Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνάντηση των Μαθητών – Εθελοντών του YouSmile με την Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κου Κώστα Γιαννόπουλου, πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των παιδιών εθελοντών του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile για τη νέα σχολική χρονιά και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν στα συναισθήματα και στις εμπειρίες που βιώσαν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά την περίοδο της καραντίνας, στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την προώθηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος εν μέσω των νέων συνθηκών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι YouSmilers κατέθεσαν μια σειρά από νέες προτάσεις στην Υφυπουργό Παιδείας για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ συζήτησαν τους τρόπους διασύνδεσης του αναλυτικού σχολικού προγράμματος με όλες τις εκφάνσεις της Τέχνης και του Πολιτισμού. Τέλος, επισήμαναν ότι το σχολείο οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης και να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των παιδιών τόσο κατά διάρκεια τη φοίτησής τους όσο και κατά την προετοιμασία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Υφυπουργός αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της σχετικά με τον ενεργό ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ομάδα Δικαιωμάτων εν μέσω της πανδημίας, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο με τα παιδιά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ομάδα ακούγοντας και λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις ιδέες της.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι είναι η δεύτερη φορά που τα μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων συναντούν την Υφυπουργό Παιδείας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, κατόπιν πρωτοβουλίας των ίδιων των παιδιών κατέθεσαν στην κα Ζαχαράκη τις προτάσεις τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «302010 – Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω». Την καμπάνια πραγματοποίησαν με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Σχετικά με την Ομάδα των Δικαιωμάτων των Παιδιών
Η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού αποτελείται από μαθητές εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη δράση που ονομάζεται YouSmile. Τα παιδιά εκπαιδεύονται γύρω από τα Δικαιώματά τους και στη συνέχεια πραγματοποιούν δράσεις για την προώθηση αυτών.

Επιπλέον, εκπροσωπούν τον Οργανισμό σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με κύρια αποστολή την εφαρμογή και προώθηση ενός από τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, που είναι η γνήσια Παιδική Συμμετοχή (Child Participation) στη λήψη αποφάσεων.

Μάθετε περισσότερα για τις θέσεις της Ομάδας Δικαιωμάτων στην ιστοσελίδα: https://www.302010.gr/ 

Σχετικά με το YouSmile
Το YouSmile είναι το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες εθελοντές στόχος των οποίων είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού. Τα παιδιά εθελοντές συμμετέχουν σε πλήθος δράσεων για να βοηθήσουν παιδιά σε ανάγκη.

Παράλληλα, πραγματοποιούν καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού προωθώντας το θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών να ακούγεται η φωνή τους και οι απόψεις τους να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους ενήλικες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικοί στην Καβάλα | Τα μέτρα στα σχολεία για τη μη διασπορά του covid 19 δεν επαρκούν

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την αγωνία και την ανησυχία της για την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών μας, των οικογενειών τους, αλλά και όλης της κοινωνίας, καθώς εκτιμούμε ότι τα μέτρα της Πολιτείας για τη μη διασπορά του covid 19 στα σχολεία δεν είναι επαρκή.

Απευθυνόμαστε στις Δημοτικές Αρχές, στη ΔΔΕ Καβάλας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, στο ΥΠΑΙΠΘ και στην κοινωνία του Νομού μας και ζητούμε να στηρίξουν και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας για:

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, για να εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη από τον νόμο αποστασιοποίηση.
Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, για τον σχολαστικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων.
Αύξηση του αριθμού των σχολικών λεωφορείων για την αποφυγή του συνωστισμού.
Πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών (στις τάξεις γενικής παιδείας, ειδικής αγωγής και στις Τάξεις Υποδοχής), αλλά και των νέων που θα δημιουργηθούν.

Επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών, στην αξιοποίηση τεχνολογικών εκπαιδευτικών εργαλείων και νέων διδακτικών μεθόδων για την ποιοτική στήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έναρξη για τους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στους παιδικούς σταθμούς της Καβάλας.

Με βάση της καταστάσεις το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου αποφάσισε να επανέλθει το ωράριο στους παιδικούς σταθμούς από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε καραντίνα 14ημερών το 14ο Νηπιαγωγείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Δευτέρας ο Διευθυντής υγείας της Π.Ε. Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του 14ου Νηπιαγωγείου, όπως τονίζουν στις δηλώσεις τους μόλις έγινε γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα θετικό στον Κορωνοϊό έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενεργείες από τους δύο φορείς σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καβάλα | Καταλήψεις σε 2ο Λύκειο – 7ο Γυμνάσιο – 3ο Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές στο 2ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο και 3ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ζητούν να είναι προαιρετική η χρήση της εντός της σχολικής αίθουσας, να υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση από τους εκπαιδευτικούς ότι η μάσκα δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία τους, ότι θα οριστεί μέγιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τάξη κτλ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ