Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σύσκεψη για το παλιό Νοσοκομείο: Πολλές απόψεις, μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη

Δημοσιεύτηκε

στις

  • Έπρεπε να περάσουν 3 και πλέον χρόνια από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η μετακόμιση όλων των μονάδων, του εξοπλισμού και του προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας από το παλιό στο νέο κτίριο,
  • έπρεπε να φτάσει το παλιό Νοσοκομείο σε σημείο που πολλοί να προτείνουν ακόμα και την πλήρη κατεδάφισή του,
  • έπρεπε να διαπιστωθεί ότι ο φάκελος του παλιού Νοσοκομείου βρίσκεται παρατημένος επί 3 χρόνια στα συρτάρια των υπουργείων,
  • έπρεπε να γραφτούν πάρα πολλά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για την θλιβερή κατάσταση του χώρου,

για να γίνει μια γενική συζήτηση για την τύχη του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας.

Έστω και τώρα, πάντως, το γεγονός ότι έγινε η συζήτηση αυτή είναι ένα θετικό βήμα για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος για την πόλη μας. Μένει, βέβαια, να διαπιστώσουμε στην πράξη αν και κατά πόσο θα γίνουν πράξη τα όσα ακούστηκαν στην διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Για την ιστορία, στην σύσκεψη έλαβαν μέρος -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δήμητρα Τσανάκα, Μάκης Παπαδόπουλος και Άρης Βέρρος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Ζαχαριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς, οι διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Χρήστος Κοπατσάρης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Θρασύβουλος Βεντούρης, οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης και του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης και ένας εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Καβάλας.

Τα πρώτα λεπτά της σύσκεψης αναλώθηκαν σε μια ιστορική αναδρομή που έκανε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε το παλιό νοσοκομείο.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση

Ο κ. Σιμιτσής ανέφερε, καταλήγοντας, ότι “το ακίνητο στο οποίο χτίστηκε το παλιό Νοσοκομείο είναι πέραν πάσης αμφιβολίας δημοτικό. Όμως ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος εξέτασε το αίτημα του δήμου Καβάλας για παραχώρηση του 20% της έκτασής του -το οποίο ανήκει στο ελληνικό κράτος-, λειτούργησε με ένα εντελώς παράλογο από νομικής άποψης σκεπτικό, και χωρίς καν να ρωτήσει κάποιον νομικό σύμβουλο, απεφάνθη ότι ούτε το 80% ανήκει στον δήμο Καβάλας. Μάλιστα έστειλε την γνωμοδότησή του απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών -προσπερνώντας τον άμεσα προϊστάμενό του, τότε υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Από τότε ο φάκελος έχει κολλήσει, καθώς ουδείς τολμά να γνωμοδοτήσει πάνω στα δεδομένα ιστορικά και νομικά στοιχεία. Πλέον η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων. Αν η απόφασή του είναι αρνητική για τον δήμο Καβάλας τότε η διαφορά θα λυθεί στα δικαστήρια. Μέχρι να βγει η τελική απόφαση θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια.»

Ακόμα ο κ. Σιμιτσής μίλησε για την Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν το 2012 ο δήμος Καβάλας και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντάς την ως την συμφωνία που δίνει την λύση στο πρόβλημα της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, ενώ πρότεινε να αναλάβει ο δήμος την διαχείριση του 100% της έκτασης από τον ίδιο και να αποδίδει το 20% των κερδών της διαχείρισης αυτής -αν υπάρξουν κέρδη- στην 4ης ΥΠΕ (μια λύση, βέβαια, που θα δώσει αποτελέσματα μετά από 3-4 χρόνια).

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, ο κ. Βεντούρης μετέφερε την δέσμευση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα επικυρώσει σύντομα την Προγραμματική Σύμβαση, ακόμα και από την στιγμή που υπάρχουν οι εκκρεμότητες όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον κ. Κοπατσάρη για την περίφραξη του νοσοκομείου και την φύλαξή του (η οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα), μιας και αυτή αποτελεί ευθύνη του Δημοσίου και όχι του δήμου Καβάλας,ενώ εκτίμησε ότι το γυάλινο κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυϊατρείο.

Από εκεί και πέρα οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι θα πιέσουν τον κ. Γεωργιάδη για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ενώ όσον αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου οι απόψεις διχάστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο κ. Σιμιτσής μίλησε για την μελέτη ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων η οποία κατέληξε σε μια σειρά σεναρίων, με επικρατέστερο αυτό της δημιουργίας ξενοδοχειακής μονάδας ιαματικού τουρισμού, η κ. Τσανάκα πρότεινε την κατεδάφιση του κτιρίου, λόγω της καταπόνησης που έχει υποστεί από την πολύχρονη χρήση, την έλλειψη συντήρησης και την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών, αντιπροτείνοντας την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν τόσο ο κ. Βασιλειάδης (ο οποίος σχολίασε ότι το κτίριο έχει σημαντική αρχιτεκτονική αξία και έθεσε την ιδέα της χρήσης του ως κοινωνικό ξενοδοχείο για άστεγους) όσο και ο κ. Βέρρος, ο οποίος τόνισε ότι “δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε ότι θα γκρεμίσουμε ένα κτίριο για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια € τα τελευταία χρόνια.»

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στις φλόγες τυλίχτηκε τουριστικό λεωφορείο στο ύψος του Αγίου Σίλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις φλόγες τυλίχτηκε τουριστικό λεωφορείο λίγο πριν την είσοδο στον Αγ. Σίλα. Τα αίτια της φωτιάς ακόμα διερευνώνται ενώ από την φωτιά δεν κινδύνεψε κανείς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Σύλληψη 35χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατασχέθηκε 1 πιστόλι κρότου – αερίου.

Συνελήφθη την Παρασκευή (19-7-2019) το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 35χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου του, ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου, το οποίο και κατασχέθηκε. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας | Συμμετοχή της Σ. Κελεμένη στην Εθνική ομάδα Κορασίδων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αθλήτριά μας Σοφία Κελεμένη κλήθηκε να συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα των  Κορασίδων που αρχίζει και αυτή την προετοιμασία της.
Θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί στα Σκόπια από 22 ως 30 Αυγούστου.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, συγχαίρουμε για μία ακόμη φορά την αθλήτριά μας Σοφία Κελεμένη και της Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε καλάμια κοντά στον Πρίνο Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά σε καλάμια σημειώθηκε λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι κοντά στον Πρίνο της Θάσου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται ήδη πυροσβεστικές δυνάμεις έτσι ώστε να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο την φωτιά ενώ εντατικοποιούνται οι έρευνες για τα αίτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καπνός είναι ορατός από την Καβάλα.

Νεότερη ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ