Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Συν. Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου | Απαγόρευση εξόδου και εγγυήσεις έως 20.000 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές το μήνα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μονίμου κατοικίας τους, αλλά και χρηματικές εγγυήσεις μέχρι 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν, χθες, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή στους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, που πήραν σειρά για να απολογηθούν.

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Οι απολογίες ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας ξεκίνησαν το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης και ολοκληρώθηκαν νωρίς το βράδυ, ενώ γύρω στις 21:30 υπήρχε πλέον πλήρης εικόνα κι όλοι πήραν βαθιά ανάσα, βλέποντας πως δεν συνεχίζονται τουλάχιστον επί του παρόντος οι προφυλακίσεις κατηγορουμένων. Κατηγορούμενος και πρώην αυτοδιοικητικός

Ωστόσο μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η εμπλοκή πρώην αυτοδιοικητικού, ο οποίος αν και δεν υπηρέτησε ουδέποτε στα Διοικητικά Συμβούλια της Συνεταιριστικής Τράπεζας βρέθηκε εντούτοις κατηγορούμενος για συνέργεια στη λήψη δανείων, κατά το παρελθόν, σε φορέα της Αυτοδιοίκησης.

Τα δάνεια αυτά δεν αποτυπώθηκαν και παρά την ανησυχία που υπήρχε νωρίς το απόγευμα στους δικαστικούς διαδρόμους για την έσχατη απόφαση από πλευράς της Δικαιοσύνης, τελικά ο πρώην αυτοδιοικητικός έφυγε το βράδυ από το δικαστικό Μέγαρο, πληρώνοντας μάλιστα το χαμηλότερο ποσό εγγύησης που επιβλήθηκε και το οποίο ανήλθε στα μόλις 3.000 ευρώ!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες Δευτέρα το πρωί δεν ήταν γνωστό πως το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται ανάμεσα στους 54 εναντίον των οποίων απήγγειλαν μόλις το προηγούμενο διάστημα κατηγορίες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και τους παρέπεμψαν στον Ανακριτή για απολογία.

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απαγγελία της κατηγορίας για συνέργεια στον πρώην αυτοδιοικητικό, δεδομένου πως η λήψη των δανείων δεν έγινε «με άλλες σκέψεις», όπως έκαναν επιχειρηματίες που πήραν τα θαλασσοδάνεια και δεν τα πλήρωσαν, αλλά με γνώμονα την επιτυχία ενός εγχειρήματος της Αυτοδιοίκησης που απασχόλησε κατά το παρελθόν και με αποφάσεις που συγκέντρωναν την πλειοψηφία του αρμόδιου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Τα «Νέα της Λέσβου» δεν δημοσιεύουν περισσότερα στοιχεία (παρότι λίγο ως πολύ τα πράγματα στη μικρή μας κοινωνία είναι γνωστά) και αυτό καθώς άπαντες οι κατηγορούμενοι μέχρι την πρωτόδικη απόφαση προστατεύονται από τις Διατάξεις περί Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στους άλλους

Με εγγύηση μόλις 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους έφυγε από το δικαστικό Μέγαρο γνωστός επιχειρηματίας που υπηρέτησε στη διοίκηση της Τράπεζας και είχε πάρει και δάνεια, ενώ 20.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει άλλο μέλος της διοίκησης της Συνεταιριστικής, από εκείνους που θεωρούνται οι περισσότερο αφανείς. 20.000 ευρώ εγγύηση επιβλήθηκε σε υπηρεσιακό στέλεχος της Τράπεζας με κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ 15.000 ευρώ επιβλήθηκε σε υπάλληλο της Συνεταιριστικής που είναι κι αυτός κατηγορούμενος από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Σήμερα τα σπουδαία

Να σημειωθεί πως ένας σημαντικός αριθμός κατηγορουμένων εκπροσωπείται από το γραφείο του δικηγόρου Τάσου Χατζηγιάννη, ενώ η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς αναμένεται να απολογηθεί πρώην πρόεδρος και μετέπειτα δανειολήπτης της Τράπεζας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως την Παρασκευή έγινε η μεταγωγή για τις φυλακές της Χίου του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, για το οποίο Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν στις 9 Αυγούστου να προφυλακιστεί.
Κι αυτό παρότι ακόμα δεν έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της προσφυγής του για ελάφρυνση των περιοριστικών όρων, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμε- νος κρατούνταν μέχρι την Παρασκευή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Πηγή : limnosfm100.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ | Κινδυνεύει η ζωή ασθενών στη Λήμνο λόγω έλλειψης γιατρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε, έπειτα από τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της γιατρού Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, αναφορικά με την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι «στη Λήμνο κινδυνεύει η ζωή των ασθενών επειδή το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών».

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς, στην οποία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι η Παθολόγος κατήγγειλε ότι «η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης». Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε στον Εισαγγελέα «το εντέλλεσθε της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms, με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων η μοναδική γιατρός Παθολόγος λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να κάνει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς. Είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν».

Προστίθεται, επίσης, ότι «ο Χειρουργικός Τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικό νοσοκομείο Λήμνου | Σε συνεχόμενη εφημερία 30 ημερών η μοναδική παθολόγος

Δημοσιεύτηκε

στις

Με «εντέλλεσθε» η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ θα την υποχρεώσει σε συνεχή εφημερία μέχρι 31 Ιουλίου, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Τριάντα δύο ημέρες συνεχούς εφημερίας, χωρίς ρεπό, συμπλήρωσε η μοναδική παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στηλιτεύοντας τη στάση της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που απάντησε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της γιατρού για συνδρομή και από άλλον συνάδελφο της, με «εντέλλεσθε» ώστε να παραμείνει σε εφημερία για άλλες 17 συνεχόμενες ημέρες. 

«Από τις 12/7 το Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου δεν έχει εφημερεύοντα παθολόγο. Η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου, η οποία υποχρεώθηκε να εφημερεύει συνέχεια από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου παρέμεινε στο νοσοκομείο χάρη στο αίσθημα ευθύνης για τους ασθενείς της, αφού εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας το νοσοκομείο δεν είχε εφημερεύοντα παθολόγο. Έπειτα από 32 μέρες συνεχούς εφημερίας, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, αναγκάστηκε να διακομίσει σηπτικό περιστατικό» περιγράφει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ασκούσε το ιατρικό της καθήκον η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου του νησιού. 

Σημειωτέον πως η παθολόγος στο νοσοκομείο της Λήμνου έπρεπε θεωρητικά να καλύπτει τις ανάγκες 60.000 κατοίκων τους καλοκαιρινούς μήνες, να περιθάλπει νοσηλευόμενους ασθενείς, να κάνει εξωτερικά ιατρεία, να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα χωρίς ρεπό, σε ένα νοσοκομείο τραγικά υποστελεχωμένο με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες (γαστρεντερολόγου, νευρολόγου, πνευμονολόγου, ογκολόγου).

Οι ευθύνες των αρμοδίων 

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι τεράστιες. «Όχι μόνο δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, όχι μόνο απαντούσαν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της συναδέλφου να βρεθεί λύση , με ειρωνεία και απαξίωση, όχι μόνο αρνούνται να της υπογράψουν την άδεια που έχει ζητήσει αλλά η λύση που προκρίνει η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να δώσουν “εντέλλεσθε” στη συνάδελφο για να εφημερεύει μέχρι το τέλος του Ιουλίου και στη συνέχεια να μετακινηθεί γιατρός από το επίσης τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για να καλύπτει τις εφημερίες» καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ. 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΟΕΝΓΕ με τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κυρία Όλγα Ιορδανίδου, η Ομοσπονδία κάλεσε την αρμόδια να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο της γιατρού όσο και των κατοίκων, μόνιμων και μη, του νησιού. Η ΟΕΝΓΕ ζητεί επίσης να εγκριθεί η άδεια της παθολόγου και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες του νοσοκομείου. Τέλος, ζητεί να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού της Λήμνου και η ασφαλής εφημέρευση σε καθημερινή βάση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Γενικού Επιθεωρητή Στρατού στις νήσους Λήμνο και Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Το χρονικό διάστημα από 04 έως 06 Ιουνίου 2019, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, πραγματοποίησε επίσκεψη στις νήσους Λήμνο και Σαμοθράκη, της Περιοχής Ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, επισκέφτηκε Μονάδες, εγκαταστάσεις και Επιτηρητικά Φυλάκια της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ») και της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41 ΣΠ).

Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας, η λειτουργικότητα των μέσων και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού που υπηρετεί στην ΑΣΔΕΝ.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λήμνος στηρίζει την πρωτοβουλία του Ηφαίστου για τη μάχη κατά του καρκίνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Λήμνος δείχνει τον δρόμο για ν’ αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο, τη στιγμή που οι εκδηλώσεις συνεχίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα (6/4) στον πολυχώρο «Αποθήκη» στο λιμάνι της Μύρινας, παίκτες του Ηφαίστου και κάτοικοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους του «Οράματος Ελπίδας» για το πρόγραμμα του συλλόγου και για την εκστρατεία «Γίνε δότης μυελού των οστών».

Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια είναι μεγάλη και η ΚΑΕ περιμένει ακόμα περισσότερο κόσμο στα παρακάτω σημεία:

Σάββατο 6/4 18:00 έως 20:00 στο νοσοκομείο

Κυριακή 7/4 10:00 έως 13:00 στο Sports House*

Κυριακή 7/4 από τις 13:30 έως το τέλος του παιχνιδιού στο γήπεδο «Νίκος Σαμαράς»

* Λόγω καιρού αύριο (Κυριακή 07/04) το σημείο συνάντησης για όποιους θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών θα είναι το Sports House αντί για την πλατεία Υψιπύλης. Έτσι λοιπόν, από τις 10:00 έως τις 13:00 ο Ήφαιστος θα μας περιμένει όλους στο Sports House!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

limnosfm100

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ