Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την εύρεση κοινά αποδεκτών υποψηφίων δημάρχων από την ΝΟΔΕ Καβάλας

Μια ακόμα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της εύρεσης κοινά αποδεκτών υποψηφίων δημάρχων για τους δήμους Καβάλας και Παγγαίου οι οποίοι θα στηριχτούν από την κυβερνώσα παράταξη. Ούτε και σε αυτή την συνεδρίαση, ωστόσο, πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση, με τα μέλη της ΝΟΔΕ Καβάλας να εξουσιοδοτούν τον πρόεδρό της Κώστα Ευθυμιάδη για την συνέχιση των ενωτικών προσπαθειών, το αποτέλεσμα των οποίων θα τεθεί υπόψη του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στο KavalaPress, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε ότι: το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει κομματική στήριξη και χρίσμα με την στενή έννοια του όρου. Σαφώς και δεν μπορούμε να μείνουμε μακριά από την πραγματικότητα των πολιτικών εξελίξεων. Απλά ως κόμμα, θα στηριχθούμε στα δεδομένα που δημιουργούν οι 3 υποψήφιοι στον δήμο Καβάλας και οι 2 στον δήμο Παγγαίου, και θα επιδιώξουμε να βρούμε εκείνα τα πρόσωπα που συγκεντρώνει την προτίμηση των τοπικών κοινωνιών για την επίλυση των προβλημάτων που τις ταλανίζουν.

Ευθυμιάδης για υποψηφιότητα Δήμητρας Τσανάκα: “Δυστυχώς έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται την όλη διαδικασία»

Ο κ. Ευθυμιάδης ερωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, και για το γεγονός ότι τόσο οι Ντίνος Κλειτσιώτης και Δήμητρα Τσανάκα εκφράστηκαν δημόσια υπέρ της υποψηφιότητάς τους τις τελευταίες ημέρες:

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας, στις 30 Δεκεμβρίου, είχαμε κάνει μια συμφωνία για την μη αποκάλυψη ονομάτων μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες -αν και τα ονόματα των κ. Κλειτσιώτη, Τσανάκα και Κώστα Αντωνιάδη ήταν λίγο ως πολύ γνωστά-. Πράγματι, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, έγιναν κάποιες δηλώσεις οι οποίες δημιούργησαν ένα κλίμα καχυποψίας, και για αυτό τον λόγο ανέλαβα τον ρόλο του “πυροσβέστη» ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η συλλογή των κατάλληλων πληροφοριών για την λήψη μιας τελικής, πιο ώριμης απόφασης.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε διότι η κ. Τσανάκα έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται την όλη διαδικασία και προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της άσχετα από το αποτέλεσμα της κομματικής προσπάθειας. Είναι δικαίωμά της. Προσωπικά, πάντως, εξέφρασα ανοιχτά την ενόχλησή μου για τις δηλώσεις και του κ. Κλειτσιώτη, τονίζοντας ότι δεν βοηθάνε το γενικότερο κλίμα ηρεμίας στο οποίο θέλαμε να εξελιχτεί η όλη προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως ότι ζημιά έγινε έγινε. Από εδώ και πέρα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μαζέψουμε τα κατάλληλα στοιχεία -τα οποία ανανεώνονται συνεχώς- για να τα καταθέσουμε υπόψη του κόμματος.

Δήμος Παγγαίου: Αν δεν βρεθεί λύση μπορεί να προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το σχόλιο του κ. Ευθυμιάδη για τον δήμο Παγγαίου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους κ. Ιωάννη Φιλόσογλου και Φίλιππο Αναστασιάδη. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, αφού τόνισε ότι αρχικά αντιμετωπίστηκε με αισιοδοξία το ενδιαφέρον των 2 προαναφερθέντων για την υποψηφιότητα στον δήμο Παγγαίου ανέφερε ότι “αν δεν βρεθεί μια κατάλληλη λύση ενδεχομένως να προχωρήσουμε -σε συνεργασία με το κόμμα- σε άλλες ενέργειες, τις οποίες προς το παρόν δεν μπορώ να αποκαλύψω»

Δυστυχώς ο κ. Ευθυμιάδης δεν θέλησε να πει περισσότερα για το τι ακριβώς εννοούσε, και ως εκ τούτου μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε…

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κοίτασμα Έψιλον | Ξεκινά η εγκατάσταση της εξέδρας Λάμδα στον Κόλπο της Καβάλας

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά στον Κόλπο της Καβάλας η τμηματική εγκατάσταση της νέας εξέδρας Λάμδα, από την οποία θα αναπτυχθεί το δορυφορικό του Πρίνου κοίτασμα Έψιλον.

Ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στο λιμάνι «Φίλιππος Β’» της Καβάλας το “Big Foot 1”, ειδικό σκάφος τοποθέτησης αγωγών (Pipe Lay Barge) της εταιρείας GSP, το οποίο θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των ποδιών (piles) της εξέδρας, τα οποία έχουν αφιχθεί νωρίτερα στην Καβάλα. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης της εξέδρας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η εξέδρα Λάμδα θα είναι η πρώτη εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων που θα εγκατασταθεί στην χώρα μας, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου.

Για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής, ενώ η Energean

προχώρησε πρόσφατα και στις απαραίτητες ενημερώσεις για το πρόγραμμα των εργασιών που θα ακολουθηθεί. Για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή εκτέλεση του έργου θα εφαρμοσθούν όσα προβλέπονται στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο Υπεράκτιας Ανάπτυξης Πρίνου

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους. H επένδυση στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον θα υπερβεί τα 150 εκατ. δολάρια.

Continue Reading

ΠΑΓΓΑΙΟ

Τέλος σεζόν για το Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Επιτυχημένη η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού μετά από χρόνια παύσης του.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη λήξη της χιονοδρομικής περιόδου 2022-2023 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, από κοινού με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε. που είχε εκμισθώσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού γι’ αυτή τη σεζόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ δήλωσε πως ο στόχος επαναλειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου επετεύχθη, παρ’ όλο που υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα νομιμότητας. Πολλά θέματα έπρεπε να λυθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με γνώμονα κυρίως την ασφάλεια των επισκεπτών έπρεπε να γίνουν προσεκτικά βήματα. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ανάδοχη εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε., οι εκπρόσωποι της οποίας, με μεράκι και όραμα έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν για την εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία των επισκεπτών καθώς και για την άψογη συνεργασία με την Αντεπεριφέρεια Δράμας.

Τέλος, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι της πενταετίας για να υπάρχει ετοιμότητα για τη χιονοδρομική περίοδο 2023- 2024, προκειμένου να δοθούν σε χρήση η τετραθέσια καρέκλα που οδηγεί στη Χιονότρυπα και η διθέσια καρέκλα, τα οποία φέτος δε δόθηκαν σε χρήση.

Παράλληλα όσον αφορά το βουνό είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με κάποιους συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται να συνδιοργανώσουν κάποιους αγώνες πεζοπορίας, αναρρίχησης αλλά και κάποιες επισκέψεις που θα αναδείξουν το βουνό και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, ο κ. Στέφανος Πεταλούδης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε κατά τη διάρκεια της φετινής λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σημείωσε επίσης ότι ήταν «ανδραγάθημα» ότι φέτος λειτούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο και ευχαρίστησε όλους όσους το επισκέφθηκαν.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Δενδροφύτευση στο Δασύλλιο Πρίνου στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας

Σήμερα, στα πλαίσια εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο Δήμος της Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου Θάσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Το Μικρό Καζαβίτι” πραγματοποίησε συμβολική περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης περίπου 200 θάμνων (Πρίνων) από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου στην περιοχή του Δασυλλίου Πρίνου με σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, που είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την προστασία του δάσους, διανεμήθηκαν από το Δήμο Θάσου στους μαθητές 30 ποτιστήρια καθώς και 180 μπλουζάκια με το σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικούς για την καθιέρωση εορτασμού της 21ης Μαρτίου, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1971, ως ημέρας προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση προστασίας τους.

Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των δασών για τη ζωή και τον άνθρωπο καθώς αποτελούν μοναδικό φυσικό πόρο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. Την δράση πλαισίωσε, πραγματοποιώντας ομιλία, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου με την αποστολή ειδικού πυροσβεστικού οχήματος.

Στην δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Ευάγγελος Γιάντσος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, εκπρόσωποι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Μικρό Καζαβίτι”, γονείς και μαθητές.

Μετά το πέρας της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας δήλωσε:

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά μας, με την υποστήριξη όλων μας, να συμμετέχουν και να δρουν για την διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους, που αποτελεί έναν μοναδικό φυσικό πόρο του τόπου μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Θάσου. Ο Δήμος της Θάσου στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της προστασίας του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: