Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Τοποθέτηση κάδων μπλε με κίτρινο καπάκι για πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού στο Δήμο Παρανεστίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Παρανεστίου σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔιΣΑ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. υλοποιούν  πρόγραμμα χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού στους μπλε κάδους  με το κίτρινο καπάκι.

Οι νέοι κάδοι συλλογής χάρτινων συσκευασιών φέρουν κίτρινο καπάκι και ειδικό διακριτικό αυτοκόλλητο που κάνει γνωστό στον πολίτη ότι ο κάδος δέχεται μόνο χάρτινες συσκευασίες. Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν  στο Δήμο Παρανεστίου έντεκα (11) κάδοι με κίτρινο καπάκι σε σημεία ενδιαφέροντος όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, κ.λπ., όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών. Οι χάρτινες συσκευασίες που θα συλλέγονται θα οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) προς διαλογή από ξένες ύλες, συμπίεση σε δέματα και ακόλουθη αξιοποίηση σε βιομηχανίες ανακύκλωσης χαρτιού.

Για την επιτυχία του προγράμματος χωριστής συλλογής χαρτιού/χαρτονιού καθοριστική είναι η συμμετοχή και η προσωπική δράση του καθενός, που θα πρέπει να συλλέγει χωριστά το χαρτί και χαρτόνι στο σπίτι, στο σχολείο, στις υπηρεσίες και στο γραφείο.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με ευθύνη και συνέπεια το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού. 

Οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι που έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο Παρανεστίου είναι τοποθετημένοι :

 • Γυμνάσιο –Λύκειο Νικηφόρου
 • Γυμνάσιο – Λύκειο Παρανεστίου
 • Δημοτικό Αδριανής
 • Δημοτικό Νικηφόρου
 • Δημοτικό Παρανεστίου
 • Δημαρχείο Παρανεστίου
 • Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου
 • Κέντρο Υγείας Παρανεστίου
 • ΕΛΤΑ Παρανεστίου
 • ΚΕΠ-Κοινότητα Αδριανής 
 1. Φορέας Φ.Δ.Ο.Π Μεσοχώρι 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί το νοσοκομείο της Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Έκτακτη χρηματοδότηση 113.100 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τις άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου Δράμας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 113.100 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Δράμας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε ο κ. Μέτιος με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κυρία Νίκη Καρατζόγλου και το αίτημα που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου στην Περιφέρεια την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, με στόχο να καλυφθούν ανάγκες σε εξοπλισμό για το προσωπικό, τις Κλινικές Covid-19 και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταξύ άλλων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δήμος Δράμας | «Φροντίζουμε για τις ανάγκες σας, γι΄ αυτό και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει την επέκταση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ λειτουργώντας ένα διευρυμένο δίχτυ προστασίας για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και γενικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν στήριξη και συμπαράσταση σε θέματα καθημερινότητας.

Για το λόγο αυτό από το πρώτο κύμα της πανδημίας προέβη στη σύσταση νέας δομής υποστήριξης κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης από τις 19-3-2020 μέχρι και σήμερα και μέχρι τη λήξη των μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού – COVID 19, με έδρα το Δημαρχείο. Η δομή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

Μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στο 2521350608 προσωπικό του Δήμου μας θα αξιολογεί το αίτημά σας και θα προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματά σας (π.χ. προώθηση αιτημάτων παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, διανομή φαρμακευτικού υλικού, νοσηλευτική φροντίδα, διεκπεραίωση αιτημάτων που εκδίδονται από υπηρεσίες του δήμου ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς).

Παράλληλα στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό λειτουργεί και η γραμμή Ψυχολογικής  υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό.

Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουμε τις άσκοπες μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και προσέχουμε την υγεία όλων γιατί αγαπάμε τη ζωή.

Συνιστούμε στους πολίτες περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Παραμείνετε εντός της οικίας σας.

Πειθαρχώντας ως μεμονωμένα άτομα, αλλά και ως κοινωνικό σύνολο θα βγούμε Νικητές και από αυτή τη μάχη.

Προχωράμε με πίστη, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία και περιορίζοντας την εξάπλωση του Ιού.

Συνεχίζουμε Υπεύθυνα

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δημος Δραμας | Έναρξη Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με τα μέτρα που κοινοποίησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας(Ε.ΚΕ.Α.) για την ασφάλεια του αίματος έναντι της λοίμωξης από το νέο Κορωνοϊό COVID-19 προβλέπεται και η διοργάνωση αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων. Η Ν.Υ. Αιμοδοσίας Δράμας μπορεί να διοργανώσει αιμοδοσία εκτός του νοσοκομείου σε στεγασμένο χώρο με τις φορητές καρέκλες αιμοδοσίας που διαθέτει.

Ο Δήμος Δράμας, κατόπιν συνεργασίας του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα, μεταξύ άλλων, προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας Κου Αλέξη Παναγιωτίδη, της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Κας Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου, και του διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Κου Σπύρου Τουρτούρη, ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιούνται αιμοληψίες σε καθημερινή βάση από τις 8:30π.μ. μέχρι και 13:30μ.μ. και από προσωπικό του νοσοκομείου Δράμας στο χώρο του τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας/ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δράμας,  στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 25213 50331.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2521021906 και 2521025527 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δραμα | Οδηγίες Συναλλαγής με το κοινό

Δημοσιεύτηκε

στις

Από 2-11-2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η συναλλαγή με το κοινό θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού τηλεφωνικά :

e-mail: doy.dramas@aade.gr και syzefxis@2199.syzefxis.gov.gr 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γραμματεία: 2521353137

Μητρώο: 2521353136

Έσοδα: 2521353108-109

ΦΠΑ: 2521353113

Αυτοκίνητα: 2521353114

Τμήμα Εισοδήματος:2521353116-117-118

Κεφάλαιο:2521353119

ΕΝΦΙΑ:2521353120

Δικαστικό:2521353111-103-104

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ