Quantcast
Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Σύσκεψη για τον ΤΑΠ: Κερδίσαμε μία μάχη, όχι τον πόλεμο…

Νέα σύσκεψη για το θέμα του αγωγού ΤΑΠ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητούν τα αποτελέσματα της συνάντησης του δημάρχου Κ. Σιμιτσή και των δύο προέδρων του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ στην Αθήνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη και τους εκπροσώπους της εταιρίας.
Ο κ. Βασιλειάδης έκανε μία αναφορά για την σύσκεψη στην Αθήνα με Μανιάτη, λέγοντας πως «είμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και απέδωσε η προσπάθεια μας, η εταιρία δεν ήξερε να απαντήσει στον υπουργό, ίσως για κερδίσει χρόνο», ενώ σημείωσε «δεν ξεκινάμε από μηδενικη βάση αλλά κερδίσαμε μία μάχη». Τέλος ανέφερε τους 3 τομείς επιχειρημάτων που περιλαμβάνουν τα Τεναγη, τον Σταθμό Συμπίεσης στις Σέρρες, και την γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.
Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου κ. Καλπακίδης είπε «ζητήσαμε να σταματήσει η ταυτοποίση των κτημάτων για τις αποζημιώσεις από την εταιρία» ενώ συμπλήρωσε πως η εταιρία επιχειρηματολογώντας υποστήριξε ότι αφού περνά ο αγωγός της ΔΕΣΦΑ μπορεί και ο ΤΑΠ αλλά στην πραγματικότητα δε περνά καταρίπτοντας το επιχείρημα της εταιριας που προσπαθεί όπως σημείωσε να κερδίσει χρόνο.
Τέλος ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ζ. Μυστακιδης, επανέλαβε το 3πτυχο επιχειρημάτων, λέγοντας πως κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για άλλες περιοχές ότι δε λειτουργησαν με τόση σύμπνοια όσο εδώ.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Στα «κάγκελα» οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ -Κινητοποίηση στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή

Κινητοποίηση στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν οι κτηνοτρόφοι από την Περιφέρεια ΑΜΘ το πρωί της Δευτέρας (13/11), με μια σειρά από αιτήματα για τον κλάδο τους ενώ εξέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όλοι εμείς οι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι και φίλοι αγρότες της ΑΜ-Θ, που έχουμε ακόμη το κουράγιο να διεκδικούμε το δίκαιο και το αυτονόητο και όλοι όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας και πονάμε τον τόπο μας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στην έδρα της περιφέρειάς μας στην Κομοτηνή.

Προσπαθήσαμε μέσω του διαλόγου και με συνεχή έγγραφες παρεμβάσεις μας προς το ΥΠΑΑΤ, τους βουλευτές και τη διοίκηση της περιφέρειά μας, να ενημερώνουμε για τα προβλήματα του κλάδου μας και να προτείνουμε δίκαιες και ρεαλιστικές λύσεις.

Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δε γνωρίζει!

Εδώ στο ίδιο μέρος μαζί με τους αγρότες της ΑΜ-Θ το Φλεβάρη του 2022, είχαμε προειδοποιήσει τους παρευρισκόμενους και το ΥΠΑΑΤ, για το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΓΠ 2023-2027 που απέστειλε στην Ε.Ε για έγκριση το υπουργείο, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς του πρωτογενή τομέα και χωρίς να λάβει υπόψη, την ολοκληρωμένη πρόταση των κτηνοτροφικών συλλόγων της περιφέρειάς μας και του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η τραγική πληρωμή του 70% της Βασικής ενίσχυσης που όλοι διαπιστώσαμε, ενώ έπεται και συνέχεια. Οι ενισχύσεις λόγω του ιστορικού μοντέλου που προκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ εξακολουθούν να μην κατευθύνονται αναλογικά στα χέρια όσων δουλεύουν τα ζώα και τη γη τώρα. Οι δράσεις του νέου πρασινίσματος στην κτηνοτροφία είναι ελάχιστες και ανεφάρμοστες, λόγω του περιεχομένου τους αλλά και της ανικανότητας του ΥΠΑΑΤ να τις προσαρμόσει και να τις ενεργοποιήσει.

Εξακολουθούν να ενισχύονται, με ελάχιστες υποχρεώσεις, όσοι καρπώθηκαν παράνομα ή νομότυπα τα χρήματα όλων μας, από το αμαρτωλό Εθνικό απόθεμα των βοσκοτόπων. Εξακολουθούν να ενισχύονται οι κτηνοτρόφοι συγκεκριμένων περιοχών της χώρας, με ενισχύσεις που χάνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ και της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της ανισομερούς κατανομής των βοσκοτόπων.

Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου και των κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας κατά το 1/3 και η ερήμωση των χωριών μας, είναι αποτέλεσμα και των παραπάνω. Οι βουλευτές και η διοίκηση της περιφέρειά μας, λόγω αδιαφορίας ή λόγω αναποτελεσματικότητας, δεν κατάφεραν να αλλάξουν αυτή την απόφαση του ΥΠΑΑΤ και της ανισομερούς αυτής κατανομής, που στέρησε και στερεί από τις τσέπες των κτηνοτρόφων μας από το 2015, από μερικές δεκάδες μέχρι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς υπερβολικούς και για κάποιους άδικους, υπερβολικά όμως άδικη είναι η πραγματικότητα που εμείς βιώνουμε!

Καλούμε τον Υπουργό ΑΑΤ και το επιτελείο του, μαζί με το φορέα υλοποίησης του Σ.Σ να έρθουν άμεσα στην Κομοτηνή, για να μας δώσουν δια ζώσης απαντήσεις και λύσεις στην κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν και για να κάνουν αλλαγές στο Σ.Σ που το δίκαιο και η κοινή λογική επιτάσσουν να γίνουν».

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Σε σύσκεψη καλούν τους βουλευτές της Καβάλας οι κτηνοτρόφοι για τα προβλήματα του κλάδου

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ του συλλόγου μας,έχει προσκαλέσει για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 12:30, στην αίθουσα «ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» της αντιπεριφέρειας Καβάλας, τους βουλευτές του νομού μας, για να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία.

Για το Δ.Σ

O πρόεδρος Ν. Δημόπουλος

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυγενάκης | “Άμεσα και ευέλικτα η στήριξη στους πληγέντες παραγωγούς και κτηνοτρόφους”

Mια πρώτη αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στα καμένα του νομού τη Δευτέρα 28 Αυγούστου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής.

Σε μια πρώτη ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει πως «με γνώμονα την ταχεία αξιολόγηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τις περιοχές και θα επιτρέψουν την αναγέννησή τους, δεσμευόμαστε να κινηθούμε άμεσα και ευέλικτα».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: