Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Το Αιγαίο είναι δικό μας» – Το προκλητικό βίντεο Ερντογάν και η αποφασιστική στάση της Αθήνας

Με προκλήσεις και απειλές εναντίον της Ελλάδας συνοδεύει τις φιέστες του ο Τούρκος πρόεδρος  Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οδεύει προς μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Ακόμη και στη Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου, η τουρκική προεδρία πρόβαλε το νεο-οθωμανικό όραμά της, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να κερδίσει «πόντους» στην προεκλογική μάχη που δίνει εν όψει της κάλπης του Ιουνίου 2023.

Στο βίντεο που έδωσε η τουρκική προεδρία με αφορμή τους εορτασμούς, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το Αιγαίο είναι δικό μας» και πως «τη Γαλάζια Πατρίδα τη χαράξαμε στις θάλασσές μας».

Ακόμη, στο βίντεο ακούγεται: «Ήμασταν ένας δικέφαλος αετός, ανοίξαμε τα φτερά μας στην ιστορία […] Στον αέρα είμαστε οι αετοί που φοβίζουν τον εχθρό».

Χαράξαμε στις θάλασσες μας την Γαλάζια Πατρίδα. Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς» αναφέρεται στο βίντεο.

Φανφάρες για τους Tayfun

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου το Σάββατο (29/10) στον πύραυλο Tayfun, τον οποία πρόσφατα δοκίμασε η Τουρκία, αλλά στην αναφορά του συμπεριέλαβε την Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, στο επίκεντρο της αναφοράς του Τούρκου προέδρου δεν βρέθηκε ο πύραυλος καθ’ αυτός, αλλά ο αντίκτυπος που (υποστηρίζει ο Ερντογάν ότι) είχε στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου, λέγοντας: «Υπάρχει έστω κι ένας που δεν είναι υπερήφανος που βλέπει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci Βaraktar, όπως και τον πύραυλο Tayfun;».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις στη χώρα μας για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο.

«Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων. Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, προκειμένου να ενισχύσει την προεκλογική εκστρατεία του, ο Ταγίπ Ερντογάν «ταΐζει» τους Τούρκους πολίτες «όραμα», δεδομένου ότι η Οικονομία της γείτονος πνέει τα λοίσθια.

Την Παρασκευή (28/10) ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε σε μια εκδήλωση – υπερπαραγωγή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα το όραμά του για το μέλλον της χώρας με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ο Αιώνας της Τουρκίας».

Έθεσε ως πρώτο στόχο να εισάγει την Τουρκία στην ομάδα των ισχυρότερων χωρών, μέσω της οικονομικής και της δημοκρατικής ανάπτυξής της.

«Θέλουμε να κάνουμε μια δυναμική εκκίνηση στο νέο αιώνα της δημοκρατίας μας μέσω του Αιώνα του Τουρκικού Οράματος. Οι ίδιοι οι Τούρκοι θα υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το όραμα» επισήμανε.

Προεκλογική μάχη Ερντογάν με «όπλο» τις απειλές κατά Ελλάδας

Με τον Ταγίπ Ερντογάν να δίνει μια μακρά και κρίσιμη προεκλογική μάχη -εν όψει της κάλπης του Ιουνίου 2023-, η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της επιθετικής ρητορικής που εκπέμπεται από την Τουρκία.

Οι απειλές έναντι της Ελλάδας δίνουν «πόντους» στον Τούρκο πρόεδρο και το ευτύχημα θα ήταν να μην υλοποιηθούν στο πεδίο, εν είδει επικίνδυνου προεκλογικού «πυροτεχνήματος».

Σε κάθε περίπτωση, η στάση της Αθήνας εκπέμπει αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει, δε, διαμηνύσει με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το μήνυμα αυτό στηρίζεται και ενισχύεται από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Τα νέα αποκτήματα των ενόπλων δυνάμεων, μαχητικά Rafale και άρματα Marder, παρουσιάστηκαν και τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, ενώ «καθ’ οδόν» βρίσκονται τα F-35 και οι φρεγάτες Belh@rra.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας «θωρακίζοντας» τα νησιά από επιβουλές. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις χώρες της Βαλτικής τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση της κυριακάτικης εφημερίδας Real News, εάν ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο ή μια προβοκάτσια από την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι εύλογο το ερώτημα και ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου, μίας εσκεμμένης πρόκλησης ή και ενός «ατυχήματος», που υπό συνθήκες έντασης θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολλώ δε μάλλον, σημειώνει, «όταν δεν αναμένουμε ότι η ακραία αυτή ρητορική θα κοπάσει, καθ’ οδόν προς τις εκλογές στην Τουρκία». Αντιθέτως, εκτιμά ότι μπορεί να κλιμακωθεί. Υπό αυτό το πρίσμα, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που είχε στείλει κατά την επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, υπογραμμίζει πως «νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν».

Ερωτηθείς για το εάν σε ενδεχόμενο ενός επεισοδίου θα είμαστε μόνοι μας, ο κ. Δένδιας αναφέρει πως η «απάντηση είναι σαφώς αρνητική», σημειώνοντας παράλληλα ότι μία χώρα πρέπει και να μπορεί να αντεπεξέλθει με τις δικές της δυνάμεις, με την κατάλληλη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε περίσταση. Συγκεκριμένα, παρατηρεί ότι όπως έδειξε περίτρανα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αναθεωρητισμός και η προσπάθεια αλλαγής συνόρων διά της βίας είναι διεθνώς καταδικαστέα, αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελεί το «ευαγγέλιο» της εξωτερικής πολιτικής μας. Μάλιστα, τονίζει πως ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μετέβη στο Κίεβο εν μέσω βομβαρδισμών ήταν ακριβώς για να επισημάνει τις ομοιότητες μεταξύ της ρωσικής πολιτικής έναντι της Ουκρανίας που κατέληξε στην εισβολή και της Τουρκίας έναντι ημών και να υπογραμμίσει ότι η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να υποτιμάται από τους δυτικούς εταίρους μας. Ωστόσο, διακρίνει μία σημαντική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας: «Η Ελλάδα είναι ισχυρή και επιπλέον καλύπτεται από τρεις συμφωνίες αμοιβαίας συνδρομής, στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση».

Όπως διευκρινίζει, η παλαιότερη προβλέπεται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί υποχρέωση όλων των κρατών-μελών να βοηθήσουν μία χώρα που είναι θύμα επίθεσης και οι άλλες δύο προβλέπονται σε διμερείς συμφωνίες που υπέγραψε με τους ομολόγους του της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Καλυπτόμαστε και από μία τέταρτη συμφωνία, την παλαιότερη όλων, τη συνθήκη του ΝΑΤΟ. Βεβαίως, δεν μας καλύπτει από το ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι λοιποί σύμμαχοι, αρχής γενομένης από τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μη διαρραγεί η συνοχή του ΝΑΤΟ», προσθέτει.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Εξωτερικών διακρίνει, μέσω της διαρκούς προσπάθειας και της συνεχούς ανάπτυξης των ελληνικών θέσεων, καθώς και της ανάδειξης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, επαναδιαμόρφωση στάσης των εταίρων. Ενδεικτικά, αναφέρει πως με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, έχει συναντηθεί τους τελευταίους πέντε μήνες τρεις φορές και διακρίνει πλέον μία κατανόηση της γερμανικής πλευράς όσον αφορά το τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η αλλαγή αυτή δεν ήρθε από μόνη της. Είναι το αποτέλεσμα διαρκών επαφών που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, ήδη και προ των γερμανικών εκλογών. Η πολιτική αυτή αποδίδει καρπούς», σημειώνει.

Επίσης, αναδεικνύει τις εγγενείς αντιφάσεις που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, όπως ότι μία χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ταυτόχρονα εξοπλίζεται με ρωσικά συστήματα και απαιτεί από τις ΗΠΑ να της επιτραπεί ο εκσυγχρονισμός των αμερικανικών αεροσκαφών της, των F-16.

Σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση των F-16 που ζητά η Τουρκία, επισημαίνει ότι -όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Κογκρέσο- είναι σκόπιμο να συνυπολογίζεται ο κίνδυνος αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, όταν λαμβάνονται αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, τη στιγμή, μάλιστα, που απαιτείται ενότητα στη Συμμαχία έναντι της Ρωσίας. «Έχουμε σοβαρές προκλήσεις και πρωτοφανείς απειλές κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας και ειδικά κατά των νησιών μας. Και το ίδιο ισχύει σε σχέση με την Κύπρο. Ο αναθεωρητισμός αποτελεί κίνδυνο για την περιφερειακή σταθερότητα. Αυτή ήταν και αυτή παραμένει η θέση μας», διαμηνύει.

Ο Νίκος Δενδιας κάνει λόγο για πρωτοφανή κλιμάκωση του αναθεωρητισμού και της εθνικιστικής ρητορικής από την Τουρκία, καθώς και για συστηματική παραβατική συμπεριφορά, ενώ διαμηνύει πως ο εποικοδομητικός διάλογος είναι πάντα ευκταίος, αλλά μπορεί να επιτευχθεί υπό έναν απαράβατο όρο, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά. Επισημαίνει πως ο ίδιος διατηρεί κοινωνικές επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και εφόσον παραστεί ανάγκη, υπάρχει πάντα η δυνατότητα επικοινωνίας. «Αλλά αυτό δεν είναι επαρκές για έναν νοήμονα και αποτελεσματικό διάλογο. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η τουρκική πλευρά, με δική της υπαιτιότητα, έχει σταματήσει όλες τις θεσμοθετημένες επαφές, σε όλα τα επίπεδα», τονίζει.

Φίλης στο CNN Greece: Τέλειος εχθρός η Ελλάδα για τον Ερντογάν

Τον αντίκτυπο που έχει στη χώρα μας η προεκλογική μάχη του Τούρκου προέδρου ανέλυσε μιλώντας στο CNN Greece ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Φίλης .

Ο Κωνσταντίνος Φίλης εκφράζει την ανησυχία ότι μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, -εκτός αν έχουμε κάτι θεαματικό όπως λέει-, η Ελλάδα θα βρίσκεται στην ατζέντα.

«Και θα βρίσκεται στην ατζέντα με αρνητικό πρόσημο και θα χρησιμοποιείται από την τουρκική ηγεσία και ως κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας».

Και ο αναπληρωτής καθηγητής εξηγεί: «Είναι αρκετά βολικό αυτό για τον Ερντογάν και από ό,τι φαίνεται τσιμπάει, όχι πολύ, αλλά τσιμπάει λίγο και από το εθνικιστικό ακροατήριο, το οποίο θέλει να το προσεταιριστεί διότι οι περισσότεροι εθνικιστές αυτή τη στιγμή δεν ψηφίζουν τον Μπαχτσελί που είναι ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν, ψηφίζουν την Αξενέρ που είναι στην αντιπολίτευση, οι βαθιά εθνικιστές. Οπότε, με αυτά που κάνει ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα, προσπαθεί να κρατήσει ένα κομμάτι του εθνικιστικού ακροατηρίου για αυτόν. Και είναι βολικό γιατί έχει δαιμονοποιήσει την Ελλάδα και νομίζω ότι δεν θα σταματήσει να το κάνει αυτό. Δεν θα βρει άλλο εξωτερικό εχθρό πέρα από τη Δύση, όπου είναι λίγο πιο γενικές οι επιθέσεις. Στην Ελλάδα έχει βρει τον τέλειο εχθρό, το τέλειο άλλοθι για να μπορεί ο ίδιος να ισχυροποιείται στο εσωτερικό».

cnn.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τουρκία | Σταματά η πολυδιαφημισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, ανεστάλη έως τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Είναι ασύμφορη

Ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, δήλωσε ότι για την ελληνική εταιρεία είναι ασύμφορη αυτή η θαλάσσια γραμμή.

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναστολή της σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «Η απόφαση αναστολής δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Εχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σ’ αυτή τη γραμμή για σχεδόν 8 χρόνια. Είχε ως στόχο να φέρει ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη».

Και πρόσθεσε ότι «Ο κύριος λόγος για την απόφαση αναστολής είναι η έλλειψη υποστήριξης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τις διεθνείς χερσαίες μεταφορές θα έπρεπε να έχουν στηρίξει αυτή τη γραμμή».

Δεν είχαν αρκετή ζήτηση

Στελέχη της εταιρείας είπαν στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu ότι τα ταξίδια δεν είχαν αρκετή ζήτηση τους χειμερινούς μήνες και σταματούν μέχρι τις 31 Μαρτίου και πως το πλοίο που θα φτάσει στη Σμύρνη το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, θα επιστρέψει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας το τελευταίο ταξίδι.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη πραγματοποιείτο με πλοίο τύπου RoPax, μεταφοράς επιβατών, φορτηγών και φορτίου (φωτογραφία, επάνω, από Anadolu), το οποίο αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, για ένα ταξίδι που διαρκούσε έως 14 ώρες.

.in.gr

 

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Απαγορεύεται και συνταγματικά ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της G7 που δεν επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Δικαστήριο στο Τόκιο έκρινε σήμερα ότι η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι συνταγματική, αν και πρόσθεσε ότι η απουσία νομικής προστασίας για τις οικογένειες των ομοφυλόφιλων παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της G7 που δεν επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και το Σύνταγμά της ορίζει τον γάμο ως μια ένωση που βασίζεται «στην κοινή συναίνεση των δύο φύλων».

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δεν έχει υπονοήσει πως σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία, αν και πολλά ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης στηρίζουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου του Τόκιο αναφέρει ότι, αν και η απαγόρευση είναι συνταγματική, η απουσία ενός νομικού πλαισίου για την προστασία των οικογενειών των ομοφυλόφιλων αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

«Στην πραγματικότητα είναι μια μάλλον θετική απόφαση», δήλωσε ο Νομπουχίτο Σαβασάκι, ένας από τους δικηγόρους των εναγόντων.

«Αν και ο γάμος παραμένει μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και η απόφαση στηρίζει αυτό, επισημαίνει παράλληλα ότι η υφιστάμενη κατάσταση, στην οποία δεν υπάρχει νομική προστασία για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι σωστή και υπονόησε ότι πρέπει να γίνει κάτι για αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Τόκιο αναμενόταν με αγωνία μετά την απόφαση που έλαβε το 2021 δικαστήριο της πόλης Σαπόρο, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι αντισυνταγματική, δημιουργώντας ελπίδες. Ωστόσο τον Ιούνιο δικαστήριο της Οζάκα έλαβε την αντίθετη απόφαση.

Η Ιαπωνία δεν επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν ή να κληρονομήσουν την περιουσία ο ένας του άλλου, ούτε και δικαιώματα στα παιδιά του. Τα σύμφωνα συμβίωσης που εκδίδουν οι νομαρχίες καλύπτουν το 60% του πληθυσμού της Ιαπωνίας, αλλά δεν δίνουν στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα.

Οι οκτώ ενάγοντες ισχυρίζονταν ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματά τους και ζητούσαν 1 εκατ. γεν (περίπου 7.000 ευρώ) αποζημίωση, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο.

Ωστόσο η ομάδα, που είχε στήσει πανό έξω από το δικαστήριο με το σύνθημα «Ένα βήμα προς τα εμπρός για την ισότητα στον γάμο», δήλωσε ενθαρρυμένη από την απόφαση.

«Υπήρχαν κάποια κομμάτια που ήταν απογοητευτικά, αλλά άλλα μου έδωσαν ελπίδα», δήλωσε ο Κάτσου.

Δύο ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις εκκρεμούν σε δικαστήρια της Ιαπωνίας, με ακτιβιστές και δικηγόρους να ελπίζουν ότι, αν υπάρξουν πολλές δικαστικές αποφάσεις υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, οι Ιάπωνες βουλευτές θα αναγκαστούν να αλλάξουν τη νομοθεσία. Αυτό όμως δεν είναι πιθανό να συμβεί σύντομα.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Κολωνό | Συνελήφθη ο πατέρας

Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής. Ο άνδρας, που βρέθηκε σε κατάσταση μέθης την ώρα της πυρκαγιάς, οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Στο νοσοκομείο τρία παιδιά

Ένα 5χρονο αγόρινοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Αττικό Νοσοκομείο. Το άλλο παιδί, ένα 9χρονο παιδί διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο «Αγία Σοφία». Υπήρχε και ένα τρίτο παιδί, ένα 12χρονο, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όχι από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά από κάποιο άλλο άτομο.

 

Γείτονες έκαναν μαλάξεις στο 5χρονο παιδί

Το 5χρονο παιδί το παρέλαβαν οι διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο, ήταν εν ζωή. Οι γείτονες τού έκαναν μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Αττικού.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έλεγχος, ενώ ενδεχομένως η φωτιά να προήλθε από μαγειρικό σκεύος. Μάλιστα, όταν έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική, ο πατέρας των παιδιών βρέθηκε σε κατάσταση μέθης.

ethnos.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: