Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Τα ομορφότερα κτίρια της Αγίας Πετρούπολης

Η “πρωτεύουσα του βορρά» της Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη, αποκαλείται συχνά και ως “η Βενετία του βορρά» χάρη στα μακριά και δαιδαλώδη κανάλια της και τα πανέμορφα μπαρόκ και μεγαλοπρεπή νεοκλασικά κτίρια που κοσμούν το κέντρο της.

Η πόλη διαθέτει μερικά μοναδικής ομορφιάς αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, χάρη στα οποία, σύμφωνα με τη Wikipedia το κέντρο και πολλά από τα προάστιά της έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

Δείτε παρακάτω πέντε από τα ομορφότερα κτίρια της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το aluxurytravelblog.com:

Καθεδρικός του Αγίου Ισάακ

Ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός της Ρωσίας. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1818-1858 από το γάλλο αρχιτέκτονα Auguste Montferrand, με σκοπό να γίνει το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της τότε πρωτεύουσας της ρωσικής αυτοκρατορίας. Ο τεράστιος, χρυσός τρούλος του ναού ξεχωρίζει στον ουρανό της πόλης.

Το εσωτερικό του ναού είναι εξίσου εντυπωσιακό και μεγαλοπρεπές.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα της πόλης από ψηλά, αρκεί να αντέχουν να ανέβουν 300 σκαλοπάτια με τα πόδια.

Ο ναός του χυμένου αίματος

Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης είναι ο Ναός του χυμένου αίματος. Είναι μια αναμφισβήτητα εντυπωσιακή ορθόδοξη εκκλησία, η οποία χτίστηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος Β΄. Οι εργασίες κατασκευής του ναού ξεκίνησαν το 1883 και ολοκληρώθηκαν το 1907.

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα μεγάλων διαστάσεων, γεμάτο πολύχρωμα μωσαϊκά και τοιχογραφίες, με χαρακτηριστικούς πύργους σε σχήμα κρεμμυδιού.

Ερμιτάζ

Το Ερμιτάζ είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα και ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του ξεπερνούν τα 3.000.000.

Ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη το 1764 και είναι ανοιχτό στο κοινό από το 1852.

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πικάσο, Ματίς, Γκωγκέν, Σεζάν, Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων.

Το Ερμιτάζ διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικών πινάκων στον κόσμο.

Το παλάτι της Αικατερίνης

Το παλάτι είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Είναι γνωστό για το θρυλικό “Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο», το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι εργασίες ανακατασκευής του οποίου διήρκεσαν περισσότερα από 20 χρόνια και ολοκληρώθηκαν μόλις το 2003, με το κόστος να αγγίζει τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Το φρούριο του Πέτρου και του Παύλου

Το φρούριο αυτό οικοδομήθηκε το 1703 από τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο και αποτελούσε την αρχική ακρόπολη της Αγίας Πετρούπολης. Χτίστηκε σε ένα μικρό νησί στο δέλτα του Νέβα. Ξεχωρίζει ο χρυσός οβελίσκος του, ο οποίος είναι ορατός σε όλο το κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε ύψος 122 μέτρων.

Στο φρούριο αυτό υπάρχουν οι τάφοι πολλών τσάρων της Ρωσίας και το μουσείο Ιστορίας της πόλης, ενώ από τις όχθες του ποταμού κανείς μπορεί να απολαύσει από μακριά το Ερμιτάζ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΟΣΕ σε Hellenic Train για το GSM-R | «Να επισπεύσετε τις αναγκαίες ενέργειες για την ενεργοποίησή του»

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων. To enikos.gr αποκαλύπτει τα έγγραφα που έστειλε ο ΟΣΕ στην Hellenic Train με αφορμή την λειτουργία του συστήματος GSM-R.

Να σημειωθεί ότι το σύστημα GSM-R (σύστημα ραδιοκάλυψης), είναι ένα από τα ψηφιακά συστήματα διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας (European Railways Traffic Management System ERTMS), που αποτελεί το σύστημα προτύπων για τη διαχείριση και τη διαλειτουργικότητα της σηματοδότησης των σιδηροδρόμων από την Ε.Ε. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, το οποίο στηρίζεται στο παγκοσμίως αποδεδειγμένα αξιόπιστο σύστημα κινητής τηλεφωνίας GSM, που καλύπτει όλες τις ανάγκες ασφαλούς επικοινωνίας ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου.

Δυστυχώς όπως προκύπτει από την επικοινωνία ΟΣΕ – Hellenic Train στο διάστημα που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστική περίοδο (αρχικά από 1/8/2022  έως 1/11/2022) δεν «διαπιστώθηκε καμία αξιόλογη κίνηση (π.χ. εγγραφές συσκευών σας, συνομιλίες), προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα GSΜ-R ως πρώτο μέσο ραδιοεπικοινωνίας αμαξοστοιχιών-εδάφους. Αυτό είχε ως συνέπεια να δοθεί παράταση στην δοκιμαστική περίοδο έως τις 30/11/2022 δυστυχώς και πάλι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς όπως αναφέρει «επισπεύσετε τις τυχόν αναγκαίες ενέργειες από μέρους σας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα GSΜ-R ως πρώτο μέσο ραδιοεπικοινωνίας αμαξοστοιχιών-εδάφους».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 22/7/2022 και με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» ο ΟΣΕ ενημερώνει την Hellenic Train ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων προχώρησε στην πρώτη έγκριση θέσης σε λειτουργία σταθερής εγκατάστασης του ψηφιακού συστήματος Ραδιοκάλυψης GSM-R, στα τμήματα του σιδηροδρομικού άξονα: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, Κιάτο – Αεροδρόμιο και των κλάδων της γραμμής Θριάσιο – Ικόνιο και Οινόη – Χαλκίδα εξαιρουμένου του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός».

Όπως τονίζεται «Συνεπεία της ανωτέρω απόφασης, από την ο1.08.2022 τίθεται στις γραμμές για τις οποίες έχει λάβει έγκριση (βλ. προηγούμενη παράγραφο) σε τρίμηνη δοκιμαστική χρήση το σύστημα GSΜ-R για τη ραδιοεπικοινωνία μεταξύ αμαξοστοιχιών και σταθμών». και καταλήγει πώς «Σκοπός της δοκιμαστικής χρήσης του συστήματος Θα είναι η εξοικείωση του προσωπικού του Δαχ. Υποδομής και των Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων εν όψει της ο1.11.2022 οπότε το σύστημα GSΜ-R Θα αποτελεί το κύριο ασύρματο μέσο επικοινωνίας μεταξύ αμαξοστοιχιών και προσωπικού κυκλοφορίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που το σύστημα προσφέρει».

 

Στις 30/8/2022 ο ΟΣΕ ενημερώνει την Hellenic Train ότι «η δοκιμαστική χρήση του συστήματος GSΜ-R σε όσα τμήματα του δικτύου ο ΟΣΕ έχει λάβει έγκριση λειτουργίας ο παρατρόχιος εξοπλισμός, θα γίνεται με παράλληλη χρήση του υφιστάμενου συcπήματος τηλεπικοινωνίας VΗF. Θα πρέπει όμως με μέριμνα δική σας και της ΓΑΙΑΟΣΕ, να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες προς τη ΡΑΣ για την έγκριση Θέσης σε λειτουργία του εποχούμενου υποσυστήματος, έτσι ώστε η δοκιμαστική χρήση του όλου συστήματος να ολοκληρωθεί έως 30.11.2022, και κατόπιν το σύστημα να λειτουργεί ως το βασικό ασύρματο μέσο του δικτύου.

Επισημαίνουμε ότι ο ΟΣΕ ολοκλήρωσε την πιστοποίηση του συστήματος ραδιοκάλυψης GSΜ-R που εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο της Σύμβασης 10012 της ΕΡΓΟΣΕ (παρατρόχιο και εποχούμενο) και λόγω αρμοδιότητας ως διαχειριστής υποδομής, εξασφάλισε την έγκριση Θέσης σε λειτουργία από την ΡΑΣ για το παρατρόχιο σύστημα, ενώ έχει ήδη διαβιβάσει στη ΓΑΙΑΟΣΕ τεχνικό φάκελο με την πιστοποίηση του εποχούμενου εξοπλισμού, προκειμένου η ΓΑΙΑΟΣΕ να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες έγκρισης θέσης σε λειτουργία από την ΡΑΣ».

 

Όπως φαίνεται -τουλάχιστον από τα έγγραφα- δεν υπήρξε… ενδιαφέρον για την δοκιμαστική λειτουργία του GSM-R, καθώς ο ΟΣΕ επανέρχεται στις 25/11/2022 – μόλις 5 μέρες πριν εκπνεύσει και η παράταση της δοκιμαστικής λειτουργίας- και με έγγραφο του καλεί την Hellenic Train ουσιαστικά να ενημερώσει το προσωπικό και να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο έλεγχο προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα GSM-R ως πρώτο μέσο ενδοεπικοινωνίας αμαξοστοιχιών-εδάφους.

enikos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Τσάλλα | Νεκρός ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τη δράση της «Μαρία Τσάλα» ή σωστότερα Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ήταν για αρκετό καιρό στην Ελλάδα.

Το δίκτυο πρακτόρων που ήταν δίπλα της λειτουργούσε, όπως φαίνεται, πολύ καλά, και ένας Αθηναίος δικηγόρος ρωσικής καταγωγής βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο αλλά τώρα είναι νεκρός

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News έκανε νέες αποκάλυψε σχετικά με το κατασκοπευτικό θρίλερ.

Υπήρχε ένας δικηγόρος όπου σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της Μαρίας Τσάλλα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο εν λόγω δικηγόρος έχει γραφείο στην Ιπποκράτους, έχει ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμός ανάμεσα στην Μαρία Τσάλλα με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι και είναι φαίνεται να είναι φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Ο δικηγόρος από την Αθηνά που φαίνεται να είναι το πρόσωπο – κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, συγκεκριμένα πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Η μητέρα της Μαρίας Τσάλλα – αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα – εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και έχει φύγει από τη ζωή το 2013, κι αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.

Επίσης, τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα.

«Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα» λέει συμμαθητής της από το φροντιστήριο

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε καλά κρυμμένο το μυστικό της και κανείς από το περιβάλλον της δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό.

Ο Javi Labourt, ένας Αργεντίνος ο οποίος ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της το 2018 σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά μίλησε στο Live News για τη «σχέση» του με τη «Μαρία Τσάλλα».

Ο ίδιος προγράφει έναν άνθρωπο ντροπαλό και απόμακρο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

«Μου είπε ότι ήταν παιδί μεταναστών από τη Μόσχα»

«Εγώ γνώρισα την Μαρία Τσάλλα. Μια 35χρονη μικρομεσαία επιχειρηματία, παιδί μεταναστών από τη Μόσχα και ερασιτέχνη φωτογράφο. Μου πρότεινε να φτιάξει το πορτρέτο μου και απλά δέχτηκα». Αυτό λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS η νεαρή γυναίκα που πόζαρε μπροστά στην, όπως αποδείχθηκε, μυστική Ρωσίδα πράκτορα, Ίρινα Σμίρεβα.

«Το πιο σοκαριστικό είναι ότι πας για μια φωτογράφηση και δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι κατάσκοπος, αν είναι ανώμαλος.. Αυτό είναι το σοκαριστικό. Εμένα μου τη σύστησε μια φίλη μου που πάλι είχε κάνει φωτογράφιση μαζί της, που πάλι της τη σύστησε κάποιος άλλος φωτογράφος. Και πάει λέγοντας».

Κάπως έτσι υπόγεια και μεθοδικά η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε στήσει μια φιλήσυχη ζωή στην Ελλάδα με λιγοστούς φίλους. Έμενε στο νοίκι στο Παγκράτι, διατηρούσε ένα συνοικιακό μαγαζί με πλεκτά και είχε ως χόμπι τη φωτογραφία.

«Δε μιλούσε. Αγγλικά μιλούσε. Δεν μιλούσε πολύ. Τη δουλειά της έκανε. Συμπαθέστατη ήταν, γλυκύτατη ήταν».

Η Ρωσίδα φαίνεται πως μιλούσε άπταιστα πολλές γλώσσες. Τα ταξίδια της στο εξωτερικό έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς με πλαστό διαβατήριο είχε ταξιδέψει την τελευταία πενταετία σε

Μεξικό, Περού, Σερβία, Μαυροβούνιο, Παρίσι, Κροατία και Ιταλία.

Η σχέση της με την Εύβοια

Η «Maria Τ.» είχε επιλέξει τον δήμο Αλιβερίου για να καταχωρηθεί στο δημοτολόγιό του. Μια περιοχή που της εξασφάλιζε όχι μόνο γρήγορη πρόσβαση στην Αθήνα αλλά και τη δυνατότητα να βγάλει με μεγαλύτερη ευκολία τα χαρτιά της στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος παραδέχτηκε εκ των υστέρων πως ήταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να εγγραφεί η Ιρίνα Σμίρεβα στο δημοτολόγιο του δήμου Αλιβερίου παρά τις έντονες ενστάσεις της υπαλλήλου στον δήμο.

«Καταλαβαίνω ότι σε αυτή την ιστορία εγώ πιάστηκα «κότσος». Όταν έρχεται εδώ πέρα και εδώ είναι το φοβερό, βρίσκει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα με τους ξένους και ταυτόχρονα με τα δημοτολόγια και τα συναφή και συνειδητοποιώ σιγά – σιγά από χτες μέχρι σήμερα ότι δεν ήταν αυτό που νόμιζα στην αρχή».

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είχε σφετεριστεί στοιχεία βρέφους που είχε φύγει από την ζωή πίσω στο μακρινό 1991.

«Έκανα ενδελεχή έρευνα που διήρκησε ένα μήνα. Η εν λόγω κυρία ήρθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δημοτολόγιο. Είχε και ληξιαρχική πράξη. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, όταν η ίδια η αστυνομία δεν μπόρεσε να το κάνει», ανέφερε υπάλληλος στον δήμο Κύμης του Αλεβερίου.

Άπαντες στην Εύβοια δηλώνουν άγνοια, το ίδιο και η σύζυγος του δικηγόρου που μεσολάβησε… η οποία μάλιστα φιλοξένησε την Ρωσίδα κατάσκοπο στο Αλιβέρι.

«Εδώ είναι το θέμα τώρα. Η γυναίκα μου, μου είπε σε μια συνδιάλεξη που είχα μαζί της, ότι είχε υπογράψει μια δήλωση. Δεν τη θυμάμαι αυτή τη δήλωση. Αλλά για να το θυμάται η γυναίκα μου είναι πιθανό», σημείωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, δικηγόρος.

Στην Ελλάδα, η 35χρονη διατηρούσε σχέση με ακαδημαϊκό ο οποίος φαίνεται να μην γνώριζε τίποτα για την πραγματική ταυτότητα της.

newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρίσι | Δεν πέρασε η πρόταση μομφής κατά της γαλλικής κυβέρνησης

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε να περάσει τον σκόπελο της πρότασης μομφής στην Εθνοσυνέλευση, μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Συνολικά 278 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, όχι αρκετές για να φτάσουν τις 287 ψήφους που απαιτούνται για την πτώση της κυβέρνησης.

Μια δεύτερη πρόταση μομφής, που κατατέθηκε από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN), δεν είχε καμία πιθανότητα να περάσει, καθώς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν ότι δεν έχουν πρόθεση να την ψηφίσουν.

Αν η πρόταση δυσπιστίας είχε περάσει, η κυβέρνηση της Γαλλίας θα έμπαινε σε βαθιά κρίση, ενώ την ίδια ώρα το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, θα έμενε στο συρτάρι.

Το σημερινό αποτέλεσμα προκαλεί ανακούφιση στον πρόεδρο Μακρόν, ωστόσο η αντίθεση στη μεταρρύθμιση παραμένει ισχυρή.

Το Reuters, σε ανάλυση του, σημειώνει ότι η αποτυχία του προέδρου της Γαλλίας να βρει υποστήριξη στο κοινοβούλιο για να θέσει σε ψηφοφορία τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού του συστήματος, έχει υπονομεύσει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα και έχει αποδυναμώσει την ηγεσία του.

Οι αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει, «αν και θα αποδυναμωθεί σημαντικά, ενώ οι κοινωνικές διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης πιθανότατα θα συνεχιστούν για μερικές εβδομάδες, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη γαλλική οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι βίαιες ταραχές έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και τα συνδικάτα έχουν υποσχεθεί να συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, με τον Μακρόν να αντιμετωπίσει την πιο σημαντική πρόκληση για την εξουσία του από την εξέγερση των «Κίτρινων Γιλέκων» πριν από τέσσερα χρόνια.

Για την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα.

kathimerini.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: