Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα πιστοποιητικά από 1η Μαϊου 2022

Έκτακτες ανακοινώσεις για άρση μέτρων θα κάνει σήμερα στις 11 το πρωί ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως έχει ήδη προαναγγείλει.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την Πρωτομαγιά να καταργούνται -έστω και προσωρινά- τα μέτρα στην εστίαση με το τέλος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και rapid test.

«Από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση», είπε πρόσφατα ο κ. Πλεύρης, επισημαίνοντας πως ειδικά για τους εμβολιασμένους η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη μάσκα.

Για την κατάργηση ειδικότερα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο ίδιος είχε αναφέρει πως «αυτό το οποίο εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι θα δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους».

Ποιο μέτρο δεν καταργείται

Το μέτρο της πανδημίας που δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει σύντομα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Μάλιστα, στα σούπερ μάρκετ θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής απλής χειρουργικής μάσκας, καθώς και στα μέσα μεταφοράς.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Ο σχεδιασμός που έχει διαρρεύσει είναι να καταργείται η υποχρεωτική επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test για την εστίαση και πιθανώς και στο λιανεμπόριο, φέρνοντας «ανάσα» προ-covid εποχών στους ανεμβολίαστους. Όμως, η «ελευθερία» αυτή, έχει ξεκαθαριστεί ότι θα είναι προσωρινή, καθώς τα μέτρα θα επιστρέψουν από φθινόπωρο, οπότε και αναμένεται νέα έξαρση της πανδημίας.

Η κατάργηση των πιστοποιητικών θα φέρει και την επιστροφή των ανεμβολίαστων στην εστίαση χωρίς rapid test, ωστόσο, αυτό που αναμένεται να διευκρινιστεί στις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας είναι αν θα ισχύει κάτι τέτοιο και για τους εσωτερικούς χώρους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Τι ισχύει για την Ακτή Καλαμίτσας

«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Καβάλας.

Η Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463 απεφάνθη ότι ισχύει η απόφαση 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, με την οποία έγινε η αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής «Καλαμίτσα» από την ΕΤΑΔ στον Δήμο για 30 έτη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας πενθυμίζεται ότι:

Κατά της απόφασης 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκανε εν μέρει αποδεκτή την προσφυγή της κ. Ιωσηφίδου.

Κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε τα εξής:

«Η ομόφωνη απόφαση Επιτροπής μάς δικαιώνει, αναφέροντας ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κακώς προσεβλήθη από την κυρία Ιωσηφίδου και κακώς εξεδόθη η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή ο συντονιστής δεν έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει ή να ελέγχει τη νομιμότητα τέτοιου είδους πράξεων.

Η σύμβαση του Δήμου με την ΕΤΑΔ είναι ιδιωτικού δικαίου και όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να προσφύγει μόνο στα πολιτικά δικαστήρια.

Συνεπώς, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της».

(Δήμος Καβάλας)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ώρα Δημιουργίας” | Ανακοινώθηκε η παράταξη της υποψήφιας Δημάρχου Καβάλας Αναστασίας Ιωσηφίδου

Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 ανακοινώθηκε το όνομα της νέας παράταξης της Υποψηφίας Δημάρχου Καβάλας Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Σε μία ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό η κ.α Ιωσηφίδου παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης αλλά και το όνομα αυτής που θα λέγεται “Ώρα Δημιουργίας”.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | H εταιρία Kourtidis Group παρουσιάζει το νέο project «The Dolphin»

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Kourtidis Group και η Remax Choice πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του The Dolphin, ενός νέου και μεγάλου project για την Καβάλα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της RE/MAX Choice Καβάλας . 

Το βιομηχανικό κτήριο της πρώην βιοτεχνίας «Δελφίνι» μετατρέπεται σε εμβληματικό και πρότυπο συγκρότημα βιώσιμης αρχιτεκτονικής και πολυτελών κατοικιών. Ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί απο μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και επιστημόνων.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: