Quantcast
Connect with us

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκος στρατιωτικός | «Έτσι θα διασπάσουμε την άμυνα της Ελλάδας – Αυτό θα είναι το τέλος της»

Τούρκος στρατιωτικός: «Έτσι θα διασπάσουμε την άμυνα της Ελλάδας – Αυτό θα είναι το τέλος της»

O πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Πεκίν, σε τηλεοπτική του εμφάνιση αναλύει τα σενάρια της τουρκικής εισβολής στη χώρα μας και εξηγεί τι θα πρέπει να προσέξει η χώρα του.

Συγκεκριμένα, αυτό που τον ανησυχεί είναι η τριπλή ζώνη αεράμυνας της χώρας μας (νησιά, ηπειρωτική Ελλάδα και η ζώνη πίσω από τα αεροδρόμια), ενώ θεωρεί ότι λόγω υπεροχής των χερσαίων δυνάμεων, η εισβολή από τον Έβρο θα είναι επιτυχημένη.

«Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη. Γιατί (η Αλεξανδρούπολη) την εμποδίζει», σημειώνει, ενώ πιστεύει ότι… αυτό θα είναι και το τέλος της Ελλάδας.

«Μια χώρα του ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Αν λοιπόν καταλήξει εκεί, ένας τέτοιος πόλεμος θα είναι το τέλος της (Ελλάδας)», σημειώνει.

Πιο αναλυτικά, λέει:

«Στην Αμερική έχουν γίνει συζητήσεις και μελέτες για έναν πιθανό πόλεμο στο Αιγαίο. Έχουν δημοσιευτεί επίσης άρθρα 20-30 σελίδων για το πώς θα ήταν ένας πόλεμος με την ελληνική πολεμική αεροπορία και το ναυτικό.

Κοιτάξτε τα νησιά, στην έξοδο των Δαρδανελίων, μπροστά από τον Βόσπορο. Υπάρχουν ραντάρ αεράμυνας και συστήματα αεράμυνας σε όλα τα νησιά μέχρι και την Κρήτη.

Με άλλα λόγια, η νησιωτική γραμμή της Ελλάδας, η γραμμή των νησιών στο Αιγαίο πέλαγος είναι μια γραμμή αεράμυνας, η πρώτη γραμμή αεράμυνας.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας ξεκινά από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας. Η τρίτη γραμμή άμυνας ξεκινά από εκεί που βρίσκονται τα αεροδρόμια πιο πίσω. Και (η Ελλάδα) εξοπλίζει αυτά τα μέρη.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα που έχει τοποθετήσει εκεί (η Ελλάδα), δεν έχουν μεγάλη σημασία. Η πολεμική αεροπορία, τα συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ είναι σημαντικά».

Ο ίδιος εξηγεί επίσης ότι για την περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, συνυπολογίζεται και η ανατολή του ηλίου. «Υπάρχει μια διαφορά στο πότε ανατέλλει ο ήλιος μεταξύ των δύο χωρών. Μερικές φορές, χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο, δηλαδή όταν σκοτεινιάζει ή όταν καθαρίζει ο καιρός, τα αεροπλάνα πηγαίνουν στην άλλη πλευρά, δηλαδή στην άλλη πλευρά ξημερώνει λίγο νωρίτερα από εμάς, από ό,τι ξημερώνει στην Τουρκία. Επομένως, γίνονται υπολογισμοί με βάση αυτό.

Μέχρι να κάνουν μια έξοδο τα αεροπλάνα μας, μέχρι να κάνουν 1 ή 2 εξόδους, (οι Έλληνες) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 3 εξόδους», τονίζει.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

F-35: Ποιες δυνατότητες «ξεκλειδώνουν» για τις ένοπλες δυνάμεις

Στην εποχή της 5ης γενιάς μαχητικών μπαίνει η Ελλάδα μετά την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο αίτημα της Αθήνας για την προμήθεια έως 40 αεροσκαφών F-35A Lightning II.

Η επιστολή αποδοχής κοινοποιήθηκε τα ξημερώματα στην Αθήνα και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, το αρμόδιο γραφείο για τις εξαγωγές του F-35 (Joint Program Office).

Η επιστολή αποδοχής περιέχει και όλες τις προαιρέσεις του προγράμματος, δηλαδή, 42 κινητήρες, εξοπλισμό για την υποστήριξη των μαχητικών, θερμοβολίδες και αντίμετρα, εξομοιωτές για την εκπαίδευση των χειριστών στο έδαφος, την εκπαίδευση των τεχνικών, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, λογισμικό και υλικό για το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης των F-35 το οποίο εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε αποθήκες ανταλλακτικών, αλλά και μια σειρά από προγράμματα και συσκευές επικοινωνίας, κρυπτογράφησης και λοιπών συνοδευτικών υλικών, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολεμική Αεροπορία ενδιαφέρεται σε πρώτη φάση για την απόκτηση μίας Μοίρας F-35 (18 έως 24 αεροσκάφη) με το κόστος να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κάτω από τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην 117 Πτέρυγα Μάχης θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και δεν θα συμπεριληφθούν ως SSI (προγράμματα Ασφάλειας, Εφοδιασμού και Πληροφοριών) που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια το πρόγραμμα.

Τι παίρνει η Τουρκία

Παράλληλα με την έγκριση του ελληνικού αιτήματος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άναψε το πράσινο «φως» και στο αίτημα της Αγκυρας για F-16.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιστολή αποδοχής, η Τουρκία θα προμηθευτεί 40 F-16 Block 70 και κιτ εξοπλισμών ώστε ακόμη 79 αεροσκάφη (Block 40 και Block 50+) να αναβαθμιστούν στο επίπεδο Viper.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η τουρκική αεροπορία θα διαθέτει 119 F-16V, ωστόσο, στο «πακέτο» ύψους περίπου 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός όπλων για τα τουρκικά μαχητικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγκυρα θα αποκτήσει 952 πυραύλους Α/Α μέσου βεληνεκούς AIM-120C-8 AMRAAM, 401 πυραύλους μικρού βεληνεκούς Α/Α ΑΙΜ-9Χ Sidewinder, 149 ραντάρ τύπου AESA, πυραύλους αντι-ραντάρ, βόμβες και περισσότερες από 1.300 συλλογές καθοδήγησης για κατευθυνόμενα βλήματα.

Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται ακόμη ατρακτίδια στόχευσης, κινητήρες, ανταλλακτικά καθώς και συμβάσεις εν συνεχεία υποστήριξης του τουρκικού στόλου F-16.

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η απάντηση Μητσοτάκη στον ισχυρισμό Ερντογάν περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

Για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα».

«Η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε στην πράξη ίσες ευκαιρίες. Ο προσδιορισμός της μειονότητας ως μουσουλμανικής καθορίζεται από τη συνθήκη της Λωζάνης», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον ισχυρισμό του Ερντογάν ο οποίος επέμεινε λεκτικά και μάλιστα δύο φορές, να μιλά για τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης, επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, αφού ο πρωθυπουργός απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, ο Ερντογάν δεν πρόσθεσε κάτι άλλο ενώ χειροκρότησε κιόλας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά έδωσαν τα χέρια, φωτογραφήθηκαν και αποχώρησαν.

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: «Καλύτερα για το μέλλον να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» είπε στη Σακελλαροπούλου

Το μήνυμα ότι «είναι καλύτερα για το μέλλον να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την άφιξή του στο Πρόεδρικό Μέγαρο στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι «αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για ενίσχυση της ευημερίας και τη διαφύλαξη της ειρήνης και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονιάς προς όφελος των δύο λαών μας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en