Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ζήτησαν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης από τους δύο Υπουργούς που βρέθηκαν στο νησί

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα δικά τους αιτήματα κατέθεσαν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης στους δύο αναπληρωτές Υπουργούς Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος που βρέθηκαν στο νησί το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Σωκράτης Φάμελλος συζήτησαν με αυτοδιοικητικούς και φορείς όλα τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι κατέθεσαν υπόμνημα προς τους Υπουργούς αιτούμενοι την λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου στη νότια πλευρά του νησιού, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λακώμματος.

Στο υπόμνημα επισημαίνουν πως πρόκειται για συλλογική προσπάθεια αφού έχουν ήδη συλλεχθεί 350 υπογραφές, τονίζοντας την ανάγκη μέχρι να κατασκευαστεί το Αλιευτικό Καταφύγιο, να κατασκευαστεί μια ράμπα, στην περιοχή Μακρυλιές (πλησίον της τοποθεσίας για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Λακκώματος) για να μπορούν να ρίχνουν τα σκάφη στη θάλασσα τους χειμερινούς μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά τις αιτιάσεις των κατοίκων:

«Από το 1980 έχει αναγγελθεί η κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στο νότιο μέρος του νησιού μας χωρίς μέχρις σήμερα να έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκτοτε, έχει εξαγγελθεί από όλους τους Δημάρχους μας μέχρις σήμερα, από δύο Πρωθυπουργούς και από αρκετούς κατά καιρούς Υπουργούς.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Λακκώματος θεωρείται υπερώριμο και απολύτως αναγκαίο έργο για το νησί μας και ιδιαίτερα σ’ αυτές τις νέες συνθήκες για τους παρακάτω λόγους:

– Θα εξυπηρετεί τους πλέον ζωντανούς οικισμούς του νησιού μας του Λακκώματος και του Προφήτη Ηλία, που οι κάτοικοί του είναι μόνιμοι και ασχολούνται με τη Γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία.

– Θα παρέχει ασφάλεια στην ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και στην ξηρά αφού δεν υπάρχει στο νησί μας περιφερειακός παραθαλάσσιος δρόμος.

– Θα εξασφαλίζει συμπληρωματικά την ασφαλή προσέγγιση των πλοίων, ιδίως τον χειμώνα, αφού θα βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού που οι καιροί είναι πιο ήπιοι. Ιστορικά όλες οι αποβάσεις αλλά και οι προσεγγίσεις των πλοίων γίνονταν από αυτήν την πλευρά του νησιού.

– Θα εξυπηρετεί τους επαγγελματίες παράκτιους αλιείς που τον χειμώνα είναι πολύ δυσχερής η δουλειά τους, αφού δεν υπάρχει ούτε γλίστρα ή ράμπα, για να ρίχνουν αλλά και να βγάζουν τα σκάφη τους από τη θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες να τραβούν έξω τα καΐκια τους οι παράκτιοι αλιείς από τη θάλασσα με τα τρακτέρ!

– Θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή αφού η απόσταση από τη Λήμνο την Ίμβρο αλλά και τα Τουρκικά παράλια είναι συντομότερη.

– Θα θωρακίσει περισσότερο αμυντικά το νησί και την ευρύτερη περιοχή.

– Θα αναβαθμίσει τη νότια πλευρά του νησιού πολλαπλά, αξιοποιώντας τα πολλά συγκριτικά του πλεονεκτήματα (παρθένα άγρια φύση, ήπιο κλίμα, γεωγραφική θέση, ατόφιοι άνθρωποι, εξαιρετικό κλίμα).

– Επίσης, θα αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής που θα ασχοληθεί πλέον περισσότερο αποδοτικά τόσο με την αλιεία και τις άλλες ενασχολήσεις του, όσο και με τον τουρισμό.

Τέλος υπουργοί πιστεύουμε ότι η υλοποίηση αυτού του έργου που θα είναι ενταγμένο μέσα στην εξαγγελμένη Νησιωτική Πολιτική της Κυβέρνησης και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός, θα αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί σας για την ανάπτυξη των νησιών και ιδίως των μικρών και παραμελημένων, είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

*** Θα σας παρακαλούσαμε κύριοι Υπουργοί άμεσα και μέχρι να κατασκευαστεί το Αλιευτικό Καταφύγιο, να μας κατασκευάσετε μια ράμπα – γλίστρα, στην περιοχή Μακρυλιές (πλησίον της τοποθεσίας για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Λακκώματος) για να μπορούμε να ρίχνουμε τα σκάφη μας στη θάλασσα κυρίως τον χειμώνα.»

Σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να σας επιδώσουμε 350 υπογραφές κατοίκων της περιοχής που ζητούν την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα | Τα λάθη, το τηλεφώνημα και το σενάριο ηθικού αυτουργού

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη γυναίκα πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, πριν από περίπου 10 μέρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το χτύπημα ήταν αρκετά καλά και μεθοδικά οργανωμένο, καθώς η δράστιδα φρόντισε να φτάσει και να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης χωρίς να αφήσει πίσω της εμφανή «ίχνη», δυσκολεύοντας τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές επανέρχεται αυτό του ηθικού αυτουργού, να έχει δηλαδή οργανωθεί όλη η «επιχείρηση» από άλλο αφανές άτομο, υπεράνω υποψίας.

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι έχουν εντοπίσει τον ηθικό αυτουργό, το κίνητρο και την αιτία για να γίνει η επίθεση. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση ακόμη να αποκρυπτογραφήσουν το πώς υλοποιήθηκε το σχέδιο. Εξετάζουν, όπως μετέδωσε το Mega, ακόμη και το ενδεχόμενο η φυσική αυτουργός της επίθεσης να κλήθηκε από άλλη περιοχή και όχι από την Αθήνα.

Η Αστυνομία επισκέφθηκε και χθες την 34χρονη Ιωάννα, με την ελπίδα η γυναίκα να δει το οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και πιθανώς να εντοπίσει κάποιο στοιχείο που θα καθοδηγούσε τα επόμενα βήματα των ερευνών.

Ποντάρουν στα λάθη
Οι Αρχές ποντάρουν στα λάθη της γυναίκας με το βιτριόλι. Έχουν πεισθεί ότι το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο με έναν και μόνο στόχο, την Ιωάννα.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ακόμα και οι κλήσεις από καρτοκινητά. Ένα από αυτά θεωρείται ύποπτο. Οι επικοινωνίες, η περιγραφή αλλά και τα αρχεία της Ιωάννας θα δώσουν την ταυτότητα της γυναίκας.

Η υγεία της Ιωάννας είναι εύθραυστη. Αύριο θα υποβληθεί σε δύο χειρουργεία καθώς τα εγκαύματα είναι πολλά και έχουν προκαλέσει πολύ σοβαρές βλάβες.

Το δρομολόγιο διαφυγής της δράστιδας
Η δράστης με το βιτριόλι είχε σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμα και τη διαφυγή της. Το μοιραίο πρωινό, έριξε το καυστικό υγρό στην ανυποψίαστη Ιωάννα και διέφυγε πρώτη από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η γυναίκα κινήθηκε αριστερά της πολυκατοικίας, διένυσε 20 μέτρα και στάθηκε στο πεζοδρόμιο για να ελέγξει την κυκλοφορία των οχημάτων. Στη συνέχεια διέσχισε κάθετα την οδό Θησέως και πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν απόλυτα ψύχραιμη.

Είχε καλέσει ταξί και ο οδηγός την περίμενε. Επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος του οχήματος και έφυγε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκαν και πάλι τα όπλα στην Κρήτη | «Φρούριο» τα Ζωνιανά μετά το νέο αιματηρό περιστατικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο χειρουργείο επρόκειτο να μεταφερθεί ο 55χρονος κτηνοτρόφος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυροβολισμό, χθες βράδυ στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, στην Κρήτη, ενώ στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετά και την πρόσφατη τραγωδία με τους δύο νεκρούς στα Ανώγεια.

Ο τραυματίας δέχτηκε σφαίρα από όπλο στην περιοχή της λεκάνης, μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ηρακλείου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 55χρονος διαπληκτίστηκε με τρεις συγχωριανούς του, ενώ χτυπήματα δέχθηκε και συγγενής του.

Οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο το βάρος στον τουρισμό – Ποιο νησί θα επισκεφθεί ο Κ. Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο σχεδιασμός για το άνοιγμα του τουρισμού και την απελευθέρωση των πτήσεων δεν αλλάζει μετά τα 12 κρούσματα σε πτήση της Qatar Airlines. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε θα παρουσιάσει την καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το κορονο-καλοκαίρι του 2020, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα να επισκεφθεί τη Σαντορίνη.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι επεδείχθησαν άμεσα αντανακλαστικά με την αναστολή πτήσεων από και προς το Κατάρ μέχρι τις 15 Ιουνίου και αυτό είναι και το μοντέλο που θα εφαρμοστεί γενικότερα.

Δηλαδή στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο σχεδιασμός είναι ασφαλής και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για συνολικούς περιορισμούς στις πτήσεις, αλλά θα αποκλείονται ανά περίπτωση αεροδρόμια.

Στο ερώτημα εάν επανεξετάζεται η απόφαση για δειγματοληπτικούς ελέγχους μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και απελευθερώνονται – με ορισμένες εξαιρέσεις- οι πτήσεις εξωτερικού προς το «Ελ. Βενιζέλος» και το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, η απάντηση είναι πως δειγματοληπτικοί δε σημαίνει τυχαίοι έλεγχοι, αλλά ότι οι έλεγχοι θα γίνονται βάσει σχεδίου, όπου εστιάζεται το πρόβλημα.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και θα δέχεται επισκέπτες από τις χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη. Ταυτόχρονα, όμως, θα παραμένει σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιδείνωσης σε κάποιες από αυτές. Θα γίνονται υποχρεωτικά τεστ για όλους τους επισκέπτες μέχρι τις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι υγειονομικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά μας και λαμβάνονται μέτρα για την άμεση διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων. Σε κάθε κατάλυμα θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός, αλλά και συντονιστής για την διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων. Έχει προβλεφθεί, επίσης, η δημιουργία ειδικών «χώρων καραντίνας» ανά περιφέρεια ή νησί, ενώ ο κρατικός μηχανισμός θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για διακομιδή ασθενούς σε δομή υγείας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον μέτρα λαμβάνονται για τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς, όπου ενισχύεται η ικανότητα των υπαρχουσών υποδομών υγείας και εξασφαλίζεται ταχεία μεταφορά προσώπων σε περίπτωση που νοσήσουν.

Τα 12 κρούσματα
Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά από μία εβδομάδα.

Αύξηση των πτήσεων εξωτερικού
Η επιστροφή σε μία κανονικότητα όσον αφορά στις πτήσεις αποτελεί αδήριτη ανάγκη προκειμένου να επανεκκινήσει ο τουρισμός, καθώς το 80% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς. Οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν ότι από το φθινόπωρο η κίνηση των επιβατών θα έχει επανέλθει στο 30%- 40%, καθώς η πτώση είναι τεράστια διεθνώς. Ωστόσο το ενθαρρυντικό για τη χώρα μας είναι πως παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά ο τουρισμός (από 1η Ιουνίου άνοιξαν μόλις τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας), στο Ελ Βενιζέλος υπάρχει ήδη μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά μεγάλα αεροδρόμια.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία χθες 1 Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος» είχαμε 230 πτήσεις, εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού. Επισήμανε ότι: «Είχαμε περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου». Σημείωσε ότι την 1 Ιουνίου του 2019, οι πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν 730, τόνισε όμως ότι υπάρχει ήδη σταδιακή ανάκαμψη, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις, αλλά και υποχρεωτική καραντίνα. Υπενθύμισε ότι από τις 15 Ιουνίου θα απελευθερωθούν οι πτήσεις εξωτερικού προς το «Ελ. Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή μία σταδιακή αύξηση των πτήσεων και βλέπουμε το «Ελ. Βενιζέλος» να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, εάν το συγκρίνουμε με άλλα αεροδρόμια μεγαλύτερων χώρων», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η κίνηση το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί φυσικά από τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί.

Η καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το 2020
Και καθώς ο τουρισμός αποτελεί το 25% του ΑΕΠ της χώρας, άρα θα κρίνει εν πολλοίς το βάθος και το εύρος της κρίσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η παρουσίαση θα γίνει στο CINE ΑΙΓΛΗ, τον θερινό κινηματογράφο του Ζαππείου, όπου και θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης, Steve Vranakis, θα παρουσιάσει τη στρατηγική στην οποία βασίστηκε η φετινή καμπάνια και η CEO της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, θα μιλήσει για τη φιλοσοφία της καμπάνιας και τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αυστηρό μήνυμα ΕΕ και ΗΠΑ στην Τουρκία και η προκλητικότητα Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρεμβαίνοντας ξεκάθαρα στην προσπάθεια της Τουρκίας να ανεβάσει τους τόνους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι περί «αποφασιστικής» προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή, η αμερικανική διπλωματία πήρε θέση στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον, τοποθετήθηκε χθες ζητώντας «να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις το τελευταίο διάστημα, ο κ. Φάνον τόνισε ακόμη: «Δεν σχολιάζουμε τα θαλάσσια σύνορα των χωρών αλλά ένα μνημόνιο δεν μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τρίτων χωρών όπως η Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή. Δεν σχολιάζουμε μελλοντικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν ή όχι, ενθαρρύνουμε τα κράτη να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες, συμπεριφορές και δηλώσεις. Η Τουρκία, κατέληξε, είναι σημαντική χώρα και θέλουμε να παραμείνει σε προσανατολισμό προς τη Δύση».

Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί αποφασιστική στάση και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει ένα νέο πνεύμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. «Ο κ. Ερντογάν πριν λίγους μήνες έκανε μια προκλητική δήλωση, ότι οι τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ) δεν έχουν δικαίωμα να υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό East Med. Εμείς υπογράψαμε τη συμφωνία επειδή πιστεύουμε ότι αυτός ο αγωγός δεν στρέφεται ενάντια σε καμία χώρα αλλά υπηρετεί το συμφέρον και των τριών χωρών. Είναι έργο συνεργασίας και ειρήνης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Αναφέρθηκε ακόμη στα γεγονότα του Έβρου και στην απόπειρα να εισέλθουν στη χώρα χιλιάδες μετανάστες με την ενθάρρυνση της τουρκικής κυβέρνησης. «Υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας» σημείωσε ο υπουργός. «Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση των σχέσεων με τους γείτονες μας. Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε την εθνική ακεραιότητα και υπερηφάνεια καθώς και τα συμφέροντα της χώρας μας», κατέληξε ο υπουργός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν αποτελεί κάτι νέο καθώς όπως υπενθύμισε η Άγκυρα επιχειρεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Yuval Steinitz χαρακτήρισε τον αγωγό East Med βιώσιμο και πολλά υποσχόμενο έργο που θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης αλλά και στις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας αναφέρθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. «Βλέπουμε την Ελλάδα να αναδύεται ως μια σημαντική πηγή ενεργειακής ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη με έργα όπως ο τερματικός σταθμός της Ρεβυθούσας, ο αγωγός ΤΑΡ, ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός και η πλωτή μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη», τόνισε ο κ. Πάιατ. «Η συνεργασία μας με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, πρόσθεσε, συγκεντρώνει τρεις δημοκρατίες, τρεις χώρες που απολαμβάνουν μια ισχυρή, δυναμική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αυστηρό μήνυμα από την ΕΕ
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σχέση με εξαγγελθείσες έρευνες στα νότια και ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, παραπέμποντας στα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών της 15ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε ότι «είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και επίσης της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Νόμιμες οι ενέργειες, επιμένει το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας
«Δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίστηκε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης και με στρατιωτική ενίσχυση.

Ο Τούρκος πρέσβης μετά το διάβημα του Αθήνας για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, με τις έρευνες από Ρόδο έως την Κρήτη, απάντησε πως όλα γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ