Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το δημόσιο διεκδικεί το Κάτω Νοσοκομείο

Για την υπόθεση του Κάτω Νοσοκομείου το οποίο διεκδικεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Καβάλας έχουν διατυπωθεί στα αρμόδια υπουργεία πολλές ερωτήσεις, έχουν υπάρξει πολλές απαντήσεις και δεν είναι λίγες φορές που το θέμα υπό τη μορφή επίκαιρης ερώτησης απασχόλησε την ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Από τότε που λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο καταβλήθηκαν προσπάθειες να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάτω Νοσοκομείου αλλά αυτό δεν επετεύχθη ακόμη.

Η πιο πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Υγείας διατυπώθηκε γραπτώς στις 3 Δεκεμβρίου 2013 από τον βουλευτή Καβάλας Γιαννη Πασχαλίδη.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δεν πήρε ακόμη απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, του απάντησαν ωστόσο ο υπουργός Μιχελάκης και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας. Από τις απαντήσεις προκύπτει για μια ακόμη φορά ότι το δημόσιο διεκδικεί τα κτήρια του κάτω Νοσοκομείου και δεν αναγνωρίζει επί του παρόντος σε αυτά καμία ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας.

Λόγω προηγούμενων παρόμοιων ερωτήσεων έγινε το Νοέμβριο του 2011 αναλυτική έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάτω Νοσοκομείου. Η έρευνα κατ’ εντολή της Αθήνας έγινε στην Καβάλα από την Κτηματική Υπηρεσία. Τότε η Κτηματική Υπηρεσία ζήτησε από το Δήμο Καβάλας τίτλους ιδιοκτησίας, αυτοί δεν της κατατέθηκαν έτσι η υπηρεσία κατάλαβε ότι ο δήμος διεκδικεί το Νοσοκομείο μέσω της διαδικασίας της χρησικτησίας.

Το Νοέμβριο του 2011 που ζητήθηκαν οι τίτλοι ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε στην Κτηματική Υπηρεσία ένα πρακτικό με ημερομηνία Φεβρουαρίου 1959. Το πρακτικό αφορά συνεδρίαση πρωτοβάθμιας επιτροπής που προβλέπονταν από το Νομοθετικό διάταγμα 2888/1954. Αυτό το πρακτικό η Κτηματική Υπηρεσία το προώθησε στο Δικαστικό Γραφείο Καβάλας που όπως αξιολόγησε το έγγραφο διαπίστωσε ότι το έγγραφο δεν σημαίνει τίτλος ιδιοκτησίας. Στη συνέχεια η έρευνα της Κτηματικής Υπηρεσίας διαβιβάστηκε στην Αθήνα όπου το θέμα είναι σε εκκρεμότητα. Αυτά πάνω κάτω απαντά στον Γιάννη Πασχαλίδη ο υπουργός Στουρνάρας. Δηλαδή το δημόσιο διεκδικεί το κάτω Νοσοκομείο την ώρα που ο σημερινός και προηγούμενοι υπουργοί στον τομέα της υγείας αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας και του υπόσχονται να του δώσουν και το υπόλοιπο των ακινήτων, το 20% δηλαδή των κτηρίων που υποτίθεται ότι ανήκουν στο δημόσιο. Πρόκειται για ένα μπέρδεμα άνευ προηγουμένου. Και όταν όλη αυτή η διαδικασία πέρασε στο Κτηματολόγιο, τότε δηλώθηκε ότι τα ακίνητα του κάτω Νοσοκομείου ανήκουν χωρίς πάντα να υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, σε ποσοστό 80% στο Δήμο Καβάλας και 20% στο Ελληνικό Δημόσιο.

Περιμένοντας την απάντηση του Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, στην ερώτηση του Δεκέμβρη του Γιάννη Πασχαλίδη, δημοσιεύουμε σήμερα την απάντηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 4469/3.12.2013 ερώτησης, που κατατέθηκε από το Βουλευτή κ. Γ. Πασχαλίδη και μας διαβίβασε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και σε ό,τι αφορά στα θέματα αρμοδιότητάς μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παλαιών κτηρίων του Νοσοκομείου Καβάλας, ο φάκελος της υπόθεσης έρευνας για το εν λόγω ακίνητο, την οποία διενήργησε κατόπιν σχετικής εντολής της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, διαβιβάστηκε στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Α.Π., προκειμένου να αποφανθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Α.Ν. 1539/1938, στο οποίο εκκρεμεί και σε περίπτωση που το ακίνητο περιέλθει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, θα εξετασθεί η αξιοποίησή του σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 973/79.

Ο Υπουργός Οικονομικών

Γ. Στουρνάρας»

 

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en