Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σύσκεψη για το παλιό Νοσοκομείο: Πολλές απόψεις, μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη

Δημοσιεύτηκε

στις

  • Έπρεπε να περάσουν 3 και πλέον χρόνια από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η μετακόμιση όλων των μονάδων, του εξοπλισμού και του προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας από το παλιό στο νέο κτίριο,
  • έπρεπε να φτάσει το παλιό Νοσοκομείο σε σημείο που πολλοί να προτείνουν ακόμα και την πλήρη κατεδάφισή του,
  • έπρεπε να διαπιστωθεί ότι ο φάκελος του παλιού Νοσοκομείου βρίσκεται παρατημένος επί 3 χρόνια στα συρτάρια των υπουργείων,
  • έπρεπε να γραφτούν πάρα πολλά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για την θλιβερή κατάσταση του χώρου,

για να γίνει μια γενική συζήτηση για την τύχη του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας.

Έστω και τώρα, πάντως, το γεγονός ότι έγινε η συζήτηση αυτή είναι ένα θετικό βήμα για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος για την πόλη μας. Μένει, βέβαια, να διαπιστώσουμε στην πράξη αν και κατά πόσο θα γίνουν πράξη τα όσα ακούστηκαν στην διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Για την ιστορία, στην σύσκεψη έλαβαν μέρος -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δήμητρα Τσανάκα, Μάκης Παπαδόπουλος και Άρης Βέρρος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Ζαχαριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς, οι διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Χρήστος Κοπατσάρης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Θρασύβουλος Βεντούρης, οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης και του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης και ένας εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Καβάλας.

Τα πρώτα λεπτά της σύσκεψης αναλώθηκαν σε μια ιστορική αναδρομή που έκανε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε το παλιό νοσοκομείο.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση

Ο κ. Σιμιτσής ανέφερε, καταλήγοντας, ότι “το ακίνητο στο οποίο χτίστηκε το παλιό Νοσοκομείο είναι πέραν πάσης αμφιβολίας δημοτικό. Όμως ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος εξέτασε το αίτημα του δήμου Καβάλας για παραχώρηση του 20% της έκτασής του -το οποίο ανήκει στο ελληνικό κράτος-, λειτούργησε με ένα εντελώς παράλογο από νομικής άποψης σκεπτικό, και χωρίς καν να ρωτήσει κάποιον νομικό σύμβουλο, απεφάνθη ότι ούτε το 80% ανήκει στον δήμο Καβάλας. Μάλιστα έστειλε την γνωμοδότησή του απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών -προσπερνώντας τον άμεσα προϊστάμενό του, τότε υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Από τότε ο φάκελος έχει κολλήσει, καθώς ουδείς τολμά να γνωμοδοτήσει πάνω στα δεδομένα ιστορικά και νομικά στοιχεία. Πλέον η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων. Αν η απόφασή του είναι αρνητική για τον δήμο Καβάλας τότε η διαφορά θα λυθεί στα δικαστήρια. Μέχρι να βγει η τελική απόφαση θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια.»

Ακόμα ο κ. Σιμιτσής μίλησε για την Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν το 2012 ο δήμος Καβάλας και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντάς την ως την συμφωνία που δίνει την λύση στο πρόβλημα της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, ενώ πρότεινε να αναλάβει ο δήμος την διαχείριση του 100% της έκτασης από τον ίδιο και να αποδίδει το 20% των κερδών της διαχείρισης αυτής -αν υπάρξουν κέρδη- στην 4ης ΥΠΕ (μια λύση, βέβαια, που θα δώσει αποτελέσματα μετά από 3-4 χρόνια).

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, ο κ. Βεντούρης μετέφερε την δέσμευση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα επικυρώσει σύντομα την Προγραμματική Σύμβαση, ακόμα και από την στιγμή που υπάρχουν οι εκκρεμότητες όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον κ. Κοπατσάρη για την περίφραξη του νοσοκομείου και την φύλαξή του (η οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα), μιας και αυτή αποτελεί ευθύνη του Δημοσίου και όχι του δήμου Καβάλας,ενώ εκτίμησε ότι το γυάλινο κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυϊατρείο.

Από εκεί και πέρα οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι θα πιέσουν τον κ. Γεωργιάδη για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ενώ όσον αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου οι απόψεις διχάστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο κ. Σιμιτσής μίλησε για την μελέτη ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων η οποία κατέληξε σε μια σειρά σεναρίων, με επικρατέστερο αυτό της δημιουργίας ξενοδοχειακής μονάδας ιαματικού τουρισμού, η κ. Τσανάκα πρότεινε την κατεδάφιση του κτιρίου, λόγω της καταπόνησης που έχει υποστεί από την πολύχρονη χρήση, την έλλειψη συντήρησης και την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών, αντιπροτείνοντας την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν τόσο ο κ. Βασιλειάδης (ο οποίος σχολίασε ότι το κτίριο έχει σημαντική αρχιτεκτονική αξία και έθεσε την ιδέα της χρήσης του ως κοινωνικό ξενοδοχείο για άστεγους) όσο και ο κ. Βέρρος, ο οποίος τόνισε ότι “δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε ότι θα γκρεμίσουμε ένα κτίριο για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια € τα τελευταία χρόνια.»

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης | Πυροβολισμός από μπροστά και όχι πισώπλατα στην “Δολοφονία της Καντίνας”

Δημοσιεύτηκε

στις

Πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα από μπροστά από κυνηγετική καραμπίνα δέχτηκε τελικά ο άτυχος 59χρονος ιδιοκτήτης της καντίνας που “βάφτηκε με αίμα”.

Όπως έκανε γνωστό στο enanews.gr ο 59χρονος δέχτηκε τελικά πυροβολισμό από μπροστά και όχι πισώπλατα όπως μετέφεραν τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Υπολογίζεται ότι η δολοφονία έγινε περίπου στις 17:00 – 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. 

Ακούστε τα όσα μετέφερε ο κ. Κιφνίδης στο enanews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πηγές για σύλληψη του δράστη στην δολοφονία της καντίνας που “βάφτηκε με αίμα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο δράστης της δολοφονίας στις Κρηνίδες.

Πρόκειται για έναν 49χρονο από την Καβάλα φίλο του θύματος, ο οποίος  κάτω από την επήρεια αλκοόλ  φέρεται να διαφώνησε με τον άτυχο 59χρονο για προσωπικούς λόγους και προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Οι τελευταίες πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο ότι το θύμα δέχτηκε πυροβολισμό από μπροστά και πιο συγκεκριμένα μεταξύ αριστερού χεριού και αγκώνα ενώ ο θάνατος φαίνεται πως ήταν ακαριαίος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

“Χτυπημένος” από την μοίρα ο 59χρονος – θύμα της δολοφονίας στη καντίνα των Κρηνίδων

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Κρηνίδων οι οποίοι μετέφεραν στο enanews.gr και στο ENA Channel ότι ο 59χρονος είχε δυστυχισμένη ζωή.

Παρά το γεγονός ότι οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 59χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν κανέναν με την συμπεριφορά του, καθώς ήταν ήσυχος και δεν είχε δώσει δικαιώματα, κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο πως ο ίδιος είχε χάσει πριν από σύντομο χρονικό διάστημα τον γαμπρό αλλά και τον γιο του σε τροχαίο!

Ακούστε τα όσα μετέφεραν αποκλειστικά στην κάμερα του ENA Channel οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με την δύσκολη ζωή που περνούσε ο 59χρονος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μαρτυρία κατοίκου για την δολοφονία στην καντίνα | “Πίναμε μπύρα μαζί, δεν είχε δώσει δικαιώματα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Μάρτυρας μετέφερε στην κάμερα του ENA Channel και στο enanews.gr ότι ο άτυχος 59χρονος ήταν ήσυχος άνθρωπος και δεν φαίνεται να είχε δώσει δικαιώματα σε κανέναν. 

Όπως μετέφερε ο μάρτυρας μάλιστα μαζί έπιναν και μπύρες δίχως να είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν κανένα απολύτως θέμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ