Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας | Δεν γίνεται να είναι καθοριστικοί «κριτές» της εκπαίδευσης οι δήμαρχοι και οι δήμοι

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας παίρνει θέση υπέρ της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, βάλει κατά ΚΕΔΕ και καλεί τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία-«Ολέθρια» η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Την απόφαση του υπουργείου Παδείας να εφαρμόσει τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο δημόσιο νηπιαγωγείο υπεραμύνεται και το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, εκφρασμένη και επίσημα μέσω σχετικής ανακοίνωσης.Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά της ΚΕΔΕ, η οποία επιδιώκει «πελατειακές σχέσεις με τους δημότες» και ξεκαθαρίζει ότι η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους και όχι «φιλέτο για τις επιδιώξεις της ΚΕΔΕ, στο όνομα της αγοράς και του κέρδους».

Για τον ίδιο λόγο, χαρακτηρίζει «ολέθρια» την κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και καλεί όλους τους γονείς και τους νηπιαγωγούς να προσέλθουν στα νηπιαγωγεία 2-20 Μαΐου 2018 και να εγγράψουν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Η 14χρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση και η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, όλων των παιδιών 4-6 ετών με νηπιαγωγούς εκπαιδευτικούς, αποτελεί βασική διεκδίκηση του κινήματος των εκπαιδευτικών εδώ και 50 χρόνια.

Γι’ αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι προσμετράται στα θετικά η θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στο νηπιαγωγείο από την παρούσα κυβέρνηση, ως μέρος της δημόσιας και δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης (άρθρο 33 νόμος 4521/2018). Θεσμοθέτηση, να υπενθυμίσουμε, που έγινε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων τόσο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ)-ΚΚΕ, που δεν την ψήφισαν, όσο και από τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΚΕΔΕ.

Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα η ΚΕΔΕ επιδιώκει να υπαχθούν τα νηπιαγωγεία στη δική της αρμοδιότητα, διασφαλίζοντας έτσι τις πελατειακές της σχέσεις με τους δημότες, αλλά και να παίξει ένα ρόλο ρυθμιστή στην εκπαίδευση, αποκλείοντας μικρότερα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς, γιατί κοστίζουν ακριβότερα τόσο σε δομές όσο και σε προσωπικό.

Πρόσφατα, 184 δήμοι-δήμαρχοι προσήλθαν με θετική και συναινετική διάθεση και άποψη στις τριμερείς επιτροπές, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος από τη νέα σχολική χρονιά. Στους υπόλοιπους θα εφαρμοστεί σε βάθος τριετίας, έως ότου να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Στη συνέχεια μια μερίδα Δημάρχων, σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η κ. Τσανάκα, αναθεώρησαν την αρχική τους θέση. Αυτό είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και της προπαγάνδας της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, η οποία δεν θέλει η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση να είναι υποχρέωση του κράτους, αλλά φιλέτο για τις επιδιώξεις της, στο όνομα της αγοράς και του κέρδους.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποσκελίσει την κοινωνική απαίτηση και ανάγκη για δωρεάν και δημόσια φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Δεν μπορεί για θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης καθοριστικοί «κριτές» να είναι οι Δήμοι-δήμαρχοι, για αυτό θα πρέπει να παρθούν υπόψη οι αποφάσεις των τριμερών επιτροπών. Αν αποδεδειγμένα σε κάποιους από αυτούς δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τη σχολική στέγη και τα οποία δεν μπορούν να αρθούν άμεσα, μόνο για φέτος οι συγκεκριμένοι δήμοι να εξαιρεθούν.

Όλοι οι πολίτες εκ του συντάγματος πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Eιδικά τα παιδιά σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους. Εγγυητής για αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η κεντρική κυβέρνηση και αυτή να σχεδιάζει και να καθορίζει τις προτεραιότητες ίδρυσης σχολείων, διότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και της εκπαιδευτικής πολιτικής που ασκείται στη χώρα.

Η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), στην οποία προέβησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και η μεταφορά στους Δήμους όλης της αρμοδιότητας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών κτιρίων-υποδομών, αποδείχτηκε λανθασμένη και με επιπτώσεις ολέθριες για την εκπαίδευση. Στην ουσία, τα νηπιαγωγεία ως κτιριακή υποδομή δεν αντιμετωπίστηκαν ως σχολεία, αλλά ως παιδικά και νηπιακά καταστήματα.    

Με βάση τα παραπάνω, η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει νέο οργανισμό σχολικών κτιρίων και υποδομών, που θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και αυτός θα προκρίνει τις ανάγκες για σχολική στέγη και υποδομές.

Καλούμε όλους τους γονείς να προσέλθουν στα νηπιαγωγεία από 2-20 Μαΐου και να εγγράψουν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών, καθώς και τους/τις νηπιαγωγούς να εγγράψουν όλα τα παιδιά. Αυτές οι εγγραφές να αποτελέσουν το μέτρο των αυξημένων αναγκών, όπου υπάρχουν, για νέες κτιριακές υποδομές.

kavalapost

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στις εγκαταστάσεις της Energean

Δημοσιεύτηκε

στις

H Energean είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Καβάλα.

Οι 12 μεταπτυχιακοί σπουδαστές του προγράμματος “Msc in Oil & Gas Technology” έλαβαν την απαραίτητη βιομηχανική εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία πραγματικών εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογονανθράκων. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής του Πρίνου, τα γεωτρύπανα «Energean Force» και «GSP Jupiter» καθώς και το χερσαίο εργοστάσιο επεξεργασίας και αποθήκευσης «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη.

Με αφορμή την επίσκεψη των μεταπτυχιακών σπουδαστών του ΤΕΙ, ο Δημήτρης Γόντικας, Vice President και Managing Director της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Υποστηρίζουμε το νέο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας και η συνεργασία μας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο, προκειμένου η γενιά που θα στελεχώσει αύριο τον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων να καταρτισθεί άρτια και να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία. Η εμπειρία, η συνεχής αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και, κυρίως, οι εξαιρετικές επιδόσεις της Energean στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος εγγυώνται ότι η νέα εποχή της βιώσιμης ανάπτυξης εδράζεται σε στέρεες βάσεις»

Εκ μέρους της Energean, τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές ξενάγησαν στις χερσαίες εγκαταστάσεις οι Νίκος Καρανάσος και Σάββας Δημητριάδης (Προϊστάμενος και Επόπτης Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων αντίστοιχα) και ο Παναγιώτης Βέλκος (Εργοδηγός Ασφαλείας).

Η ξενάγηση στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και με ξεναγό / εκπαιδευτή τον Σωτήρη Παυλάκη, Προϊστάμενο Λειτουργίας Θαλασσίων Εγκαταστάσεων.

Την ευθύνη για τη οργάνωση της επίσκεψης και της εκπαίδευσης είχε ο Κώστας Ιωαννίδης, Διευθυντής των Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Εθνική υποχρέωση η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, έκανε την εξής δήλωση:

«Σαν σήμερα στις 19 Μάιου του 1919, οι Νεότουρκοι δρομολογούσαν τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Μικρά Ασία.

Η 19η Μαΐου είναι  ημέρα εθνικής Μνήμης για την τραγωδία του Έθνους μας.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα προκειμένου να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα και να δικαιωθούν οι 353.000 αθώες ψυχές που χάθηκαν από τις τουρκικές θηριωδίες.

Το οφείλουμε στην Ιστορία μας».

Μακάριος Λαζαρίδης

Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Νομού Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εβρος – Καβάλα | Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το Σάββατο(18-5-2019) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, πέντε (5) διακινητές, εκ των οποίων ένας 46χρονος Έλληνας και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 35, 27 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 35 και 27 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Μεταξάδων Έβρου, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 22χρονος, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στον οικισμό Βρυσικών Έβρου όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ο 41χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν οι δύο δράστες, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 41χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας καθόσον αυτός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών.

 

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον 46χρονο διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Το 2021 θα λειτουργεί η μονάδα “ELEFTERE Seaside Luxury Thermal Spa Resort” | Επένδυση δραμινής οικογένειας

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρουσιάστηκε χτες το μεσημέρι σε εκδήλωση στον Μπάτη η μεγάλη επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών.

Φορέας της επένδυσης η εταιρία ΚΝC, της οικογένειας Χαρακίδη από τη Δράμα. Βασικός ομιλητής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Χαρακίδης.

Το έργο θα αρχίσει το Καλοκαίρι ή αμέσως μετά. Έχει χρονοδιάγραμμα έως το 2021. Τότε θα λειτουργήσει πρώτη φορά η μονάδα ELEFTERE seaside luxury thermal spa resort. Προβλέπονται ξενοδοχείο 5 αστέρων, βίλες, spa, σουίτες, αγορά, δωμάτια πολυτελείας και φυσικά η λειτουργία των ιαματικών πηγών.

Η επένδυση φθάνει ως την κοντινή παραλία με μπιτς μπαρ- ξαπλώστρες κτλ. Συνολικά δημιουργούνται 155 δωμάτια ενώ η μονάδα θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο. Οι άμεσες θέσεις εργασίας υπολογίζονται 200. Θυμίζουμε ότι η εταιρία νοίκιασε τα Λουτρά των Ελευθερών από την Περιφέρεια ΑΜΘ μετά από διαγωνισμό, ο οποίος τελεσφόρησε το καλοκαίρι του 2017. Από τότε έως σήμερα η οικογένεια Χαρακίδη προώθησε και εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες άδειες.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: