Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνεδρίασε ο Εμπορικός Σύλλογος – Υιοθετεί τη «λευκή νύχτα» αρκεί να οργανωθεί σωστά

Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κι ασχολήθηκε με τη λήψη αποφάσεως για τη λαϊκή αγορά, σύμφωνα με την οποία ο χώρος διεξαγωγής θα πρέπει να είναι ο οριζόμενος από το δήμο Καβάλας, οι διαθέσιμες θέσεις θα πρέπει να ορίζονται από την αντιπεριφέρεια Καβάλας, η λαϊκή θα πρέπει να μείνει ενιαία και να μη διαχωριστεί σε δύο τμήματα και επ’ ουδενί δε θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον κεντρικό ιστό της πόλης. Εξάλλου, οι έμποροι και οι μικροπωλητές αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα σχετιζόμενα με τον ΟΑΕΕ και το παραεμπόριο.

Τις προτάσεις της ετοίμασε η διοίκηση ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιούνταν την Τετάρτη στο υπουργείο με θέμα τον ΟΑΕΕ, έστω κι αν ο Εμπορικός Σύλλογος πολλές φορές έχει αποστείλει τις προτάσεις του και αρκετές επιστολές διαμαρτυρίας. Η διοίκηση εξέτασε επίσης και την πρόταση περί διοργανώσεως μιας «λευκής νύχτας» την Παρασκευή στις 28 Φεβρουαρίου. Η πρόταση προβλέπει την προαιρετική παράταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 11:00 τη νύχτα ή ακόμη και έως τα μεσάνυχτα. Διαφωνίες διατυπώθηκαν αλλά εάν η κίνηση δρομολογηθεί οργανωμένα τότε ο σύλλογος δε θα αντιταχθεί.

Εκείνο που ειπώθηκε ήταν πως ίσως η διοργάνωση μιας «λευκής νύχτας» θα ήταν ορθότερο να επιχειρηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη και οι καιρικές συνθήκες είναι πιο πρόσφορες.

Επιστολή που θα προωθηθεί στους αρμόδιους υπουργούς αποφάσισε να στείλει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, κρίνοντας ότι περίσσεψε το κακό με τις προσφορές και τα εκπτωτικά δεκαήμερα που έχουν ως αποτέλεσμα τη σύγχυση των καταναλωτών. Ο σύλλογος προτείνει ένα μήνα προ των τεσσάρων θεσμοθετημένων εκπτωτικών περιόδων να μην υπάρχουν δεκαήμερα προσφορών, κυρίως από τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων που συνήθως ωφελούνται από τη νομοθεσία.

Στο τέλος της ίδιας συνεδριάσεως συζητήθηκε και η ημέρα διεξαγωγής της Αλφαβητοπαρέλασης. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος του φορέα στην οργανωτική επιτροπή της παρελάσεως, αρχικά προτάθηκε να μη ληφθεί επίσημη θέση. Κατά πλειοψηφία όμως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρότειναν την Κυριακή ως βολικότερη ημέρα. Ωστόσο, ο πρόεδρος Βασίλη Λεμονίδης παρατήρησε ότι αντί να αναλώνονται οι διοργανωτές στο ποια ημέρα θα διοργανωθεί η παρέλαση, θα ήταν καλύτερο να συζητηθούν η διεύρυνση και η ένταση του θεσμού, ώστε να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σχολείων από όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναταραχές στο ΠΑΣΟΚ – “Βόμβες” Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη κινητικότητα, με τηλεφωνήματα, μυστικά ραντεβού, βολιδοσκοπήσεις, συνεννοήσεις, παζάρια για αλλαγή στρατοπέδων, αλλά και συμμαχίες. Όλοι αναμένουν τις κινήσεις του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα, με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, δύο 24ωρα πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο όπου θα διεξαχθεί η πρώτη εσωκομματική «αναμέτρηση».

Η αρχική άποψη της Χ. Τρικούπη είναι «διαδικασίες με βάση το καταστατικό», που σημαίνει τον Οκτώβριο του 2025. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να σέρνεται επί ενάμιση χρόνο, ως εκ τούτου άπαντες αναμένουν μια συμβιβαστική λύση περί τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2024.

Η τολμηρή πρόταση να στηθούν αιφνιδιαστικά κάλπες μέσα στον Ιούλιο, που δέχθηκε ως εισήγηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνει να «καίγεται», καθώς άπαντες την απορρίπτουν λόγω φόβου μικρής συμμετοχής. Οι αμφισβητίες απαντούν «εκλογές όποτε θέλει, μέσα στο 2024, εκτός φυσικά από Ιούλιο-Αύγουστο». Υπάρχει ακόμη σκέψη στη Χ. Τρικούπη να προταθούν εκλογές στην εκπνοή του έτους, μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού και με κλειστή Βουλή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η οποία ωστόσο επίσης δεν γίνεται δεκτή από τους διαφωνούντες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στο Χαλκερό Καβάλας

Το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου, ξέσπασε φωτιά σε οικόπεδο στο Χαλκερό Καβάλας, η οποία εξαπλώθηκε σε διπλανά οικόπεδα.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν άμεσα στο σημείο και έθεσαν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπο Φείδα, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης κ. Νικόλαο Κουφοτόλη.

Τη συνάντηση προκάλεσε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, καθώς στις Σέρρες λειτουργεί το Πανεπιστημιακό τμήμα και συγκεκριμένα το ΤΕΦΑΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και επισφραγίστηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προς όφελος όλων των φοιτητών και φοιτητριών.

Η κ. Μητλιάγκα, ανέφερε ότι το ΤΕΦΑΑ έχει μια πολύχρονη παρουσία και σημαντική προσφορά στη πόλη των Σερρών, τονίζοντας ότι ο Δήμος στηρίζει τη λειτουργία της πανεπιστημιακής δομής και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en