Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Συναγερμός για κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Δέκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Πρόκειται για ένα κέντρο αποκατάστασης αναπηρίας της Πρόνοιας, κάτι που σημαίνει ότι η προσοχή που χρειάζεται είναι πολλαπλάσια, λόγω του ότι τα άτομα που φιλοξενούνται είναι πιο ευάλωτα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Open, η δομή αυτή δεν φιλοξενεί μόνο παιδιά, αλλά γενικώς άτομα με αναπηρία έως 60 ετών -και κάποιες βαριές περιπτώσεις. Το διδακτικό όσον αφορά τη διασπορά κορονοϊού, έχει να κάνει με τον τρόπο που μολύνθηκαν τα δέκα αυτά άτομα.

Όπως αναφέρθηκε, μία νοσηλεύτρια, η οποία νόσησε από τον ιό χωρίς να το γνωρίζει, υπέγραφε τη σχετική δήλωση ότι δεν πάσχει -η ίδια  και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της- από κορονοϊό, την ώρα που τουλάχιστον τρία μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος είχαν νοσήσει. Η ίδια υπέγραφε πως όλα είναι καλά, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι η ομάδα με την οποία εργαζόταν να νοσήσει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η 105η Σύνοδος Πρυτάνεων

Με τη συμμετοχή περίπου 250 συνέδρων ξεκίνησαν την Τρίτη οι τριήμερες εργασίες της 105ης Συνόδου Πρυτάνεων, που φιλοξενεί στην Αλεξανδρούπολη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σκοπός της συνόδου είναι ο συντονισμός της δραστηριότητας των πανεπιστημίων και η συλλογική εκπροσώπησή της για την επίτευξη μεταξύ άλλων της:

– Διαμόρφωσης θέσεων επί των διαφόρων θεμάτων της εκπαίδευσης και της έρευνας και ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής.
  • Ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική σύνδεση των πανεπιστημίων με τον κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό περίγυρό τους.
  • Παροχής συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

  • Προώθησης με κάθε πρόσφορο μέσο των θέσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ημεδαπή και την αλλοδαπή.

  • Ανάπτυξης συνεργασίας με ανάλογες ενώσεις της αλλοδαπής.

  • Προαγωγής των επιδιώξεων και την κατοχύρωση των συμφερόντων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου χθες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιμέρους συναντήσεις: η 85η των προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι, η 6η των στελεχών Ε.Α.Δ.Π. των Α.Ε.Ι., η 5η των προέδρων ΠΑ.Κ.Ε.Κ. των Α.Ε.Ι. και η 1η των προέδρων Ε.Η.Δ.Ε. των Α.Ε.Ι.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με τη διεξαγωγή συνόδων των αντιπρυτάνεων των Α.Ε.Ι.:

  • Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διά Βίου Εκπαίδευσης.
  • Εξωστρέφειας και Διεθνοποίησης.
  • Έρευνας και Καινοτομίας των Α.Ε.Ι.

  • Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

  • voria.gr

    https://youtu.be/QQOpxnozhR4

    Continue Reading

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ

    Ν. Παναγιωτόπουλος: «Ξεκάθαρη η ελληνική θέση για πολύπλευρη στήριξη της Ουκρανίας»

    Την ξεκάθαρη ελληνική θέση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και εξ αυτής τη δέσμευση της χώρας μας από κοινού με συμμάχους και εταίρους για πολύπλευρη στήριξη της Ουκρανίας, ως πρώτης γραμμής άμυνας της Ευρώπης απέναντι σε αναθεωρητικές πολιτικές, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Viacheslav Medianyk, κατόπιν σχετικού αιτήματος του τελευταίου.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα αξιοποίησης των χρονικών περιθωρίων, που στην παρούσα φάση προβάλλουν ιδιαιτέρως στενά.  Υπενθύμισε ότι η συμβολή της χώρας μας παραμένει σταθερή και ποικιλοτρόπως υποστηρικτική διά παροχών σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και σημείωσε ότι πολλές εκ των χωρών της Δύσης πράττουν και οφείλουν να πράξουν δεόντως ως προς την υποστήριξη της Ουκρανίας σε όλα τα επίπεδα.  Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι στην Ελλάδα φιλοξενούνται περί τις 24.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία με καθεστώς Προσωρινής Προστασίας ΕΕ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισέλθει στην επικράτεια άνω των 75.000 προσφύγων, που ως επί το πλείστον φιλοξενούνται.  Στο ίδιο πλαίσιο, η Ελλάδα έχει προσχωρήσει στην Κοινή Δήλωση Υποστήριξης της Ουκρανίας των ηγετών του G7 για την παροχή δεσμεύσεων ασφαλείας προς τη χώρα και βεβαίως συμμετέχει σε διεθνείς διαβουλεύσεις Συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας και υποστηρίζει συναφώς την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική πορεία της Ουκρανίας.

    Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει την επέκταση των Λωρίδων Αλληλεγγύης ΕΕ-Ουκρανίας προτείνοντας τη μεταφορά σιτηρών μέσω βαλκανικών χωρών προς τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.  Μάλιστα, ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίστηκε ο κομβικός του ρόλος, καθότι η γεωστρατηγικής σημασίας θέση του στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας συμβάλλει στη  δυνατότητα ανεφοδιασμού και ενίσχυσης των νατοϊκών δυνάμεων. Επιπλέον, σημειώθηκε η ελληνική ετοιμότητα για συνδρομή στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με έμφαση στην περιοχή της Οδησσού.

    Ο Ουκρανός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι πράγματι η συμβολή των συμμάχων και εν γένει των χωρών της Δύσης είναι καίρια για τις εξελίξεις στο πεδίο, θεωρώντας ότι αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό να πυκνώνουν οι επαφές κατά το δυνατό και μέσω διενέργειας τηλεδιασκέψεων. Ζήτησε μάλιστα, υποστήριξη και για την πραγματοποίηση διαδικτυακής συνάντησης μεταξύ των Προέδρων των δύο κοινοβουλευτικών Σωμάτων.

    =

    Continue Reading

    ΕΠΙΚΑΙΡΑ

    Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού | Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    Η ΕΜΥ σημειώνει ότι τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.

    Μάλιστα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά τους 18 με 20 βαθμούς, στα βορειοανατολικά τους 16 με 1 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδεινωσης Καιρού

    Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
    Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
    Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

    Πιο αναλυτικά:

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    Την Παρασκευή (19-04-24)
    α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
    β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
    γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
    δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

    Το Σάββατο (20-04-24)
    α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
    β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

    Δείτε LIVE την πορεία των βροχοπτώσεων

    Τι είναι ο πολικός αεροχείμαρρος

    Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, τη χώρα μας θα πλήξει πολικός αεροχείμαρρος, που θα ρίξει τη θερμοκρασία έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

    Ο αεροχείμαρρος είναι ένα «ποτάμι» στην ατμόσφαιρα που μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες απο τον Βόρειο Πόλο μέχρι την Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος αεροχείμαρρος δεν μπορεί να περάσει τον αντικυκλώνα που έχει αναπτυχθεί στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ακολουθεί ανατολικότερη πορεία και περίπου από το ύψος της Πολωνίας και Δυτικής Ρωσίας στρέφεται νοτιότερα και μεταφέρει τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες μέχρι τη χώρα μας.

    Ο αεροχείμαρρος (Jet stream) κινείται γρήγορα σαν ένα μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα πολύ ισχυρών ανέμων σε μεγάλα υψόμετρα. Δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του. Μοιάζουν με τεράστια ομοαξονικά σωληνωτά «ποτάμια» – ρεύματα αέρος με αυξανόμενη ταχύτητα της κεντρικότερης ροής. Το μήκος τους κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 3.000 μιλίων, το πλάτος τους μεταξύ 100 και 300 μιλίων και το υψομετρικό πάχος τους μεταξύ 1 και 3 μιλίων. Η ταχύτητα των ανέμων εξαρτάται από το σημείο μέσα στον αεροχείμαρρο και την θερμοκρασία.

    Σχεδόν πάντα υπερβαίνει τα 92 χιλιόμετρα την ώρα (50 κόμβους), αν και στον πυρήνα των αεροχειμάρρων έχουν κατά καιρούς ανιχνευθεί ταχύτητες άνω των 400 χιλιομέτρων, αλλά όχι στην Ευρώπη. Η κίνησή τους είναι περισσότερο μαιανδρική και για τον λόγο αυτό αποκαλούνται επίσης αερομαίανδροι.

    Πηγή: newsbomb.gr

    Continue Reading
    Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

    Κατοικία

    a house with a green roof and road signs left and right
    blue circle with steel construction
    arrows as a circle symbol of recycling
    paint cans
    letters AG as logo
    gear and tool as logo pavlidis

    newsletter



    Καιρος

    Πρωτοσέλιδα

    Χρήσιμα

    Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

    Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

    espa logo

    espa_logo_en