Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την εύρεση κοινά αποδεκτών υποψηφίων δημάρχων από την ΝΟΔΕ Καβάλας

Μια ακόμα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της εύρεσης κοινά αποδεκτών υποψηφίων δημάρχων για τους δήμους Καβάλας και Παγγαίου οι οποίοι θα στηριχτούν από την κυβερνώσα παράταξη. Ούτε και σε αυτή την συνεδρίαση, ωστόσο, πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση, με τα μέλη της ΝΟΔΕ Καβάλας να εξουσιοδοτούν τον πρόεδρό της Κώστα Ευθυμιάδη για την συνέχιση των ενωτικών προσπαθειών, το αποτέλεσμα των οποίων θα τεθεί υπόψη του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στο KavalaPress, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε ότι: το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει κομματική στήριξη και χρίσμα με την στενή έννοια του όρου. Σαφώς και δεν μπορούμε να μείνουμε μακριά από την πραγματικότητα των πολιτικών εξελίξεων. Απλά ως κόμμα, θα στηριχθούμε στα δεδομένα που δημιουργούν οι 3 υποψήφιοι στον δήμο Καβάλας και οι 2 στον δήμο Παγγαίου, και θα επιδιώξουμε να βρούμε εκείνα τα πρόσωπα που συγκεντρώνει την προτίμηση των τοπικών κοινωνιών για την επίλυση των προβλημάτων που τις ταλανίζουν.

Ευθυμιάδης για υποψηφιότητα Δήμητρας Τσανάκα: “Δυστυχώς έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται την όλη διαδικασία»

Ο κ. Ευθυμιάδης ερωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, και για το γεγονός ότι τόσο οι Ντίνος Κλειτσιώτης και Δήμητρα Τσανάκα εκφράστηκαν δημόσια υπέρ της υποψηφιότητάς τους τις τελευταίες ημέρες:

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας, στις 30 Δεκεμβρίου, είχαμε κάνει μια συμφωνία για την μη αποκάλυψη ονομάτων μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες -αν και τα ονόματα των κ. Κλειτσιώτη, Τσανάκα και Κώστα Αντωνιάδη ήταν λίγο ως πολύ γνωστά-. Πράγματι, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, έγιναν κάποιες δηλώσεις οι οποίες δημιούργησαν ένα κλίμα καχυποψίας, και για αυτό τον λόγο ανέλαβα τον ρόλο του “πυροσβέστη» ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η συλλογή των κατάλληλων πληροφοριών για την λήψη μιας τελικής, πιο ώριμης απόφασης.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε διότι η κ. Τσανάκα έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται την όλη διαδικασία και προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της άσχετα από το αποτέλεσμα της κομματικής προσπάθειας. Είναι δικαίωμά της. Προσωπικά, πάντως, εξέφρασα ανοιχτά την ενόχλησή μου για τις δηλώσεις και του κ. Κλειτσιώτη, τονίζοντας ότι δεν βοηθάνε το γενικότερο κλίμα ηρεμίας στο οποίο θέλαμε να εξελιχτεί η όλη προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως ότι ζημιά έγινε έγινε. Από εδώ και πέρα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μαζέψουμε τα κατάλληλα στοιχεία -τα οποία ανανεώνονται συνεχώς- για να τα καταθέσουμε υπόψη του κόμματος.

Δήμος Παγγαίου: Αν δεν βρεθεί λύση μπορεί να προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το σχόλιο του κ. Ευθυμιάδη για τον δήμο Παγγαίου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους κ. Ιωάννη Φιλόσογλου και Φίλιππο Αναστασιάδη. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, αφού τόνισε ότι αρχικά αντιμετωπίστηκε με αισιοδοξία το ενδιαφέρον των 2 προαναφερθέντων για την υποψηφιότητα στον δήμο Παγγαίου ανέφερε ότι “αν δεν βρεθεί μια κατάλληλη λύση ενδεχομένως να προχωρήσουμε -σε συνεργασία με το κόμμα- σε άλλες ενέργειες, τις οποίες προς το παρόν δεν μπορώ να αποκαλύψω»

Δυστυχώς ο κ. Ευθυμιάδης δεν θέλησε να πει περισσότερα για το τι ακριβώς εννοούσε, και ως εκ τούτου μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε…

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Λαζαρίδης ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ κατά τη μετακίνησή τους με επιβατηγά πλοία.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα παιδί ΑμεΑ ταξίδευε για 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της γραμμής Κεραμωτής-Θάσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, κάτι που δεν συνέβη λόγω της έλλειψης ράμπας στο πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τον Υπουργό:

  1. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά;
  2. Υπάρχει πρόθεση για την υποχρεωτική εγκατάσταση ραμπών και ανελκυστήρων στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Θα δημιουργηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί και μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών των ΑμεΑ με επιβατηγά πλοία;
  4. Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει την ανάγκη να παρέχονται στους συμπολίτες ΑμεΑ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

4o

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γ.Ν. Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής, για την αντιμετώπιση των πολλών περιστατικών καρκίνου που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en