Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Τι μας φέρνει ο κόσμος μας μέχρι το 2030 | Οι τάσεις, οι μόδες, τα trends

Όλοι αγαπούν τους μελλοντολόγους και τους πάσης φύσεως «προφήτες», κυρίως επειδή μας δίνουν μια εικόνα του τι θα συναντήσουμε στον δρόμο μας μέσα στα επόμενα χρόνια ή δεκαετίες. Έτσι και τώρα, με την ανθρωπότητα να έχει ήδη μπει στην δεκαετία των ’20s, δίνουν και παίρνουν οι προβλέψεις ως προς το Μέλλον με ορίζοντα το 2030.

«Πολλά από τα προβλεπόμενα είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενα: αυτοματοποίηση της καθημερινότητάς μας, Τεχνητή Νοημοσύνη, κλιματική αλλαγή, κρυπτονομίσματα, άνοδος της Κίνας, τηλεργασία, εικονική πραγματικότητα και πολλά ακόμη», αναφέρει σε εκτενές της άρθρο στον Guardian η Εμιλι Σιγκάλ, συγγραφέας του μυθιστορήματος «Mercury Retrograde» και επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης «Nemesis», συνιστώντας (σε όλους μας) να τους δώσουμε μεν βάση, αλλά να μην το «δέσουμε» κιόλας ότι όλα αυτά όντως θα συμβούν δε. Οπότε ας περάσουμε στο «ψητό» και στο δια ταύτα των 20 κυριότερων προβλέψεων:

Δουλειά από το σπίτι

Εξαιτίας του κορονοϊού, η τηλεργασία σιγά σιγά εγκαθιδρύεται ως μόνιμο «καθεστώς» με την πλειοψηφία όσων εργάζονται από το σπίτι αυτή την στιγμή να είναι απίθανο να επιστρέφουν στους μέχρι πρότινος χώρους εργασίας τους.

Το τέλος του γραφείου όπως το γνωρίζαμε

Θυμάστε εκείνα τα μεγάλα, ανοιχτά γραφεία με δεκάδες άτομα να δουλεύουν το ένα δίπλα στο άλλο; Ξεχάστε το αυτό. Πλέον θα γίνουμε σαν την Ιαπωνία: ο καθένας στο κουβουκλιάκι του.

Εικονικά «μέρη ξεκούρασης» υπαλλήλων

Η Microsoft ετοιμάζει ήδη εφαρμογές για τους εργαζόμενους που θα δουλεύουν από απόσταση, χάρη (και μέσα) στις οποίες θα περνούν αρκετή χαλαρωτική ώρα καθημερινά προκειμένου να ανασυντάξουν τις δυνάμεις και τις σκέψεις τους.

Επισήμανση των τροφίμων με αποτύπωμα άνθρακα

Όπως πριν 30 χρόνια μπήκαν στις συσκευασίες των τροφίμων στοιχεία για τη διατροφική τους αξία και τις θερμίδες, έτσι και τώρα ετοιμάζονται αντίστοιχες επισημάνσεις για το πόσο επιβαρύνουν οι τροφές αυτές την ατμόσφαιρα σε εκπομπές αερίων CO2 από την παραγωγή τους μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας.

Βιομετρικές πληρωμές χωρίς μετρητά

Η πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της αναγνώρισης προσώπου του κινητού τους θα επεκταθεί δραστικά και σταδιακά σε όλο το εμπόριο.

Πωλήσεις προϊόντων σε real time

Οι ψηφιακές πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο θα γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όπως είναι τώρα σε χώρες όπως η Κίνα.

Κλιματική μετανάστευση

Οι μετακινήσεις πληθυσμών λόγω της κλιματικής αλλαγής θα γίνουν συχνό φαινόμενο προκαλώντας πολιτικοκοινωνικά ζητήματα στα σύνορα και την ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οικολογική «αποκατάσταση»

Ο κόσμος θα γυρίσει στη Φύση αγοράζοντας γη και χωράφια αντί για ακίνητα. Οι ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων θα μπορούν να ωφεληθούν οικονομικά, ειδικά αν αμειφθεί η «παγίδευση» άνθρακα στο έδαφος.

Τέρμα στις παραδοσιακές μεθόδους εκμάθησης

Εξαιτίας του κορονοϊού, πολλοί οργανισμοί διερευνούν το πώς τα παιδιά θα μπορούν να πάνε σχολείο χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία εκεί.

Η ξαφνική δημοφιλία των μανιταριών

Η ραγδαία άνοδος της χορτοφαγίας θα κάνει πολύ δημοφιλή την κατανάλωση μανιταριών, όλων των ειδών και ποικιλιών.

Η εποχή των καυτερών φαγητών

Σε γαστρονομικό επίπεδο, όλο και περισσότεροι προβλέπουν τις καυτερές πιπεριές και τις πικάντικες σάλτσες να γεμίζουν την κουζίνα μας.

Η επιστροφή της ψυχεδέλειας

Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια αλλά και ουσίες όπως η ψιλοκυβίνη και το LSD θα απενοχοποιηθούν στο συλλογικό υποσυνείδητο και θα χρησιμοποιούνται ολοένα και συχνότερα για φαρμακευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Τρόποι απόδρασης στη φαντασία μας

Η απόδραση από την ζοφερή πραγματικότητα στη φαντασία μας θα πάρει οστά με πολλούς τρόπους, όπως νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την χρήση της κεταμίνης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ή την ψηφιακή ερωτική λογοτεχνία.

«Φιλτραρισμένη» πραγματικότητα

Τα φίλτρα του Instagram θα εφαρμοστούν στην καθημερινότητά μας, θολώνοντας τα όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού.

Η απότομη πτώση των κολοσσών της τεχνολογίας

Προς το τέλος της δεκαετίας, ενδέχεται οι πολίτες να ξεσηκωθούν λόγω της εκμετάλλευσης των προσωπικών τους δεδομένων από μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook και θα αναζητήσουν στέγη και φιλοξενία σε άλλες, μικρότερες εταιρείες.

Ένα ολοένα και πιο ασφαλές online περιβάλλον

Θα διαδοθεί ευρέως η τεχνολογία blockchain που προστατεύει την ιδιωτικότητά μας και τα δεδομένα μας.

Η «απογείωση» της Κίνας

Η Κίνα θα συνεχίσει την στρατοσφαιρική της άνοδο σε οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που θα συνεχίσουν την πτώση τους.

Ο Αμαζόνιος στο επίκεντρο

Μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες θα στραφούν εναντίον αναδυόμενων οικονομιών που διαθέτουν πλούτο φυσικών πόρων – όπως η Βραζιλία και τα κράτη του Αμαζονίου – αναζητώντας στρατηγικές φοροαπαλλαγής.

Zoom, ήρθε για να μείνει

Λόγω της ανόδου της πλατφόρμας Zoom, μέχρι και οι μόδιστροι, οι οίκοι μόδας και οι σχεδιαστές θα στρέψουν την προσοχή τους από τη μέση και πάνω, φτιάχνοντας ρούχα με γνώμονα το πάνω μέρος του σώματος.

Ξαναέρχεται το λίφτινγκ προσώπου

Οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνουν ξανά δημοφιλείς, καθώς ο κόσμος θα βαρεθεί το botox.

«Άμουση» μουσική

Στη μουσική, θα υπερισχύσει ένα είδος ραπ χωρίς μελωδία, πολύ χειρότερο από την τελευταία μόδα, το trap.

Ο «θάνατος» των διαφόρων μουσικών ειδών

Θα πεθάνουν και τα διαφορετικά (και ευδιάκριτα) είδη της μουσικής και όλα θα είναι ένας άναρχος πολτός ήχων λόγω της επίδρασης του Spotify στην ψυχαγωγία μας.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σπάει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων η Τουρκία | 63.082 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Άλλα 63.082 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα (16/04) η Τουρκία. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας.

Συνολικά τα κρούσματα στην Τουρκία ανέρχονται σε 4.150.039.

Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 289 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 35.320.

Αυτήν την περίοδο η Τουρκία βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του παγκοσμίου Reuters.

Την Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα και ένα «μερικό lockdown» για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ραμαζανιού, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα αυτό της πανδημίας.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος | Με 30 καλεσμένους η κηδεία του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ

Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Τα τέσσερα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρό του, ενώ το Land Rover που θα μεταφέρει τη σορό του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ θα ακολουθήσουν οι Χάρι και Ουίλιαμ.

Οι καλεσμένοι στην κηδεία θα είναι 30, ανάμεσά τους και τρεις Γερμανοί συγγενείς του. Θα φορούν πολιτικά ρούχα και όχι στρατιωτικές στολές, ενώ θα έχουν και μάσκες στα πρόσωπά τους και θα κρατούν αποστάσεις λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη, σύμφωνα με το BBC.

Εκπρόσωπος των ανακτόρων είπε ότι τα σχέδια έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες που ισχύουν για τη δημόσια υγεία, αλλά πολλές πτυχές της κηδείας θα παραμείνουν ευθυγραμμισμένες με τις επιθυμίες του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι η Δούκισσα της Κορνουάλης και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, όλα τα εγγόνια του Φίλιππου και οι σύζυγοί τους, τα παιδιά της αδερφής της βασίλισσας Μαργαρίτας.

Η Κόμισα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, γνωστή και ως Λαίδη Ρόμσεϊ και αργότερα Λαίδη Μπράμπουρν, μια από τις στενότερες φίλες του Φίλιππου, θα είναι επίσης στην κηδεία.

Σύμφωνα με τα ανάκτορα, η βασίλισσα αντιμετώπισε κάποιες «πολύ δύσκολες» αποφάσεις στην επιλογή των καλεσμένων λόγω των περιορισμών που επιβάλει η Covid-19, σε σχέση με τους 800 καλεσμένους που είχε σχεδιαστεί αρχικά, προσθέτοντας ότι ήθελε όλες οι πλευρές της οικογένειας του συζύγου της να εκπροσωπηθούν.

Οι 30 καλεσμένοι

 1. Βασίλισσα Ελισάβετ
 2. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας

 3. Η Δούκισσα της Κορνουάλης

 4. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ

 5. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

 6. Ο Δούκας του Σάσεξ

 7. Ο Δούκας του Γιορκ

 8. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη

 9. Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι

 10. Η πριγκίπισσα Ευγενία

 11. Τζακ Μπρούκσμπανκ

 12. Ο κόμης του Ουέσσεξ

 13. Η Κόμισσα του Ουέσσεξ

 14. Η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ

 15. Βισκάουντ Σέβερν

 16. Η πριγκίπισσα Άννα

 17. Ο Αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς

 18. Πίτερ Φίλιπς

 19. Ζάρα Φίλιπς

 20. Μάικ Τιντάλ

 21. Ο Κόμης του Σνόουντον

 22. Η Λαίδη Σάρα Τσάτο

 23. Ντάνιελ Τσάτο

 24. Ο Δούκας του Γκλόστερ

 25. Ο Δούκας του Κεντ

 26. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα

 27. Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν

 28. Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης

 29. Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ

 30. Η Κόμισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

Όσα θα γίνουν στην κηδεία

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, την οποία σχεδίασε ο ίδιος, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι έχει προβλεφθεί να μη βρεθούν δίπλα δίπλα. Άλλωστε τα δύο αδέλφια δεν είναι πια και τόσο κοντά ο ένας στον άλλο.

Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα τοποθετηθεί σε ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να σχεδιαστεί, για να τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Το όχημα θα προχωρήσει αργά στην περιοχή του κάστρου πριν από την κηδεία, καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι από λουλούδια, το ναυτικό του καπέλο και το σπαθί του.

Η μεταφορά από την είσοδο του κάστρου του Ουίνδσρο μέχρι το παρεκκλήσι θα διαρκέσει 8 λεπτά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή, ακολουθώντας το φέρετρο, μαζί με έξι εργαζόμενους για την οικογένεια του Φίλιππου, όπως ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Daily Mail.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Βασιλικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όταν το φέρετρο φτάσει στο παρεκκλήσι, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Στους Βρετανούς έχει δοθεί η οδηγία να μείνουν στα σπίτια του και να παρακολουθήσουν την κηδεία από την τηλεόραση.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Γουίλιαμ και Χάρι δεν θα βρεθούν δίπλα δίπλα στην κηδεία του Φίλιππου

Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός συγγενών θα ακολουθεί αύριο τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου, και μεταξύ αυτών θα είναι οι εγγονοί του, πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι. Ωστόσο έχει προβλεφθεί τα δύο αδέλφια, που δεν είναι πια και τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, να μην βρεθούν δίπλα δίπλα.

Θα τους χωρίζει ο ξάδελφός τους Peter Phillips, όπως γράφει η Daily Mail. Και όταν το φέρετρο μεταφέρεται μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνσδορ, ο Γουίλιαμ θα προχωρήσει μπροστά από τον αδελφό του, καθώς θα καθίσουν χωριστά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, κάποιοι βλέπουν την εξέλιξη αυτή ως χαμένη ευκαιρία να επιδειχθεί η ενότητα της βασιλικής οικογένειας, με φόντο την απώλεια του 99χρονου Φιλίππου. Άλλοι διερωτώνται εάν ο «διαχωρισμός» Γουίλιαμ και Χάρι γίνεται κατόπιν αιτήματός τους.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ ανέφερε πως πρόκειται για κηδεία και οι συνεννοήσεις αυτές έχουν συμφωνηθεί και αντανακλούν την επιθυμία της βασίλισσας.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι βρέθηκαν μαζί σε δημόσια εκδήλωση τον περασμένο Μάρτιο, και μετά βίας αντάλλαξαν ματιά, καθώς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Megxit.

Οι σχέσεις των δύο αδελφών επιβαρύνθηκαν περαιτέρω μετά την εκρηκτική συνέντευξη του ζεύγους Χάρι – Μέγκαν στην Όπρα, όπου εξαπέλυσαν επίθεση σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κάποιοι ήλπιζαν σιωπηλά η απώλεια του παππού τους, που και οι δύο αγαπούσαν βαθιά, να αποτελέσει την εκκίνηση για μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης.

Η αυριανή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τα δύο αδέλφια, ξυπνώντας μνήμες από την επώδυνη κηδεία της μητέρας τους, όταν βάδισαν πίσω από το φέρετρό της, σε ηλικία μόλις 15 και 13 ετών.

Λεπτομέρειες για την τελετή

Η κηδεία του Φίλιππου θα γίνει στις 3 αύριο το απόγευμα, και σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί:

Η βασίλισσα θα φοράει μάσκα, θα τηρήσει αποστάσεις από την οικογένειά της και θα ακολουθήσει το φέρετρο του επί 73 χρόνια συζύγου της μέσα στην Bentley της.

-Οι άνθρωποι που θα παραβρεθούν στην κηδεία είναι όλοι συγγενείς του πρίγκιπα Φίλιππου, τα παιδιά και τα εγγόνια του και στενοί συγγενείς, σύνολο 30 άτομα.

-Η μόνη που θα είναι παρούσα χωρίς να είναι μέλος της οικογένειας είναι η στενή του φίλη Countess Mountbatten of Burma, Penny Knatchbull

-Άλλοι γαλαζοαίματοι δεν προσκλήθηκαν καθώς λόγω κορονοϊού ο μέγιστος αριθμός των προσκεκλημένων φτάνει τους χίλιους.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: