Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Συν. Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου | Απαγόρευση εξόδου και εγγυήσεις έως 20.000 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές το μήνα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μονίμου κατοικίας τους, αλλά και χρηματικές εγγυήσεις μέχρι 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν, χθες, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή στους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, που πήραν σειρά για να απολογηθούν.

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Οι απολογίες ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας ξεκίνησαν το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης και ολοκληρώθηκαν νωρίς το βράδυ, ενώ γύρω στις 21:30 υπήρχε πλέον πλήρης εικόνα κι όλοι πήραν βαθιά ανάσα, βλέποντας πως δεν συνεχίζονται τουλάχιστον επί του παρόντος οι προφυλακίσεις κατηγορουμένων. Κατηγορούμενος και πρώην αυτοδιοικητικός

Ωστόσο μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η εμπλοκή πρώην αυτοδιοικητικού, ο οποίος αν και δεν υπηρέτησε ουδέποτε στα Διοικητικά Συμβούλια της Συνεταιριστικής Τράπεζας βρέθηκε εντούτοις κατηγορούμενος για συνέργεια στη λήψη δανείων, κατά το παρελθόν, σε φορέα της Αυτοδιοίκησης.

Τα δάνεια αυτά δεν αποτυπώθηκαν και παρά την ανησυχία που υπήρχε νωρίς το απόγευμα στους δικαστικούς διαδρόμους για την έσχατη απόφαση από πλευράς της Δικαιοσύνης, τελικά ο πρώην αυτοδιοικητικός έφυγε το βράδυ από το δικαστικό Μέγαρο, πληρώνοντας μάλιστα το χαμηλότερο ποσό εγγύησης που επιβλήθηκε και το οποίο ανήλθε στα μόλις 3.000 ευρώ!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες Δευτέρα το πρωί δεν ήταν γνωστό πως το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται ανάμεσα στους 54 εναντίον των οποίων απήγγειλαν μόλις το προηγούμενο διάστημα κατηγορίες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και τους παρέπεμψαν στον Ανακριτή για απολογία.

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απαγγελία της κατηγορίας για συνέργεια στον πρώην αυτοδιοικητικό, δεδομένου πως η λήψη των δανείων δεν έγινε «με άλλες σκέψεις», όπως έκαναν επιχειρηματίες που πήραν τα θαλασσοδάνεια και δεν τα πλήρωσαν, αλλά με γνώμονα την επιτυχία ενός εγχειρήματος της Αυτοδιοίκησης που απασχόλησε κατά το παρελθόν και με αποφάσεις που συγκέντρωναν την πλειοψηφία του αρμόδιου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Τα «Νέα της Λέσβου» δεν δημοσιεύουν περισσότερα στοιχεία (παρότι λίγο ως πολύ τα πράγματα στη μικρή μας κοινωνία είναι γνωστά) και αυτό καθώς άπαντες οι κατηγορούμενοι μέχρι την πρωτόδικη απόφαση προστατεύονται από τις Διατάξεις περί Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στους άλλους

Με εγγύηση μόλις 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους έφυγε από το δικαστικό Μέγαρο γνωστός επιχειρηματίας που υπηρέτησε στη διοίκηση της Τράπεζας και είχε πάρει και δάνεια, ενώ 20.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει άλλο μέλος της διοίκησης της Συνεταιριστικής, από εκείνους που θεωρούνται οι περισσότερο αφανείς. 20.000 ευρώ εγγύηση επιβλήθηκε σε υπηρεσιακό στέλεχος της Τράπεζας με κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ 15.000 ευρώ επιβλήθηκε σε υπάλληλο της Συνεταιριστικής που είναι κι αυτός κατηγορούμενος από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Σήμερα τα σπουδαία

Να σημειωθεί πως ένας σημαντικός αριθμός κατηγορουμένων εκπροσωπείται από το γραφείο του δικηγόρου Τάσου Χατζηγιάννη, ενώ η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς αναμένεται να απολογηθεί πρώην πρόεδρος και μετέπειτα δανειολήπτης της Τράπεζας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως την Παρασκευή έγινε η μεταγωγή για τις φυλακές της Χίου του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, για το οποίο Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν στις 9 Αυγούστου να προφυλακιστεί.
Κι αυτό παρότι ακόμα δεν έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της προσφυγής του για ελάφρυνση των περιοριστικών όρων, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμε- νος κρατούνταν μέχρι την Παρασκευή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Πηγή : limnosfm100.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Συναγερμός σε έξι περιφέρειες για πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Στην κατηγορία 4 βρίσκονται οι εξής περιφέρειες:

  • Αττικής,
  • Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος),
  • Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα),
  • Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτίας, Σκύρος),
  • Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).

Η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Έφτασε στη Λήμνο το σκήνωμα του Μητροπολίτη Ιερόθεου (photos & video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/8) έφτασε στη Λήμνο με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη, το σκήνωμα του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου συνοδευόμενο από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο και τον πατέρα Αντώνιο Γιουρνάρα.

Στο λιμάνι της Μύρινας το σκήνωμα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μοσχάκης, ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης και ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος από τη Θεσσαλονίκη.

Η πομπή με τη συνοδεία αστυνομικού οχήματος έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Μύρινας με τους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου, όπου αναγνώστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο, και ακολούθησε λαϊκό προσκύνημα από τους κατοίκους του νησιού.

Στις 7 τελέστηκε Θεία Λειτουργία ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

afiksi skinwma mitropoliti limnou2

afiksi skinwma mitropoliti limnou3

afiksi skinwma mitropoliti limnou4

afiksi skinwma mitropoliti limnou57

afiksi skinwma mitropoliti limnou1

afiksi skinwma mitropoliti limnou6

afiksi skinwma mitropoliti limnou7

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νατάσα Μποφίλιου μιλάει για τη Λήμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Πέντε καλλιτέχνες περνούν το καλοκαίρι περιοδεύοντας στην Ελλάδα και στέλνουν στο on the road του Βλάση Κωστούρο τις εμπειρίες τους και μερικές φωτογραφίες που τράβηξαν με το κινητό τους.

Ανάμεσα στους πέντε καλλιτέχνες και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία μιλάει για τη Λήμνο

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Για όσους θέλουν να νιώσουν τι θα πει αυθεντικότητα, η Φολέγανδρος και η Λήμνος είναι δύο τόποι ξεχωριστοί.

Η πρώτη είναι ένας άγριος βράχος με αδιανόητη ενέργεια. Δεν την αποκαλούν τυχαία «νησί των οδοιπόρων», αφού είναι γεμάτη υπέροχα μονοπάτια, τα οποία αξίζει να περπατήσεις. Η χώρα της, χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού, θυμίζει σκηνικό από ταινία του Φελίνι τη δεκαετία του ’60. Οπωσδήποτε να πάτε στην Πούντα και να βγάλετε φωτογραφία σε αυτό το μπαλκόνι με την ασύλληπτη θέα στο Αιγαίο, που σου κόβει την ανάσα. Αν έχετε γερό στομάχι, δοκιμάστε τα ματσάτα, το παραδοσιακό τους ζυμαρικό, ιδανικά στη «Συνάντηση» στην Άνω Μεριά. Πιείτε ένα ποτό στην «Αστάρτη» και στη «Ρακεντιά», αν θέλετε να δείτε πώς είναι να σταματάει ο χρόνος, και κάντε μια βουτιά στις πιο ψαγμένες παραλίες του νησιού: τον Γαλύφο και το Αμπέλι.

Όσο για τη Λήμνο;

Δεν έχω δει στη ζωή μου μέρος με τόσο ψαρωτικό φως. Να πάτε στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας και της Πολιόχνης για ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο, στις σπάνιες Αμμοθίνες, μια απρόσμενη έρημο που θυμίζει «Σαχάρα», και στην Αλυκή, την κάτασπρη από το θαλασσινό αλάτι λιμνοθάλασσα με τα ροζ φλαμίνγκο! Για εκλεκτά λημνιά φαγητά και υπέροχο ηλιοβασίλεμα να πάτε στο «Φλωμάρ», αλλά και στο παρεΐστικο «Έννοια πο’χς», που στη γλώσσα των ντόπιων θα πει «μη σκας!» Α, και για τους φανατικούς του καλού ποτού, το «Karagiozis Bar» θα σας αποζημιώσει.

kathimerini,limnosfm100

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λήμνος συνδέεται με Παρίσι και Άμστερνταμ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Μία σημαντική συμφωνία με την ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express ανακοίνωσαν την Παρασκευή ο γαλλικός αερομεταφορέας Air France και η Ολλανδική KLM. Μέσα από την τριμερή συνεργασία οι αεροπορικές εταιρίες επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο προορισμών που θα ξεκινά από το Παρίσι και το Άμστερνταμ και θα καταλήγει τα ελληνικά νησιά, όπου δραστηριοποιείται η ελληνική περιφερειακή εταιρεία.

Η Air France-KLM επιδιώκει να ενισχύσει τις συμμαχίες και τις συνεργασίες προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ομίλου αεροπορικών εταιρειών εν μέσω του έντονου ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κοινοπραξία Air France – KLM, οι πελάτες μπορούν τώρα να πραγματοποιήσουν ταξίδια επιστροφής από το αεροδρόμιο Paris Charles de Gaulle ή το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ σε 24 ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετούνται από την Sky Express με σύνδεση μέσω της Αθήνας.

Οι 24 διαδρομές που προσφέρονται από το Παρίσι και το Άμστερνταμ είναι: Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Κεφαλονιά, Χίος, Κέρκυρα, Κύθηρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κω, Ικαρία, Χανιά, Λήμνος, Μήλος- Πλάκα, Μύκονος, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Σύρου και Ζακύνθου.

Οι  επιβάτες θα μπορούν να ελέγξουν να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο αρχικό αεροδρόμιο και να τις παραλάβουν στον τελικό προορισμό καθώς και να χρησιμοποιήσουν το σαλόνι Sky Express στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δήλωσε η Air France.

Ο Patrick Roux, επικεφαλής των συμμαχιών στην Air France-KLM, δήλωσε:«Συνεργαζόμενοι με την Sky Express, οι πελάτες μας επωφελούνται από τη δύναμη του εθνικού ελληνικού δικτύου από αυτό το καλοκαίρι από τους δύο κύριους κόμβους μας. Με αυτή τη νέα συμφωνία διασύνδεσης επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά την ευκινησία του δικτύου μας και σκοπεύουμε να διευκολύνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών μας χάρη στις απλουστευμένες μεταφορές, τις πρόσθετες υπηρεσίες και μια πιο συμφέρουσα προσφορά ναύλων».

Η Air France προσφέρει 39 πτήσεις την εβδομάδα στην Αθήνα με Airbus A319 ενώ η KLM πετάει 14 φορές την εβδομάδα προς Αθήνα από το Άμστερνταμ Schiphol με Boeing 737.

atwonline.com, politischios.gr, limnosreport.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ