Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας | Δεν γίνεται να είναι καθοριστικοί «κριτές» της εκπαίδευσης οι δήμαρχοι και οι δήμοι

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας παίρνει θέση υπέρ της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, βάλει κατά ΚΕΔΕ και καλεί τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία-«Ολέθρια» η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Την απόφαση του υπουργείου Παδείας να εφαρμόσει τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο δημόσιο νηπιαγωγείο υπεραμύνεται και το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, εκφρασμένη και επίσημα μέσω σχετικής ανακοίνωσης.Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά της ΚΕΔΕ, η οποία επιδιώκει «πελατειακές σχέσεις με τους δημότες» και ξεκαθαρίζει ότι η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους και όχι «φιλέτο για τις επιδιώξεις της ΚΕΔΕ, στο όνομα της αγοράς και του κέρδους».

Για τον ίδιο λόγο, χαρακτηρίζει «ολέθρια» την κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και καλεί όλους τους γονείς και τους νηπιαγωγούς να προσέλθουν στα νηπιαγωγεία 2-20 Μαΐου 2018 και να εγγράψουν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Η 14χρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση και η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, όλων των παιδιών 4-6 ετών με νηπιαγωγούς εκπαιδευτικούς, αποτελεί βασική διεκδίκηση του κινήματος των εκπαιδευτικών εδώ και 50 χρόνια.

Γι’ αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι προσμετράται στα θετικά η θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στο νηπιαγωγείο από την παρούσα κυβέρνηση, ως μέρος της δημόσιας και δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης (άρθρο 33 νόμος 4521/2018). Θεσμοθέτηση, να υπενθυμίσουμε, που έγινε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων τόσο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ)-ΚΚΕ, που δεν την ψήφισαν, όσο και από τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΚΕΔΕ.

Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα η ΚΕΔΕ επιδιώκει να υπαχθούν τα νηπιαγωγεία στη δική της αρμοδιότητα, διασφαλίζοντας έτσι τις πελατειακές της σχέσεις με τους δημότες, αλλά και να παίξει ένα ρόλο ρυθμιστή στην εκπαίδευση, αποκλείοντας μικρότερα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς, γιατί κοστίζουν ακριβότερα τόσο σε δομές όσο και σε προσωπικό.

Πρόσφατα, 184 δήμοι-δήμαρχοι προσήλθαν με θετική και συναινετική διάθεση και άποψη στις τριμερείς επιτροπές, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος από τη νέα σχολική χρονιά. Στους υπόλοιπους θα εφαρμοστεί σε βάθος τριετίας, έως ότου να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Στη συνέχεια μια μερίδα Δημάρχων, σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η κ. Τσανάκα, αναθεώρησαν την αρχική τους θέση. Αυτό είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και της προπαγάνδας της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, η οποία δεν θέλει η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση να είναι υποχρέωση του κράτους, αλλά φιλέτο για τις επιδιώξεις της, στο όνομα της αγοράς και του κέρδους.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποσκελίσει την κοινωνική απαίτηση και ανάγκη για δωρεάν και δημόσια φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Δεν μπορεί για θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης καθοριστικοί «κριτές» να είναι οι Δήμοι-δήμαρχοι, για αυτό θα πρέπει να παρθούν υπόψη οι αποφάσεις των τριμερών επιτροπών. Αν αποδεδειγμένα σε κάποιους από αυτούς δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τη σχολική στέγη και τα οποία δεν μπορούν να αρθούν άμεσα, μόνο για φέτος οι συγκεκριμένοι δήμοι να εξαιρεθούν.

Όλοι οι πολίτες εκ του συντάγματος πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Eιδικά τα παιδιά σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους. Εγγυητής για αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η κεντρική κυβέρνηση και αυτή να σχεδιάζει και να καθορίζει τις προτεραιότητες ίδρυσης σχολείων, διότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και της εκπαιδευτικής πολιτικής που ασκείται στη χώρα.

Η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), στην οποία προέβησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και η μεταφορά στους Δήμους όλης της αρμοδιότητας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών κτιρίων-υποδομών, αποδείχτηκε λανθασμένη και με επιπτώσεις ολέθριες για την εκπαίδευση. Στην ουσία, τα νηπιαγωγεία ως κτιριακή υποδομή δεν αντιμετωπίστηκαν ως σχολεία, αλλά ως παιδικά και νηπιακά καταστήματα.    

Με βάση τα παραπάνω, η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει νέο οργανισμό σχολικών κτιρίων και υποδομών, που θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και αυτός θα προκρίνει τις ανάγκες για σχολική στέγη και υποδομές.

Καλούμε όλους τους γονείς να προσέλθουν στα νηπιαγωγεία από 2-20 Μαΐου και να εγγράψουν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών, καθώς και τους/τις νηπιαγωγούς να εγγράψουν όλα τα παιδιά. Αυτές οι εγγραφές να αποτελέσουν το μέτρο των αυξημένων αναγκών, όπου υπάρχουν, για νέες κτιριακές υποδομές.

kavalapost

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βγήκε από το χειρουργείο η 13χρονη μαθήτρια | 3,5 ώρες διήρκεσε η επέμβαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Βγήκε σήμερα απ’ το χειρουργείο, μετά από επέμβαση στη σπονδυλική στήλη που κράτησε περισσότερες από 3 ώρες, η 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, που τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας κούνια στο πάρκο Πεύκων κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Αναμένεται να μεταφερθεί σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής κλινικής, όπου είχε μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό τους, αφού στα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την άμεση διακομιδή της στην συγκεκριμένη, εξειδικευμένη κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε αυλή κατοικίας στο Δάτο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά σε αυλή κατοικίας στο Δάτο της Καβάλας εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εύφλεκτα υλικά στην αυλή κατοικίας ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας στο ENA Channel ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για εμπρησμό!

Η Άμεση παρέμβαση της Π.Υ Καβάλας απέτρεψε τα χειρότερα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα λίγο έξω από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 λίγο έξω από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε ένας νεαρός δικυκλιστής ο οποίος προσπαθώντας να στρίψει σε σούπερ – μάρκετ της περιοχής παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Άννα Θυσιάδου μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», έχει ως αντικείμενο την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης, κυρίως σε ειδικότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία και διαχείριση λιμένων, αλλά και γενικότερα σε ειδικότητες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη λιμενική βιομηχανία και τη ναυτιλία. Αποτελεί μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν: η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ένωση Λιμένων Ελλάδος» (ΕΛΙΜΕ), με ποσοστό 95% και το Σωματείο με την επωνυμία «Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος» (ΟΜΥΛΕ), με ποσοστό 5%.

Γενικός στόχος του Ινστιτούτου αποτελεί η ανάδειξή του σε εστιακό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικής αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Είναι εν δυνάμει Δικαιούχος συγχρηματοδοτούμενων έργων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και από προγράμματα ανοιχτού ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας εξασφαλίσει διαχειριστική επάρκεια κατηγορίας Γ, η οποία αναφέρεται στην εκτέλεση έργων χωρίς τεχνικό αντικείμενο με ίδια μέσα, όπως έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, που δεν σχετίζονται με την υλοποίηση τεχνικών έργων.

Τη Δευτέρα 17.02.2020 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στα γραφεία της ΟΛΠ ΑΕ, η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια τη Συγκρότησή του σε Σώμα.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος ΔΣ: Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΘ ΑΕ
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Καρακώστας, Αν. Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ
Μέλη:
Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου: Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΑ ΑΕ
Ρεγγίνα Δηλαβέρη: Πρόεδρος ΟΛΗΓ ΑΕ
Άννα Θυσιάδου: Δ/νουσα Σύμβουλος: ΟΛΚ ΑΕ
Γεώργιος Καστελλάνος: Εκτελεστικός Διευθυντής ΕΛΙΜΕ
Γεώργιος Γεωργακόπουλος: Μέλος ΔΣ ΟΜΥΛΕ

Η Δια Βίου Μάθηση είναι πλέον γενικά αποδεκτή, ως ένα μόνιμο «εργαλείο» αναβάθμισης των επαγγελματικών ικανοτήτων με το οποίο πρέπει να ζουν οι νέες γενιές εργαζομένων, με ταυτόχρονη προσαρμογή των παλαιών. Τα επαγγέλματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και κάθε νέα γνώση και προσόν έχει ημερομηνία αντικατάστασης η οποία προσδιορίζεται από την ταχύτητα εισαγωγής νέων τεχνολογιών και νέων γνώσεων στις επιχειρήσεις. Όσο ταχύτερα αποκτούνται τα νέα προσόντα, τόσο ταχύτερα επιτυγχάνεται η άριστη παραγωγική μίξη των νέων επενδύσεων με το εργατικό δυναμικό και τόσο πιο παραγωγικό θα είναι το παραγόμενο προϊόν.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ