Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι το τέλος του έτους οι υπογραφές για την Αλάνα Νέας Ηρακλείτσας

Μια σειρά από project τρέχει στην περιφέρεια και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα το ΤΑΙΠΕΔ, από την παραχώρηση της Εγνατίας Οδούς και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, έως την αξιοποίηση μικρότερων ακινήτων. 

Δίνοντας μιας εικόνα για το πως προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ειδικά στην περιφέρεια, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, σημείωσε μιλώντας στην ημερίδα του Υπερταμείου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη πως το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα ξεκινήσει η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. «Αυτή την περίοδο, ολοκληρώνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που θα πάνε προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο», είπε ο κ. Πολίτης.

Ακολουθεί η εκκίνηση της παραχώρησης του λιμένα Φίλιππος Β΄ στην Καβάλα που και εκεί όπως είπε ο κ. Πολίτης ολοκληρώνεται ο φάκελος για να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έως του τέλος του μήνα αναμένονται και οι προσφορές για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης. «Οι λιμενικές υποδομές είναι προφανώς πολύ σημαντικές για να αναδειχθεί η η Βόρεια Ελλάδα ως πύλη διαμετακόμισης της ΝΑ Ευρώπη», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Εξάλλου, η νέα μονάδα για την ωρίμανση έργων στρατηγικής σημασίας που έχει δημιουργηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την θυγατρική του Υπερταμείου ΓΑΙΑΟΣΕ στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου.

«Στο ΤΑΙΠΕΔ επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας. Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία το timing, διότι οι επενδυτές δεν περιμένουν. Όταν θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους, αν δεν το κάνουν εδώ, θα πάνε αλλού. Οι ευκαιρίες σήμερα είναι παντού», εκτίμησε ο κ. Πολίτης.

Στον σχεδιασμό και τα μικρότερα ακίνητα

Εκτός από τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων και λιμανιών στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται και η αξιοποίηση ακινήτων. Αυτή τη στιγμή, το ΤΑΙΠΕΔ έχει 6-7 ανοιχτούς διαγωνισμούς, χωρίς να μιλάμε για την Αττική Οδό και τα άλλα μεγάλα και εμβληματικά, αλλά περιφερειακά έργα με τοπικό ενδιαφέρον.

«Στόχος μας είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Έχουν σημασία για μας οι μικρότερες περιφερειακές αξιοποιήσεις διότι αυτές δημιουργούν πολλαπλασιαστικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες», είπε ο κ. Πολίτης αναφέροντας ως παραδείγματα την προσπάθεια αξιοποίησης της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, τους εργοταξιακούς χώρους στο Ρίο και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ιππασίας στο Μαρκόπουλο. «Ακίνητα που έχουν μείνει για δεκαετίες αναξιοποίητα», τόνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πέσει οι υπογραφές για το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας, καθώς ο φάκελος πέρασε από το Ελεγκτικό. Στο τέλος του 2022 θα ξεκινήσει η αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης κι ένα αξιόλογο ακίνητο στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

«Το πρώτο είναι πιο προχωρημένο, έχει περάσει από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και θα βγει σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αυτά χρειάζονται χρόνο και εάν όλα πάνε καλά ως το τέλος του 2022 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός», σημείωσε ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ.

moneyreview.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Συμπαράταξη Πολιτών | Αποφασίζει επόμενο Υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας

Tην Κυριακή 4/12 το απόγευμα στις 6:30 η δημοτική παράταξη Συμπαράσταση Πολιτών πραγματοποιεί γενική συνέλευση.

Θα συζητηθεί το θέμα της υποψηφιότητας για τον δήμο Καβάλας στις εκλογές του Οκτωβρίου το 2023 μετά την αποχώρηση του Άρη Βέρρου από επικεφαλής της παράταξης.

Η συνέλευση θα είναι κλειστή και μόνο για τα μέλη της Συμπαράταξης Πολιτών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φήμες για υποψηφιότητα του Γιάννη Κελγιώργη για Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Έντονο είναι σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον του μέχρι σήμερα Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννη Κελγιώργη για την θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος, σε μια δύσκολη, μάλιστα, συγκυρία για την αγορά και τους καταναλωτές

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τραυματίστηκε οδηγός δικύκλου στην Ραψάνη

Οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που έγινε το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου σε διάβαση πεζών στην περιοχή της Ραψάνης Καβάλας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην διάβαση σταμάτησαν αυτοκίνητα και ο οδηγός του δικύκλου προκειμένου να περάσει πεζός. Όμως, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου δεν πρόλαβε να σταματήσει έγκαιρα και έπεσε επάνω στον δίκυκλο τραυματίζοντας τον οδηγό ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: