Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Τοποθέτηση αυτόματων απινιδωτών στους οικισμούς Παναγίας και Ποταμιάς Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΘΑΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.» προχώρησε στη δωρεά δύο (2) αυτόματων απινιδωτών στο Κέντρο Υγείας Πρίνου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της Θάσου.

Ο Δήμος Θάσου και το Κέντρο Υγείας Πρίνου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αυτόματοι απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, αποφάσισαν από κοινού την διάθεση των δύο (2) αυτόματων απινιδωτών στα φαρμακεία των Κοινοτήτων Παναγίας και Ποταμιάς Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζεται αφενός, η διαθεσιμότητα ενός αυτόματου απινιδωτή για κάθε μία από τις ανωτέρω Κοινότητες της Θάσου, αφετέρου εξασφαλίζεται η χρήση τους από εκπαιδευμένο προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Γράμμη Καβάλα – Πρίνος | Αντιδράσεις για την μείωση των δρομολογίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου πραγρατοποίησαν σωματεία Καβάλας- Θάσου για την μείωση των δρομολογίων Πρίνου – Καβάλας. Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν την δυσαρέσκεια τους για την μείωση των δρομολογίων, ενώ τόνισαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για όλο το νησί η πρόσβαση στην Καβάλα.

Η γραμμή είναι σημαντικό να έχει τακτικά δρομολόγια και για το κέντρο υγείας Πρίνου, για την γρήγορη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι παρέθεσαν μία σειρά αιτήματων μεταξύ των οποίων τη δημιουργεία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η άδεια έγκρισης δρομολογιών των πλοίων να γίνεται με αυστηρά κριτήρια.

Τέλος τα σωματεία πρόκειται να στείλουν επιστολή και στην Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάννα Καλογήρου.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Θάσου παρουσία Νίκου Παναγιωτόπουλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Θάσος γιόρτασε τα 108 χρόνια απελευθέρωσης της στα Λιμενάρια παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου! Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα από το νησί της Θάσου ενώ στο νησί από το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσε και η Πυραυλάκατος Τρουπάκης.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Απέσπασαν από Ελληνίδα στη Θάσο 10.831 ευρώ για να της … καταβληθούν αναδρομικά σύνταξης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 16-10-2020, εξαπάτησε ημεδαπή στη Θάσο Καβάλας.

Συγκεκριμένα ο δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται αναδρομική σύνταξη, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρήματα.

Ειδικότερα, την έπεισε να καταθέσει τμηματικά, συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.831 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για υποτιθέμενη φορολογική επιβάρυνση, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθεί η αναδρομική σύνταξη. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

evros24

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Έγγραφη διαμαρτυρία επαγγελματιών Τουρισμού της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την έγγραφη διαμαρτυρία τους κατέθεσαν οι επαγγελματίες Τουρισμού της Θάσου, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή, μετά τις τεράστιες απώλειες εσόδων τις οποίες είχαν οι επαγγελματίες λόγω κορονοϊού και των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του.

 

Η έγγραφή διαμαρτυρία προέκυψε μετά την αυθόρμητη συγκέντρωση των επαγγελματιών η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα Πρίνου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, από την οποία δημιουργήθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή των επαγγελματιών και επαγγελματικών συλλόγων.

 

Αυτά που ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή είναι:

 

την τροποποίηση του εν λόγω προγράμματος ώστε να αποκατασταθεί η αδικία προς τους επαγγελματίες του Τουρισμού ή τη δημιουργία νέου προγράμματος το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα τουριστικά επαγγέλματα

να ληφθεί υπόψιν το κριτήριο της μείωσης εσόδων λόγω COVID-19, όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδος

να μην αποτελεί μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης των αιτήσεων ο αριθμός των απασχολούμενων στην εκάστοτε επιχείρηση από την έναρξη της πανδημίας, ήτοι από τις 19 Μαρτίου 2020

να υπάρχει ισόνομη μεταχείριση, όπως γίνεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

Μιλώντας με παραδείγματα οι επαγγελματίες, με το τρέχον πρόγραμμα ένας επαγγελματίας στη Θάσο, παρόλο που διατηρούσε προσωπικό στην επιχείρησή του, θα εισπράξει 2.000 ευρώ, ενώ σε μια άλλη Περιφέρεια της χώρας, αν θα ενταχθεί σε αντίστοιχο πρόγραμμα λόγω πτώσης τζίρου, θα εισπράξει το 50% των εξόδων του για το 2019.

 

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής θα συνεχίσουν τη σειρά επαφών την οποία έχουν ξεκινήσει με εκπροσώπους θεσμικών και πολιτικών φορέων «με μοναδικό στόχο την αποκατάσταση της αδικίας».

 

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επαγγελματιών του νησιού με θέμα το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων με τη διαδικασία μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές της αδιαφορίας της διοίκησης της Περιφέρειάς μας, ως προς τις ανάγκες, αλλά και τις εκκλήσεις των επαγγελματιών της Θάσου.

 

Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κύριος Μέτιος, υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες που το καταστούν άδικο ως προς τους επαγγελματίες του Τουρισμού, αλλά και των εποχιακών επαγγελμάτων.

 

Οι ενστάσεις μας επικεντρώνονται στα εξής 2 σημεία:

 

Α) Μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης αποτελεί ο αριθμός των απασχολούμενων στην εκάστοτε επιχείρηση από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή 19 Μαρτίου 2020 και με διατήρηση του ιδίου αριθμού εργαζομένων την τρέχουσα περίοδο. Αυτό και μόνο καταργεί το στοιχείο της εποχικότητας και ακυρώνει τις ελπίδες όλων των επιχειρήσεων. Καμία επιχείρηση, ανεξαρτήτου δυναμικότητας δεν έχει ολοκληρώσει τις προσλήψεις της από τον Μάρτιο για μια καλοκαιρινή σαιζόν που ξεκινάει Μάιο.

 

Β) Δεν λαμβάνεται υπόψη ΚΑΘΟΛΟΥ το κριτήριο της μείωσης εσόδων λόγω COVID-19, όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδος.

 

Οι επιχειρήσεις στη Θάσο έχουν απώλεια εσόδων της τάξεως του 70-95%. Είναι απαράδεκτο να μην μετράει στην αξιολόγηση!

 

Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, δεν αποτελεί ένα δίκαιο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ούτε με κριτήρια οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά ούτε στη βάση μιας γεωγραφικής, τομεακής προσέγγισης με κύριο ζητούμενο την αποτελεσματικότητα.

 

Με αυτό το πρόγραμμα ούτε η ρευστότητα της αγοράς θα επιτευχθεί ούτε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μας προσφέρει σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες. Αντιθέτως, δημιουργείται πρόβλημα επιβίωσης αρκετών επιχειρήσεων.

 

Έπειτα από μια τουριστική σαιζόν στην οποία βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, λειτουργήσαμε τις επιχειρήσεις μας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στηρίξαμε την προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας, αυτό που ζητάμε είναι τουλάχιστον δίκαιη μεταχείριση και όχι ένα πρόγραμμα τύπου «ελεημοσύνης» για τις εποχιακές επιχειρήσεις.

 

Η Π.Ε. Θάσου αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ, έχοντας το 80% της τουριστικής κίνησης. Τα έσοδα όμως από τον Τουρισμό διοχετεύονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Θάσο όταν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα;

 

Ζητάμε ομόφωνα την τροποποίηση του εν λόγω προγράμματος ή την άμεση ανάκλησή του και την εκπόνηση τάχιστα νέου το οποίο θα δημιουργεί ισότητα και αντίστοιχη μεταχείριση με τις άλλες Περιφέρειες, πριν την ημέρα υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το τρέχον πρόγραμμα.

 

2.500 επιχειρήσεις της Θάσου ζητάνε την ισόνομη μεταχείριση!

 

Επιτέλους κύριε Περιφερειάρχη τοποθετείστε τους πολίτες της Περιφέρειάς σας στο ίδιο επίπεδο με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας. Αρκεί ένα copy paste των προγραμμάτων των υπολοίπων 11 Περιφερειών.

 

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν κατ’ αλφαβητική σειρά:

 

Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜ-Θ

Σύλλογος Επαγγελματιών Λιμένα Θάσου

Σύλλογος Επαγγελματιών Λιμεναρίων Θάσου

Σύλλογος Επαγγελματιών Ποτού Θάσου

Τουριστικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Προστασίας και Ανάπτυξης Χρυσής Αμμουδιάς Παναγίας Θάσου

Η Συντονιστική Επιτροπή Επιχειρήσεων της Θάσου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επαγγελματικος Οδηγος

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

TAP

Monopolio Delivery

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 16

Mladen Group 27

Mladen Group 26

Mladen Group 25

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

Δημοφιλή

Popular posts:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ