Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη βάση

  • 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μισή συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Όταν αρχίσει να λιώνει, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί, μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
  3. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Απλώνουμε από 4-5 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 -20 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  4. Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πατάτες στο φούρνο με μπέικον

Εύκολη συνταγή για όλες τις περιστάσεις!

Υλικά

  • 225 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 συσκευασία (50 γρ.) μείγμα μυρωδικών με κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέστε τις πατάτες και το μείγμα μυρωδικών και ανακατέψτε. Αλατοποπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το βασικό λάθος που κάνουμε με το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια

Τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές είναι ένα αγαπημένο φαγητό των περισσότερων οικογενειών εβδομαδιαίως. Όσο συχνά, όμως, μαγειρεύουμε μακαρόνια, τόσο συχνά κάνουμε ένα πολύ συνηθισμένο λάθος με το βρασμένο νερό. Αν μαγειρεύετε συχνά μακαρόνια μάλλον πρέπει να συνηθίσετε μια άλλη τακτική.

Το λάθος είναι ότι ρίχνουμε το καυτό νερό από τα μακαρόνια στο νεροχύτη. Αυτό το νερό είναι ουσιαστικά πλέον ένα κολλώδες υγρό το οποίο κάθεται πολύ γρήγορα στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων. Και μπορεί να κάθεται γρήγορα αλλά διαλύεται αργά με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος φραξίματος της αποχέτευσης.

Καλό είναι λοιπόν να το αφήνετε να κρυώνει και να το ρίχνετε για παράδειγμα σε μια γλάστρα σας ή στο χώμα της αυλής αν έχετε. Και μπορεί αν μαγειρεύετε μακαρόνια να μην είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά αν ρίχνετε συχνά τέτοιο νερό στο νεροχύτη, το σίγουρο είναι ότι δεν του κάνετε καλό.

www.baby.gr

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Έτσι θα μειώσεις τον χρόνο ψησίματος της πατάτας ακόμα και στο 1/3

Τα μικροκύματα έχουν φέρει πραγματική επανάσταση στην κουζίνα, δεν παίρνεις όμως καλοψημένες εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά πατάτες βάζοντάς τες στον φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείς ωστόσο να τον χρησιμοποιήσεις για να ρίξεις εντυπωσιακά τον χρόνο ψησίματος ακόμα και στο 1/3.

Χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή τους, γιατί εδώ ξεκινάμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και καταλήγουμε στον άλλο τον φούρνο, τον παραδοσιακό.

Τρυπάς με ένα πιρούνι τις πατάτες και τις βάζεις ολόκληρες στα μικροκύματα για 10 λεπτά σε δυνατή ένταση. Τις μεταφέρεις κατόπιν σε προθερμασμένο φούρνο (στους 220 βαθμούς Κελσίου) και ψήνεις για 10-20 λεπτά, για να ξεροψηθούν εξωτερικά.

Μια ολόκληρη πατάτα χρειάζεται γύρω στα 90 λεπτά για να μαγειρευτεί σε συμβατικό φούρνο. Προμαγειρεύοντάς τη στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά και άλλα 20 λεπτά κατόπιν, ο χρόνος μειώνεται στο 1/3.

Continue Reading

Κατοικία

Καιρος

newsletter