Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τέλος το «γαϊδουροκαλόκαιρο» την 28η Οκτωβρίου – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Αρκετά αυξημένες είναι τις τελευταίες μέρες οι θερμοκρασιακές τιμές, καθώς διανύουμε το μικρό καλοκαιράκι του Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια περίοδο που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία είναι αρκετά πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές, ειδικά κατά τις μεσημβρινές ημέρες. Όμως την 28η Οκτωβρίου και το τριήμερο τα πράγματα αλλάζουν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, μπορεί η θερμοκρασία να παραμείνει υψηλή έως ανήμερα της εθνικής εορτής, από εκείνη όμως την μέρα και έπειτα, όλα τα νέα προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Όπως έγραψε στο twitter, o κ. Κολυδάς, Η #σημαία στα μπαλκόνια μας από την Τετάρτη, θα κυματίζει έντονα, ιδιαίτερα ανήμερα της Εθνικής μας εορτής την Παρασκευή. Η “απόδειξη” στο βίντεο που ακολουθεί.

Επίσης, ο κ. Κολυδάς κάνει αναφορά και στην ανομβρία η οποια παρατηρείται τον τελευταιο μήνα παρά την κακοκαιρία στα μέσα του μήνα.

Όπως σημειώνει σε άλλο tweet, «η #ανομβρία δεν επηρεάζει μόνο τη χώρα μας, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, καθώς διατηρείται ο αντικυκλώνας στα κεντρικά και ανατολικά.Τα ΒΔ τμήματα (κυρίως Αγγλία) επηρεάζονται από ισχυρά και υετοφόρα συστήματα».

«Γαϊδουροκαλόκαιρο» μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Από σήμερα έως και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου θα επικρατεί το λεγόμενο «γαϊδουροκαλόκαιρο», ενώ και η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα μας κάνει την χάρη, με μία μικρή, ωστόσο, πτώση στη θερμοκρασία.

Η ΕΜΥ έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον καιρό που θα επικρατεί την 28η Οκτωβρίου. Θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες με μία περιοχή της Ελλάδας να έχει βροχές.

Αναλυτικά:

Πρόγνωση για Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη έως 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για Πέμπτη

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. 

Προοπτική για Παρασκευή (28η Οκτωβρίου) και Σάββατο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ieidiseis.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en