Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τανια Ελευθεριάδου | Η Κυβέρνηση εξαπατά και προσβάλει τους συνταξιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

-Ομιλία της Τάνιας Ελευθεριάδου για το σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις»

Για εξαπάτηση, προσβολές και ψέματα προς τους συνταξιούχους κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου κατά τη συζήτηση για φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι θα δώσει μόλις 1,4 δισ. ευρώ, την ώρα που η απόφαση του ΣτΕ ορίζει την ικανοποίηση απαιτήσεων των συνταξιούχων στα 3,8 δισ..

Αναφερόμενη στον Γιάννη Βρούτση, δήλωσε ότι ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο ότι βρήκε τρόπο να αυξήσει τις προκαταβολές των εκκρεμών συντάξεων, αντί να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην εκκαθάριση τους, καθώς ο αριθμός τους έχει τριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους όταν τους συμβούλευε να μην προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι αρκεί η αίτηση διακοπής παραγραφής στον ασφαλιστικό τους φορέα, όταν δεσμεύονταν ότι θα πάρουν όλα τα χρήματα τους, ότι θα σεβαστούν της δικαστικές αποφάσεις.
«Κατάλαβαν οι συνταξιούχοι ότι θα πάρουν χρήματα μόνο από τις περικοπές των κύριων συντάξεών τους. Κατάλαβαν ότι όσοι δεν προσέφυγαν δικαστικά, δεν έχουν δυνατότητα να διεκδικήσουν δώρα, επιδόματα και παράνομες περικοπές επικουρικών συντάξεων.

Κατάλαβαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ότι αν δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, δεν θα πάρουν τίποτα, γιατί αυτοί το μόνο που μπορούσαν να διεκδικήσουν ήταν δώρα και επιδόματα. Άρα, για τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ η Κυβέρνηση δε δίνει τίποτα. Κατάλαβαν ότι όσοι οφείλουν σε Δημόσιο, εφορία, ΕΝΦΙΑ, τέλη κλπ. δεν θα πάρουν τίποτα, γιατί τα χρήματα που ήταν να πάρουν θα κατασχεθούν», δήλωσε.
Επίσης, σχολίασε την έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνηση για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, σημειώνοντας ότι η το πρόγραμμα-γέφυρα που προωθεί προστατεύει τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες, καθώς εκείνοι θα μείνουν ακάλυπτοι μετά από την εννιάμηνη επιδότηση των στεγαστικών τους δανείων. «Εάν δεν δεχθείτε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και εμείνετε στη συμφωνία με τους θεσμούς που έχετε κάνει, την επόμενη διετία θα γίνουν τριακόσιες περίπου πλειστηριασμοί και έως τέλος του Δεκέμβρη πενήντα χιλιάδες πλειστηριασμοί. Την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό θα την έχετε αποκλειστικά εσείς», είπε καταλήγοντας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία | Νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζει τα παιχνίδια στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς σήμερα το πρωί εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, ως απάντηση στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η νέα Navtex ενεργοποιείται από σήμερα, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 Αυγούστου, και αφορά έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Επίσης, από σήμερα το πρωί, στις 5:00, ενεργοποιείται και η Navtex για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Σημειώνεται ότι από χθες το Oruc Reis και τα δύο βοηθητικά του σκάφη απενεργοποίησαν τα συστήματα εντοπισμού τους και δεν υπάρχει εικόνα για το πού βρίσκονται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει αποπλεύσει από το σημείο όπου βρισκόταν, έξω από το λιμάνι της Αττάλειας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφης Αχτσιόγλου | Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας από τον φιλότιμο κ. Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψαν νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου,ενώ στο 11μηνοδιακυβέρνησηςτης ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας.

Στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται ως άνεργοι γιατί χαρακτηρίζονται μη ενεργός πληθυσμός, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Πόσα άλλα στοιχεία να έρθουν στο φως για να γίνει σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας είναι καταστροφική; Κι όμως, η ΝΔ επιμένει στην ίδια συνταγή και μάλιστα σκοπεύει να την ενισχύσει σύμφωνα με το «αναπτυξιακό» σχέδιο Πισσαρίδη.

Είναι λοιπόν πια καθαρό και στον πλέον καλοπροαίρετο: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «κακή διαχείριση» και «επιμέρους αστοχίες», αλλά με συγκεκριμένο προσανατολισμό της κυβέρνησης για διάλυση του κόσμου της εργασίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για πρόσληψη συνοριοφυλάκων στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο ευτελισμού των θεσμών, της αξιοκρατίας, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αντί αξιοκρατικά να προσλάβουν στελέχη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, αυτοί κατήργησαν οργανικές θέσεις Αστυνομικών και τώρα προσλαμβάνουν-αν μπορείτε να το πιστέψετε-συνοριοφύλακες και για την Αθήνα και για την Ανατολική Αττική και για την Κόρινθο.

Δηλαδή, αναβιώνουν ακόμη και μέσα στην Αθήνα, έναν ειδικό και ξεπερασμένο θεσμό, αυτόν των συνοριακών φυλάκων, μόνο και μόνο για να θέσουν ξανά σε εφαρμογή τη γνωστή μέθοδο του κομματικού ρουσφετιού. Μάλιστα, για την περίπτωση που επικαλεστούν ως δικαιολογία ενδεχόμενη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τότε προκαταβολικά τους λέμε ότι σε μία ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία, δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται όλα.

Η αξιοκρατία δεν έχει τιμή και μπορεί να συμβαδίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλήθεια, πόσο ακόμη παλαιοκομματισμό και προσβολή της νοημοσύνης τους μπορούν να αντέξουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες;

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια συμφωνία άρον – άρον δεν αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα αλλά δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τα εθνικά μας συμφέροντα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την σύναψη του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και όχι συνάπτοντας μια συμφωνία άρον – άρον με την Αίγυπτο που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις.

Ειδικά δε καθώς η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τη δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως και ανατολικά της Κρήτης και διεκδίκησης ισχυρών ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αντ’ αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από κυβερνητικές πηγές, με τη Συμφωνία που υπεγράφη, η Κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί την πρότασή μας για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με σκοπό την χάραξη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα. Περιμένουμε άμεση ενημέρωση για την περαιτέρω αξιολόγηση της συμφωνίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ