δώσουν και το υπόλοιπο των ακινήτων, το 20% δηλαδή των κτηρίων που υποτίθεται ότι ανήκουν στο δημόσιο. Πρόκειται για ένα μπέρδεμα άνευ προηγουμένου. Και όταν όλη αυτή η διαδικασία πέρασε στο Κτηματολόγιο, τότε δηλώθηκε ότι τα ακίνητα του κάτω Νοσοκομείου ανήκουν χωρίς πάντα να υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, σε ποσοστό 80% στο Δήμο Καβάλας και 20% στο Ελληνικό Δημόσιο.

Περιμένοντας την απάντηση του Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, στην ερώτηση του Δεκέμβρη του Γιάννη Πασχαλίδη, δημοσιεύουμε σήμερα την απάντηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 4469/3.12.2013 ερώτησης, που κατατέθηκε από το Βουλευτή κ. Γ. Πασχαλίδη και μας διαβίβασε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και σε ό,τι αφορά στα θέματα αρμοδιότητάς μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παλαιών κτηρίων του Νοσοκομείου Καβάλας, ο φάκελος της υπόθεσης έρευνας για το εν λόγω ακίνητο, την οποία διενήργησε κατόπιν σχετικής εντολής της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, διαβιβάστηκε στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Α.Π., προκειμένου να αποφανθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Α.Ν. 1539/1938, στο οποίο εκκρεμεί και σε περίπτωση που το ακίνητο περιέλθει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, θα εξετασθεί η αξιοποίησή του σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 973/79.

Ο Υπουργός Οικονομικών

Γ. Στουρνάρας»

 

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική | Έφυγε με το “διπλό” ο Νέστος, πρώτη ήττα για την Καβάλα

Ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας έσπασε το αήττητο της Καβάλας μετά από 12 παιχνίδια στη Γ’ Εθνική και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Λέκα στο 26ο λεπτό.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Τόνι Σφήνος έρχεται στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Ο Τόνι Σφήνος θα έρθει στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Δείτε το μήνυμα του Τόνι Σφήνου στα social media για την συναυλία

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αντίθετες οι ΔΕΥΑ της χώρας με την συγχώνευση των ΔΕΥΑ και τις συμπράξεις με τους ιδιώτες

Σε μαζική συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, που θα υπάγονται σε έναν νέο Ενιαίο φορέα Διαχείρισης Υδάτων, με ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και λειτουργία τους, με δυνατότητα συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το υπουργικό Συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που σύμφωνα με το υπουργείο, προωθεί την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης, παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για διαβούλευση και με την είσοδο του νέου χρόνου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και συζήτηση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: