Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός μετά την κατάθεση του Σινάνι για τα συμβόλαια θανάτου

“Εγώ σκότωσα τους δύο άνδρες τον Ιούλιο του 2011 στο Γκάζι, έναν άλλο στου Γκύζη ενώ συμμετείχα και σε βομβιστικές επιθέσεις και εν ονόματι ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα. Εχω κάνει πολλές ανθρωποκτονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Αλβανία που θέλω να ομολογήσω…».

Αυτή η αναφορά του 27χρονου Αλβανού Τζούλιαν Σινάνι λίγες ώρες μετά την σύλληψή του, στις 25 Ιανουαρίου 2014 στα Τίρανα, από τις αλβανικές αρχές έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Ο Σινάνι που ζούσε στην Αυλώνα, φέρεται να ερχόταν συχνά στην χώρα μας και να είχε ύποπτες διασυνδέσεις. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι αλλά και ένα τάμπλετ που εξετάζεται από την αλβανική αστυνομία αν περιέχει στοιχεία για την εγκληματική δραστηριότητά του.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να διαπιστώσουν αν βρίσκονται μπροστά σε μία σημαντική αποκάλυψη για ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα ή σε μία “σκοπιμότητα, υπερβολή ή μυθοπλασία ενός Αλβανού κρατουμένου». Τετραμελές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στην Αλβανία για την εξέταση, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, του συλληφθέντα Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, θα συναντήσει σήμερα Τετάρτη και τον 27χρονο στις αλβανικές φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, ο Τζούλιαν Σινάνι έχει αναφέρει ότι συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση, στις 15 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε άγνωστοι είχαν τοποθετήσει ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό σε σακούλα σκουπιδιών που άφησαν στις τουαλέτες για το κοινό, στο υπόγειο του μεγάρου. Η βόμβα εξερράγη την ώρα που περίπου 50 υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και διάδικοι ήταν μέσα στο κτίριο, οι οποίοι κινδύνεψαν άμεσα, παρά τις προσπάθειες μεγάλης δύναμης της ΕΛ.ΑΣ να το εκκενώσει. Από την έκρηξη σημειώθηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός.

Ο Τζούλιαν Σινάνι φέρεται ακόμη να ομολόγησε την διπλή δολοφονία, στις 5.00 το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2011. Τότε ένας άγνωστος πυροβόλησε τουλάχιστον έξι με εφτά φορές με πιστόλι των εννέα χιλιοστών και σκότωσε δύο Ελληνες 35 και 45 ετών, έξω από το εστιατόριο “Μαμάκας» στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης στο Γκάζι. Ο ένας από τους δύο άνδρες ξεψύχησε επί τόπου ενώ ο άλλος στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο 45χρονος, το ένα από τα θύματα της επίθεσης, είχε απασχολήσει για σωρεία ληστειών στην Σουηδία ενώ εμφανιζόταν ως μέλος ομάδας εκβιαστών στα νότια προάστια, στις 24 Νοεμβρίου 2004 είχε κατηγορηθεί για τον εκβιασμό πρώην μπασκετμπολίστα του Αρη ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην Αθήνα. Το άλλο θύμα της επίθεσης βρέθηκε τυχαία στο σημείο.

Όπως έλεγαν αργά το βράδυ της Τρίτης υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ “μέχρι τώρα έχουμε μια ασαφή εικόνα της υπόθεσης. Από τη μία πλευρά για τις ανθρωποκτονίες που αναφέρεται στην Αθήνα είναι πράγματι όλες μη εξιχνιασθείσες κι αυτό πιθανόν να μην είναι σύμπτωση. Ισως και να οδηγήσει στην επιβεβαίωση της εμπλοκής του. Επίσης οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μέλη της “φαμίλιας” Σινάνι από την περιοχή της Κρούγιας είχαν εμπλακεί στην απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων και είχαν κατηγορηθεί για σωρεία άλλων επιθέσεων στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά ωστόσο η αναφορά του για συμμετοχή του στην βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από τους Πυρήνες δεν επιβεβαιώνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας. Αφενός έχουμε μία σαφή εικόνα για τους Ελληνες αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην επίθεση και αφετέρου δεν είχαμε την εικόνα ότι υπήρχε σχέση τους, τουλάχιστον στην συμπρωτεύουσα, με Αλβανούς. Ακόμη απορούμε γιατί ο Αλβανός να προχωρήσει σε αυτήν την ομολογία για συμμετοχή του σε τόσες εγκληματικές ενέργειες. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες…».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en