Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σύλλογος Αλβανών Καβάλας | Πρέπει να μπει τέλος στην κρατική βία κατά των Αλβανών μεταναστών

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αλβανών Καβάλας

Εδώ και αρκετές ημέρες η είδηση ​​για την κακομεταχείριση Αλβανού κατάδικου είναι πολύ έντονη στον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα της Αλβανίας και της Ελλάδας. Πρόκειται για μια βία που προφανώς προήλθε από το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας και συνεχίζεται και μετά την άφιξή της στον Κορυδαλό (Αθήνα). Η ειρωνία; Μόλις 60 χιλιόμετρα ανατολικά, από τη σοβαρή υπόθεση της δολοφονίας του Ιλίρ Καρέλι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας από υπαλλήλους αυτού του Ιδρύματος, φτάσαμε πολύ κοντά στην υπόθεση του Καρέλι 2 εδώ στην Καβάλα.

Η υπόθεση αυτή προστίθεται σε δεκάδες και δεκάδες άλλες περιπτώσεις βίας κατά Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα (σ.σ.: από κρατικούς λειτουργούς), ενώ οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν τη βία. Την υπόθεση σοβαρεύει το γεγονός ότι αστυνομικός που έχει διαφωνία με το θύμα, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και να τη θέσει στην υπηρεσία του.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων ήταν τόσο μεγάλη και αδιαμφισβήτητη που η κακομεταχείριση του καταδικασθέντος συνεχίστηκε και από άλλους αστυνομικούς στο ταξίδι για την Αθήνα. Αυτό το γεγονός κάνει την υπόθεση να μοιάζει με κρατικό έγκλημα (παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι ήταν μια ηλίθια πράξη με κίνητρο το αίσθημα της εκδίκησης και με έντονα ρατσιστικά χρώματα).

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο εν λόγω θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί στο Δικαστήριο και αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι καταδικάστηκε ερήμην, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Αν ήταν η μόνη περίπτωση, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα. Το κακό είναι ότι τέτοιες περιπτώσεις έχουν γίνει ρουτίνα και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να τελειώσουν αυτές οι ιστορίες. Αυτό φυσικά είναι κάτι που αφορά στις δύο χώρες, Αλβανία και Ελλάδα. Αυτό που μπορεί και θα κάνει ο Αλβανικός Σύλλογος Καβάλας είναι να υψώσει τη φωνή του.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αυτή η υπόθεση. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πάει η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αλλά δεν αρκεί για να αποζημιωθεί ο ζημιωθείς. Μια καταδίκη της Ελλάδας από αυτό το Δικαστήριο μπορεί να αλλάξει, έστω ελαφρώς, τη στάση της απέναντι στους μετανάστες γενικά και στους Αλβανούς ειδικότερα. Τονίζουμε ότι δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και να προσποιούμαστε ότι δεν την είδαμε.

Αγαπητοί συμπατριώτες. Ο Αλβανικός Σύλλογος Καβάλας δεν είναι πολιτικός σύλλογος και ως τέτοιος δεν έχει στόχο να χειραγωγήσει συμπεριφορές. Βρισκόμαστε, όμως, στα πρόθυρα εκλογών και ο αριθμός των συμπατριωτών μας που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι πολύ μεγάλος. Σας ζητάμε όταν πάτε στο εκλογικό κέντρο να υπολογίσετε τι λέμε.

Νίκο Σούλη,
αντιπρόεδρος του Αλβανικού Συλλόγου Καβάλας

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en