Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο | Ποια θα είναι η διαδικασία

Στο κομβικό πεδίο του εμβολιασμού των εφήβων στα ιατρεία των παιδιάτρων της χώρας -αντί για τα εμβολιαστικά κέντρα- εισέρχεται στις αρχές Οκτωβρίου η εμβολιαστική επιχείρηση για τον κορωνοιό “Ελευθερία”.

Πρόκειται για μια σημαντική μετάβαση στη διαχείριση της επιδημίας, καθώς οι περίπου 650.000 έφηβοι ηλικίας 12-17 χρόνων αποτελούν πληθυσμό στόχο του κορωνοιού και ο εμβολιασμός τους θα ανακόψει τη μετάδοση της λοίμωξης COvid-19.

Παράλληλα, όμως, η θωράκιση των εφήβων θα είναι προπομπός και για την επόμενη εμβολιαστική ομάδα που θα κληθούν να θωρακίσουν οι Έλληνες παιδίατροι, την ομάδα των παιδιών ηλικίας 5-11 χρόνων, αφού στις αρχές του επόμενου έτους θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech θα χορηγείται και σε αυτά. Η εταιρία ανακοίνωσε χθες πως έχει πολύ καλά αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες και πως θα υποβάλει σχετικό αίτημα για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της στον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) και αμέσως μετά και στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό των εφήβων στα παιδιατρικά ιατρεία ανά την επικράτεια διευθετούνται με ταχύ ρυθμό το τελευταίο 15νθήμερο οπότε και συμφωνήθηκε η διεύρυνση της “Ελευθερίας” και με τους εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της παιδιατρικής κοινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια εξετάστηκε το ίδιο μοντέλο με όλους τους ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς κα ώστε να μπουν στην εμβολιαστική εκστρατεία. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 15,7% των εφήβων ηλικίας 12-14 χρόνων και το 28,7% εκείνων ηλικίας 15-17 χρόνων.

Οι παιδιάτροι που θα συμμετάσχουν, θα συμβληθούν με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες ώστε να υπάρχει ο σχετικός κατάλογος σε κάθε περιοχή. Ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό -όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer-BioNTech το οποίο ως γνωστόν μόλις ανοιχθεί πρέπει να χορηγηθεί μέσα σε λίγες ώρες. Ο χρόνος συντήρησης του εμβολίου μετά το άνοιγμά του και η παραλαβή του από νοσοκομεία ή mega εμβολιαστικά κέντρα όπου υπάρχουν, ουσιαστικά υπαγορεύει και τη διαδικασία που θα ακολουθείται, με τους παιδιάτρους να ετοιμάζονται να δρομολογούν τα εμβολιαστικά ραντεβού άπαξ εβδομαδιαίως και σε διακριτό χρόνο από τα άλλα ραντεβού τους. Στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με το υπουργείο Υγείας έχει εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μπορούν να εμβολιάζουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας εκτός από τον ανήλικο, εφόσον τους ζητηθεί.

Συνολικά οι ιδιώτες παιδίατροι είναι περίπου 3.500. Στα ιατρεία τους διενεργείται το 75% των εμβολιασμών του εθνικού προγράμματος που αφορά τους ανηλίκους. “Η συμβολή μας είναι σημαντική στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος. Καθένας από μας χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με την οικογένεια το παιδιά της οποίας παρακολουθούμε από νεογέννητο μέχρι και έφηβο. Θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνουμε πυλώνες του εμβολιασμού. Πολύ δε περισσότερο με το συγκεκριμένο νόσημα. Όλα δείχνουν πως σε βάθος χρόνου το συγκεκριμένο εμβόλιο θα γίνει ενδημικό, θα χορηγείται όπως το αντιγριπικό εμβόλιο” λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, κ. Κώστας Νταλούκας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των παιδιάτρων που θα ενταχθούν στη διαδικασία. Εκτιμάται ότι το ποσοστό θα αυξάνεται σταδιακά. Πάντως θεωρείται θετικό ότι σημαντική μερίδα παιδιάτρων εκδηλώνει ενδιαφέρον προς τους κατα τόπους φορείς και ζητεί περαιτέρω ενημέρωση για τους εμβολιασμούς. Έχουν ήδη προγραμματιστεί ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή επιστημονικών και Υγειονομικών αρχών. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης τυχόν προβληματισμών ή επιφυλάξεων που μπορεί να υπάρχουν στα μέλη της ώστε να συζητούνται και να αποσαφηνίζονται τα σχετικά ζητήματα που μπορεί να μπλοκάρουν την αντιμετώπιση της επιδημίας κορρωνοιού.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια | Ο Κώστας Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Παππάς απολύθηκαν σήμερα και δεν συνταξιοδοτήθηκαν

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021 η Energean έκανε γνωστό ότι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας στην Καβάλα Βαγγέλης Παππάς και ο Διευθυντής των Εγκαταστάσεων Κώστας Ιωαννίδης συνταξιοδοτούνται και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των νέων επικεφαλής, ευχαριστώντας παράλληλα τους κ.κ. Παππά και Ιωαννίδη για τη 40ετή προσφορά τους στα Πετρέλαια της Καβάλας .

Λίγο μετά, το Σωματείο Εργαζομένων «Το Βαρέλι» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ψέματα», αφού, όπως αναφέρεται, ο Βαγγέλης Παππάς και ο Κώστας Ιωαννίδης δεν συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά απολύθηκαν από την εταιρία.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Σωματείου.

 

”Σήμερα η εργοδοσία προχώρησε σε μία ακόμη αιφνίδια, παράνομη και καταχρηστική ενέργεια εις βάρος μας. Μία ενέργεια που μοναδικό σκοπό έχει την διάσπαση μας, τον εκφοβισμό μας και την ανακοπή της δυναμικής, νόμιμης συνδικαλιστικής παρουσίας και δράσης μας.

Είναι προφανές πλέον ότι η εργοδοσία μπροστά στον βωμό του μεγαλύτερου επιχειρηματικού κέρδους είναι έτοιμη να καταπατήσει κάθε εργατικό νόμο αλλά και κάθε ηθικό κανόνα.

Οι ενέργειες τις που προσχηματικά καλύπτονται πίσω από τον μανδύα της δήθεν αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Πρίνου έχουν στην πραγματικότητα ακριβώς τον αντίθετο στόχο. Την πλήρη εργολαβοποίηση μας, την παροχή της εργασίας μας υπό ανασφαλής συνθήκες χωρίς κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας.

Ο Πρίνος όντως αλλάζει σήμερα αλλά όχι προς το καλύτερο. Ο Πρίνος από σήμερα γίνεται «εργασιακή γαλέρα» και φυσικά μία «εργασιακή γαλέρα» δεν μπορεί να μακροημερεύσει και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα ούτε στους εργαζόμενους, ούτε στην τοπική κοινωνία, ούτε στην Ελλάδα.

Οι πρώτες απολύσεις είναι γεγονός αλλά δεν θα μας πτοήσουν ούτε θα ανακόψουν τον αγώνα που δίνουμε. Ο Κώστας Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Παππάς απολύθηκαν σήμερα και δεν συνταξιοδοτήθηκαν, όπως ψευδώς αναφέρει στην κατάπτυστη επιστολή της η κ. Κατερίνα Σαρδή, που τολμάει να μας αποκαλεί συναδέλφους. (επισυνάπτεται το αληθινό της γράμμα). Συνάδελφος δεν γίνεσαι επειδή τυχαίνει να έχεις υπογράψει ένα χαρτί στην ίδια εταιρία. Συνάδελφος γίνεσαι με το να σταθείς δίπλα μας στους συνδικαλιστικούς αγώνες και να υπερασπιστείς τα εργασιακά δικαιώματα όλων. Και εμείς ξέρουμε τι πάει να πει αλληλεγγύη και πραγματικός γνήσιος και υγιής συνδικαλισμός.

Εμείς λοιπόν ευτυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την συντάκτρια της επιστολής αλλά έχουμε αντιληφθεί ήδη τον ρόλο της και την αποστολή της και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αποτελέσει ποτέ μέρος της ιστορίας του Πρίνου ούτε φυσικά μέλος της οικογένειας του, αλλά θα μείνει στη λήθη της ιστορίας όπως ακριβώς θα μείνει και το νέο διοικητικό σχήμα και η σημερινή εργοδοσία.

Γιατί εμείς είμαστε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Πρίνου. Αποκλειστικά σ’ εμάς και στον Κώστα Ιωαννίδη και στον Βαγγέλη Παππά, οφείλεται ότι ο Πρίνος έκλεισε φέτος 40 χρόνια παραγωγής.

Ο Πρίνος είναι το σπίτι μας και η ζωή μας και ο Κώστας Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Παππάς είναι η οικογένεια μας.

Θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε βήμα του νέου αγώνα συνδικαλιστικού και δικαστικού που καλούνται να δώσουν, όπως σταθήκαμε δίπλα τους τόσα χρόνια και όπως θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα μας χρειαστεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε λόγο.

Καλούμε την Διοίκηση της Energean, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις και να διασφαλίσει την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, προς όφελος όλων και κυρίως της τοπικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι σαν γροθιά θα αντισταθούμε σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία με οποιοδήποτε κόστος για εμάς.

Η ασφάλεια της ζωής μας και της περιοχής είναι πάνω από όλα, εκπτώσεις δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση.

Γαλέρα εργοστασιακή όπου καταπατείται κάθε έννοια αξιοπρέπειας δεν θα περάσει.

Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει όσες απειλές και εκφοβισμοί πραγματοποιηθούν.

Γιατί αγώνας που χάνεται είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται!!!

ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μ. Κελαϊδάκης
Ο Γ. Γραμματέας
Στ. Τσάγκας

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΕΛ.ΑΣ. | Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊου. Πιο συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού
της διάδοσης του κορωνοϊού. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.825 έλεγχοι, από τους οποίους οι 47.598 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 280 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

100 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 95 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 16 στη Θεσσαλονίκη, 14 στην Ήπειρο, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στα Ιόνια Νησιά, 5 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 3 στην Πελοπόννησο, 1 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στη Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.386 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.226 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.160 των 150 ευρώ.  9 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως,  4 στο Βόρειο Αιγαίο,  2 στην Αττική,  2 στην Ήπειρο και 1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.953 ομοειδείς παραβάσεις. Οι 169 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.). Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Στη Θεσσαλονίκη,  9 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων. Στη Θεσσαλονίκη, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων. Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ στον πελάτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενώ συνελήφθη ο πελάτης και του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων. Στην Αττική, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο εστιατρίου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα για υπέρβαση αριθμού ατόμων εντός των καταστημάτων, 2.300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα , με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος και υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες, προσωρινά υπεύθυνους και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων. Στη Θεσσαλία, 4 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων. Στη Στερεά Ελλάδα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για αναμονή 2 πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ στους 2 πελάτες, 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτες, καταστημάτων. Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος. Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη, καταστημάτων. Στα Ιόνια Νησιά,- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη, 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες, καταστημάτων. Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Στην Ήπειρο, 2 πρόστιμα των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.009 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.582 άτομα. Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 404 ομοειδείς παραβάσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας | Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά

Σε έκτακτες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα προχώρησε  ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς σε μελέτη που έχει εκπονηθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με επικεφαλής τον ίδιο για τα αντισώματα και την ανοσία των εμβολιασμένων και των ατόμων που έχουν νοσήσει και έγινε δεκτή για δημοσίευση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: