Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκία | Ένας λαός βουτηγμένος στον εθνικισμό

Πώς και γιατί το τουρκικό καθεστώς φανατίζει τον λαό και τον οδηγεί στην ακροδεξιά.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή του ΕΛΙΑΜΕΠ, Δρ Ρόναλντ Μαϊνάρντους, η Τουρκία καταλαμβάνει ευρύ χώρο στη μελέτη, επιβεβαιώνοντας την εικόνα της Τουρκίας, ως μίας χώρας που δεν είναι ικανοποιημένη με το σημερινό status quo, το οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να αναθεωρήσει.

«Η συντριπτική πλειονότητα των Τούρκων ερωτηθέντων (82%) είναι δυσαρεστημένη με τη διεθνή θέση της χώρας της», αναφέρει η μελέτη, ενώ επισημαίνεται πως πολλοί Τούρκοι ερωτηθέντες, το 56%, πιστεύουν ότι ορισμένα εδάφη πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, ανήκουν στην πραγματικότητα στην Τουρκία».

Πολλοί αναρωτιούνται, πώς είναι δυνατόν να επικρατούν τέτοιες αντιλήψεις και από πού πηγάζει αυτός ο φανατισμός, αυτή η μισαλλοδοξία, αυτός ο εθνικισμός και αυτές οι αναθεωρητικές βλέψεις. Η απάντηση είναι πολύ απλή, αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος μια ομιλία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ή ενός από τους κορυφαίους υπουργούς του, όπως του Χουλουσί Ακάρ ή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που βρίθουν από μεγαλομανία, μίσος και παραχάραξη της ιστορίας.

ο 56% των Τούρκων πιστεύει ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών

Είναι προφανές πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κριτικής που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του για τους αποτυχημένους χειρισμούς του σε πολλά επίπεδα – κυρίως στο οικονομικό – είναι αναγκασμένος να υιοθετεί ακραία ρητορική προκειμένου να κρατά ευχαριστημένες τις μεγάλες και αμόρφωτες ως επί το πλείστον μάζες. Επίσης η αναγκαστική συμπόρευση του με ακραία εθνικιστικά στοιχεία όπως το κόμμα του ακροδεξιού Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για να διατηρηθεί στην εξουσία της χώρας του, τον έχει αναγκάσει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις εθνικιστικές κραυγές των Γκρίζων Λύκων.

Με τον τρόπο αυτό, ο τουρκικός λαός οδηγείται στη δίνη της ακροδεξιάς, με το «φίδι» του εθνικισμού να τροφοδοτείται από την ίδια την τουρκική ηγεσία. Τα αποτελέσματα λοιπόν της έρευνας του ιδρύματος Friedrich Ebert αποδεικνύουν πως αυτή η ακραία ρητορική αγγίζει και τη σύγχρονη Τουρκία, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που κάποιοι να υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι ο ισλαμοφασισμός που προωθεί το κόμμα ΑΚP του Προέδρου Ερντογάν, αλλά ο υπερεθνικισμός των Γκρίζων Λύκων. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός του πληθυσμού της γείτονος είναι νέοι κάτω των 30, που εκ της φύσεως τους είναι πιο ευάλωτοι σε εθνικιστικές κορώνες, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος και τι μπορεί να σημαίνει αυτό, όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πηγη: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς και Ευρωπαικές μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραίως

Με το μεταπτυχɩακό πρόγραμμα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσφέρει ολοκληρωμένη καɩ εξεɩδɩκευμένη γνώση, σε όλο το φάσμα καɩ τɩς πτυχές των δɩεθνών καɩ ευρωπαϊκών σπουδών, ανταποκρɩνόμενοɩ στɩς επɩστημονɩκές απαɩτήσεɩς καɩ προκλήσεɩς της δυναμɩκής καɩ ανασυντασσόμενης δɩεθνούς πολɩτɩκής.

Ενθαρρύνει  υποψηφɩότητες από φοɩτητές καɩ πτυχɩούχους που επɩθυμούν να αποκτήσουν την αναγκαία εξεɩδίκευση γɩα να αναδεɩχθούν καɩ δɩακρɩθούν ως ανώτερα καɩ ανώτατα στελέχη ∆ɩεθνών Οργανɩσμών, της ∆ɩπλωματɩκής Υπηρεσίας, δημοσίων καɩ ɩδɩωτɩκών οργανɩσμών, ɩνστɩτούτων ανάλυσης καɩ συμβουλευτɩκών υπηρεσɩών, σύμβουλοɩ δɩεθνών υποθέσεων σε Κυβέρνηση καɩ Κοɩνοβούλɩο, σε οɩκονομɩκούς οργανɩσμούς καɩ επɩχεɩρήσεɩς, καθώς καɩ σε κάθε σχετɩκό φορέα ɩδɩωτɩκού ή δημόσɩου τομέα. Με το μεταπτυχɩακό πρόγραμμα το Πανεπιστήμιο απευθύνεται στη σκεπτόμενη νέα γενɩά πολɩτών, οɩ οποίοɩ επɩθυμούν να αποκτήσουν εργαλεία γνώσης καɩ ανάλυσης γɩα λήψη αποφάσεων, γɩα ένα μέλλον ουσɩαστɩκών προκλήσεων καɩ εξεɩδίκευσης. Με στόχο τον πρωταγωνɩστɩκό ρόλο στην πολɩτɩκή, οɩκονομɩκή καɩ επɩστημονɩκή ζωή καɩ πρόοδο καɩ την ανταγωνɩστɩκότητα στο σημερɩνό δɩεθνοποɩημένο περɩβάλλον καɩ τɩς ανάγκες του.

Το Μεταπτυχɩακό Πρόγραμμα στɩς δύο δɩαστάσεɩς του, την ∆ɩεθνή καɩ την Ευρωπαϊκή, βασίζεταɩ σε τρεɩς αλληλοϋποστηρɩζόμενους δɩδακτɩκούς καɩ ερευνητɩκούς πυλώνες:

  1. ∆ɩεθνείς Σχέσεɩς καɩ Στρατηγɩκή,
  2. ∆ɩεθνές ∆ίκαɩο, Ευρωπαϊκοί Θεσμοί καɩ Χρηματοοɩκονομɩκοί Θεσμοί καɩ
  3. ∆ɩεθνής Πολɩτɩκή Οɩκονομία καɩ ∆ɩεθνές Εμπόρɩο καɩ Επɩχεɩρήσεɩς.

Σε δύο εξάμηνα δɩδάσκονταɩ έντεκα (11) μαθήματα καɩ κατά τη θερɩνή περίοδο εκπονείταɩ η  Mεταπτυχɩακή δɩπλωματɩκή εργασία.

Πληροφορίες γɩα τους όρους φοίτησης αναρτώνταɩ στον Εσωτερɩκό Κανονɩσμό

Απαɩτούμενα ∆ɩκαɩολογητɩκά

Αντίγραφο πτυχίου καɩ αναλυτɩκή βαθμολογία.

Γίνονταɩ δεκτές αɩτήσεɩς συνοδευόμενες από πɩστοποɩητɩκό σπουδών με αναλυτɩκή βαθμολογία όλων των ετών από φοɩτητές που αναμένεταɩ να ολοκληρώσουν τɩς σπουδές τους έως τον Σεπτέμβρɩο του 2022. ∆ύο συστατɩκές επɩστολές από καθηγητές ή/καɩ εργοδότες.

Πɩστοποɩητɩκό ɩσοτɩμίας από ∆OATAΠ (∆ΙΚΑΤΣΑ) γɩα όσους έχουν πτυχίο Πανεπɩστημίου της αλλοδαπής. Αναγνωρɩσμένα δɩπλώματα γνώσης Αγγλɩκής (Πɩστοποɩητɩκό γλωσσομάθεɩας Υπουργείου Παɩδείας ή Proficiency ή TΟΕFL ή ΙELTS). Εκτɩμάταɩ, επίσης, η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας. Βɩογραφɩκό Σημείωμα. ∆ύο πρόσφατες φωτογραφίες

 

Αɩτήσεɩς γίνονταɩ δεκτές μέχρɩ 30 Ιουνίου 2022 με εɩδɩκό έντυπο που παρέχεταɩ στην ɩστοσελίδα:

https://www.des.unipi.gr/files/ma-ies/prokirixi/aitisi.pdf

 

Οɩ αɩτήσεɩς θα πρέπεɩ να σταλούν ηλεκτρονɩκά (des-secr@unipi.gr) καɩ ταχυδρομɩκώς στην δɩεύθυνση:

Πανεπɩστήμɩο Πεɩραɩώς – Τμήμα ∆ΕΣ

Μ.Π.Σ. ∆ΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ

Καραολή καɩ ∆ημητρίου 80, Τ.Κ. 185 34, Πεɩραɩάς

(Γραφείο 109, 1ος Όροφος) Υπόψη κας Kων. Μανɩάτη

 

Πληροφορίες

Πανεπɩστήμɩο Πεɩραɩώς Τμήμα ∆ɩεθνών καɩ Ευρωπαϊκών Σπουδών

E-mail: des-secr@unipi.gr

Τηλ.: 210 414 2394, -2731, -2196, -2436, -2443

https://www.des.unipi.gr/el/msc/ma-ies

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξης Πολίτης | Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο μήνυμα του ο κ. Πολίτης αναφέρει τα εξής: Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να θυμίζουμε στους νεότερους την τραγωδία του αφανισμού 353.000 προγόνων μας.

Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας | Γενική συνέλευση και πλούσια δράση

Σε τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, προχώρησε η Θασιακή Ενωση Καβάλας.

 

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: