Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η γραφειοκρατία στη Θεσσαλονίκη: Ψηφιακά τα αιτήματα των δημοτών

Ψηφιακά θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα τους προς το δήμο Θεσσαλονίκης σε λίγο καιρό οι πολίτες, γλιτώνοντας τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες και ό,τι αυτές συνεπάγονται, καθώς την Δευτέρα (27/01) το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης για συμμετοχή στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση».

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος μέσω του οποίου οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα τους προκειμένου να διεκπεραιωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το σύστημα θα παρέχει απλή και αυτοματοποιημένη λειτουργία για την καταγραφή, παρακολούθηση και απάντηση των αιτημάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 61.500 ευρώ.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρήτη | Εισέβαλε στο σπίτι φίλου του και άρχισε να τον μαχαιρώνει

Τον τρόμο έζησε ένα 35χρονος στην Κριτσά της Κρήτης, όταν ένας 42χρονος γνωστός του εισέβαλε στο σπίτι του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Αμέσως μετά την πράξη του, πέταξε το μαχαίρι και το έβαλε στα πόδια.

Συνελήφθη ο 42χρονος

Σύμφωνα με το cretalive, ο 35χρονος δέχθηκε χτυπήματα με το μαχαίρι στο σώμα, το κεφάλι και τον αυχένα. Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, καθώς αναζήτησαν και εντόπισαν τον 42χρονο δράστη τον οποίο και συνέλαβαν στις 9 το βράδυ.

Όπως προέκυψε ο 42χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και τους τελευταίους 6 μήνες δεν λάμβανε την αγωγή του.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη | Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

newsbeast.gr, flashnews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en