Quantcast
Connect with us

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σύλλογος Πομάκων | Ανδρείκελο και εγκάθετος ο ψευτο-μουφτής Ξάνθης

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΟ-ΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε «εκλογή» ψευτομουφτή στην Ξάνθη. Ακόμα και η ημερομηνία που επιλέχθηκε έχει ανθελληνικό συμβολισμό, καθώς είναι μέρα μνήμης για τον Ελληνισμό: η είσοδος των τουρκικών στρατευμάτων στην ελληνική Σμύρνη και η παράδοσή της στις φλόγες. Η ημερομηνία «εκλογής» συμπορεύεται με τις απειλές του Ερντογάν : << Έλληνες μην ξεχνάτε την Σμύρνη και την 9η Σεπτεμβρίου >>!

Η διαδικασία πάντως εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο, παρά τα συγχαρητήρια μηνύματα που ακολούθησαν από όλη την τουρκική ηγεσία. Η «εκλογή» γι αυτούς εντάσσεται στα 100 χρόνια εορτασμών για την ίδρυση της Τουρκικής … Δημοκρατίας!

Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Ξάνθης απέφυγε να λάβει μέρος στην ιερή προσευχή της Παρασκευής. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν ότι δεν είναι κατωτέρας νοημοσύνης άνθρωποι και υποχείρια. Για παράδειγμα, σε ένα τζαμί στα πομακοχώρια, όπου συνήθως συγκεντρώνονταν τουλάχιστον 200 άτομα, την ημέρα της «εκλογής» μετά βίας συγκεντρώθηκαν 80, αλλά οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν, με ένα μαγικό τρόπο, ήταν πάνω από … 120!

Σε ορεινούς πομάκικους οικισμούς με ελάχιστους κατοίκους, οι ψήφοι που προέκυψαν ήταν … πολλαπλάσιοι του πραγματικού πληθυσμού! Φαίνεται ότι μαζί με τους κτηνοτρόφους ψήφισαν τα … κατσίκια τους!

Σε άλλα τζαμιά, οι πιστοί αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας , προκειμένου να μην πάρουν μέρος στην συντελούμενη  φαρσοκωμωδία.

Η γελοιότητα φαίνεται και από το γεγονός ότι στην ανάδειξη …μουφτή ψήφισαν ακόμα και ανήλικα ΠΑΙΔΙΑ δημοτικού σχολείου, όπως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ από φωτογραφίες τιςοποίες  αφελώς δημοσίευσαν οι ίδιοι (στη φωτογραφία  που δημοσιεύουμε  διακρίνονται τουλάχιστον 4 ανήλικοι μαθητές και πιθανότατα μέσα στο τζαμί υπήρχαν κι άλλοι που … ψήφισαν μουφτή!).

Σε άλλες περιπτώσεις, μισθοδοτούμενοι από το τουρκικό προξενείο ιμάμηδες, επειδή η προσέλευση –παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν-ήταν μικρή και προκειμένου να μην εξευτελιστούν στον προξενικό εργοδότη τους και αποδειχθεί η χαμηλή επιρροή στους πιστούς του χωριού τους, έδωσαν με δική τους πρωτοβουλία «φουσκωμένα» νούμερα, τα οποία στη συνέχεια «φούσκωσαν» ακόμα περισσότερο όσοι τα παρέλαβανΙ

Ακόμα και δικοί τους άνθρωποι ερωτούν: ποιός αποφάσισε να υπάρχουν δύο μόνο «υποψήφιοι» και μάλιστα οι συγκεκριμένοι; Ο Σεδάτ Καραδαή υπέβαλε αίτηση για να είναι υποψήφιος, αλλά η … Συμβουλευτική Επιτροπή αγνόησε προκλητικά την αίτησή του, διότι ήταν απόφοιτος Αραβικών Πανεπιστημίων και όχι Τουρκικών. Γιατί δεν έκαναν μυστική ψηφοφορία εφόσον αφορά πρόσωπα; Γιατί δεν υπήρχαν εκλογικοί κατάλογοι και ψηφοδέλτια; Υπάρχει έστω ένας νομός σε όλη την Τουρκία όπου ο Μουφτής εκλέγεται από τους πιστούς; Πού αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης ότι ο μουφτής εκλέγεται;  Γιατί δεν ακολούθησαν τον τρόπο που εφαρμόζει η αγαπημένη τους χώρα; Εκεί απαιτούνται αυστηρές εξετάσεις και τουλάχιστον πενταετής πρακτική εξάσκηση σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συμμετοχή σε διαγωνισμό με 99 ερωτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου (για την Ισλαμική Θρησκεία) και μία ελεύθερη ερώτησή προφορικά, για να διοριστεί Μουφτής οποιουδήποτε Νομού.

Γιατί δεν προγραμμάτισαν την «εκλογή» άλλη μέρα της εβδομάδας, εκτός της ιερής Παρασκευής, όπου έτσι κι αλλιώς πολλοί πιστοί προσέρχονται στα τζαμιά; Γνωρίζουν ότι τότε, κανένας δεν θα πήγαινε και το φιάσκο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Δεν τήρησαν κανένα πρόσχημα  λογικής. Δεν τους νοιάζει. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι ψεύτες έχουν κώδικα τιμής, αυτοί όχι.  Ο μόνος σκοπός τους ήταν να κατηγορήσουν την Ελλάδα ως χώρα που δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες των Μουσουλμάνων.

Μόνο στην Βόρεια Κορέα του  Κιμ Γιονγκ Ουν , πιθανόν να  διοργανώνονται  τέτοιες … «εκλογές»!

Είναι φανερό ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των πιστών μουσουλμάνων και χρησιμοποιούν τα τζαμιά για να ασκούν ανθελληνική πολιτική.

Κάνοντας πλύση εγκεφάλου, οι γενίτσαροι/δεβσιρμέδες  ταϊζουν τον κόσμο με φανατισμό και μισαλλοδοξία,  για να δικαιολογούν το μισθό τους από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Πομάκων βασανίζεται στα καπνοχώραφα, υποφέρει από την φτώχεια και οι άνεργοι νέοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς στην Ευρώπη.

Για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι όσοι επιδίδονται σε ξενοκίνητες παρακρατικές δραστηριότητες, όσοι καταπατούν τους νόμους του κράτους, όσοι ακολουθούν το μονοπάτι του εθνικισμού, όσοι καταστρέφουν το φιλειρηνικό ισλάμ, όσοι επιδιώκουν να δυσφημίζουν την Ελλάδα ότι δήθεν δεν επιτρέπει δημοκρατικές διαδικασίες (πρόσφατα ψηφίσθηκε νόμος του κράτους για το διορισμό μουφτή) και ότι είναι χώρα εχθρική προς το ισλάμ, δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

—————-

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και Διευθυντής της Πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Ιμάμ Αχμέτ

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Φιντάν προκαλεί για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη»

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα εξελίσσονται σε θετική κατεύθυνση» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, κάνοντας λόγο για έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο στη βάση μιας θετικής ατζέντας.

Παράλληλα, όμως, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» και ανέφερε πως «η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των ομογενών μας που ζουν στα Δωδεκάνησα» αποτελούν προτεραιότητα για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με προσοχή. Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα, μέσω ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου στη βάση μιας θετικής ατζέντας. Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβάλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην εγγύς περιφέρειά μας. Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα εξελίσσονται, το τελευταίο διάστημα, προς θετική κατεύθυνση με τη βοήθεια και της αμοιβαίας διπλωματίας αλληλεγγύης.

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

“Κλειδώνει” η επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη μετά την συνάντηση με Μητσοτάκη στην Αθήνα

Σε μια προσπάθεια συντήρησης του κλίματος και αποφυγής θεμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο και σε εντάσεις, η συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας τη Δευτέρα στην Άγκυρα περιορίσθηκε απλώς στο «φρεσκάρισμα» των ήδη συμφωνηθέντων  από το 2011 Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τη Θράκη στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως συνηθίζει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση στην Αθήνα και προτού επιστρέψει στην Άγκυρα.

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τον Δεκέμβριο – “Βολές” Sabah κατά Δένδια για τα 12 ν.μ

Στην «γραμμή» διαφύλαξης του κλίματος και αποφυγής των δύσκολων θεμάτων ώστε να βαδίσουμε ομαλά στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε χθές στην Άγκυρα η συνάντηση για την συζήτηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης καθώς αποφασίστηκε απλώς η επανεξέταση και ενεργοποίηση μέτρων που έχουν ήδη αποφασισθεί και βρίσκονται στον κατάλογο του 2011. Μεταξύ αυτών και η ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ΕΚΑΕ Λάρισας-Εσκί Σεχίρ, όπως και η ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματικών, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων κ.α.

H επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δενδιας δηλωσε ότι οι δυο αντιπροσωπείες θα παρουσιάσουν στους υπουργούς Άμυνας την προτεραιοποίηση των μέτρων από την υπάρχουσα λίστα του 2011 και αυτοί θα αποφασίζουν την ενεργοποίηση τους.

Το θετικό είναι ότι αποκαθίσταται ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος για την αποφυγή εντάσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν από ένα τυχαίο και μικρής κλίμακας περιστατικό και συγχρόνως συντηρείται το καλό κλίμα που διευκολύνει την πορεία προς το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας τον Δεκέμβριο. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι δίνεται ένα θετικό μήνυμα για συνέχιση του κλίματος της μη έντασης στο Αιγαίο.

Βολές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, εξαιτίας των όσων δήλωσε το περασμένο Σάββατο από τη Χίο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 111η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τους Οθωμανούς.

«Έγινε μια δήλωση που θα ρίξει σκιά στη συνεχιζόμενη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας προχώρησε σε μια δήλωση που θα αυξήσει τις εντάσεις σχετικά με το θέμα των 12 μιλίων, το οποίο η Τουρκία δήλωσε ξεκάθαρα πως θεωρεί “αιτία πολέμου”. Ο Δένδιας υποστήριξε ότι η υφαλοκρηπίδα της Χίου και όλων των νησιών του Αιγαίου είναι στα 12 μίλια» γράφει η Sabah, επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια το τουρκικό αφήγημα για το θέμα, παραβλέποντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: