Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Τ. Ελευθεριάδου με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο για θέματα της ΔΕ Φιλίππων

Επισκέφτηκα χθες, Δευτέρα 12/10, μαζί με τον υπεύθυνο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας Κώστα Μορφίδη, τις Κρηνίδες και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θόδωρο Παπαδόπουλο καθώς και με τον πρόεδρο του Τ.Σ. Κρηνίδων Όμηρο Κυριακίδη για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της περιοχής.

Με μεγάλη μου ευχαρίστηση ενημερώθηκα ότι το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του Λυκείου Κρηνίδων έχει λυθεί και πλέον μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό και ασφαλές για τους μαθητές. 

Συζητήσαμε, επίσης, για το συνεχές πρόβλημα των Τεναγών των Φιλίππων και ενημέρωσα σχετικά με τις απαντήσεις που έλαβα στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να μπει ψηλά στην ατζέντα μας το πρόβλημα και πως πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή στη διαχείριση και στις τελικές αποφάσεις, όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών φορέων, δομώντας, όμως, έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης. 

Τέλος, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Καβάλας έχει ψηλά στην ατζέντα του την αξιοποίηση των ιστορικών τοποσήμων της περιοχής, με προμετωπίδα τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. 

Σημείωσα την σταθερή μας θέση για επίλυση των όποιων προβλημάτων με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, μέσα σε πλαίσιο συνεργασίας και με στόχο την επίτευξη της ενδυνάμωσης της διατοπικότητας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δροσερές και χαλαρωτικές στιγμές για Καβαλιώτες και τουρίστες στο Παραλιακό Μέτωπο της Καβάλας

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Καβάλας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι Καβαλιώτες που χαλάρωσαν στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία | Το Κίεβο ζητά από την Τουρκία να σταματήσει ένα ρωσικό πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει σιτηρά που παρέλαβε από το κατεχόμενο από τους Ρώσους λιμάνι του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με έναν Ουκρανό αξιωματούχο και ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Ο αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε από τις υπηρεσίες εμπορικής ναυτιλίας της χώρας, ανέφερε ότι το Zhibek Zholy φόρτωσε περίπου 4.500 τόνους σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, μια πόλη που ανήκει στην Ουκρανία.

Σε επιστολή της που φέρει ημερομηνία την 30ή Ιουνίου και απευθύνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας υποστηρίζει εξάλλου ότι το Zhibek Zholy εμπλέκεται σε «παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών» από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καρασού της Τουρκίας.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι το φορτίο φτάνει τους 7.000 τόνους φορτίου, ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνην που ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα με το οποίο του ζητήθηκε να σχολιάσει την άφιξη του Zhibek Zholy στη χώρα.

Η εταιρεία KTZ Express που εδρεύει στο Καζακστάν επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Zhibek Zholy της ανήκει αλλά ότι ναυλώθηκε από τη ρωσική εταιρεία Green Line, η οποία δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Η KTZ Express πρόσθεσε ότι διαβουλεύεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συμμορφωθεί με όλες τις κυρώσεις και τους τυχόν περιορισμούς.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του διαψεύδει ότι οι Ρώσοι κλέβουν ουκρανικά σιτηρά.
Πηγή: kathimerini.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: