Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά

Την Τετάρτη 09.02.2022, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού ΥΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιά και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γ. Ζαμπούκη, τον οποίο συνόδευε ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Πορτοκαλίδης.

Τέθηκε κυρίως το ζήτημα του πρώην Στρατοπέδου Παρμενίωνα, που σήμερα λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικών δράσεων, αθλητισμού και πρασίνου ως «Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη», έκταση που έχει παραχωρηθεί από 20ετίας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση, που ήταν συνέχεια μια συζήτησης που έχει ανοίξει μεταξύ των δύο ενδιαφερόμενων μερών, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αναπτύχθηκαν το νέο πλαίσιο συνεργασίας, μιας και πλέον έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα ως προς τη συνολική διαχείριση των στρατιωτικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αρμοδιότητας ΥΕΘΑ.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας των δύο πλευρών, των έργων που έχουν υλοποιηθεί στον χώρο του πρώην στρατοπέδου και των μελλοντικών προοπτικών αξιοποίησής του στις χρήσεις γης που το ΓΠΣ υποδεικνύει. Ο Υφυπουργός ΥΕΘΑ, κατανοώντας το ζήτημα και τη σημασία που έχει η συνέχιση της αξιοποίησης του χώρου από τον Δήμο, με την εγκατάσταση εκεί νέων αθλητικών και σχολικών εγκαταστάσεων, δεσμεύτηκε να συζητήσει τις εναλλακτικές δυνατότητες, ως προς τη συνέχιση της παραχώρησης ή της οριστικής μεταβίβασης του χώρου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί εντός του μήνα, όπου οι δύο πλευρές αισιοδοξούν ότι θα οριστικοποιηθεί και το τελικό νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΕΘΑ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Τέλος οι βραδινοί περίπατοι στη παραλιακή

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης προσθέτει: «Σας ενημερώνουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23.05.2022, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, συζητήθηκε το θέμα της θερινής πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού.

Τόσο η εισήγηση της υπηρεσίας όσο και η ανάλογη ομόφωνη Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε συνέχεια παλαιότερων Αποφάσεων, όρισαν την ετήσια πεζοδρόμηση έως τις 25.09.2022, από ώρα 20.00 έως και 01.00 της επομένης, τόσο για τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπου με μαθηματική ακρίβεια η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία, οι καθιερωμένες βραδινές βόλτες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης για κατοίκους και επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων μετά την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η συγκεκριμένη εισήγηση.

Η παραλιακή στην Αλεξανδρούπολη και πάλι θα είναι ανοιχτή σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, στερώντας τις ανέμελες βόλτες σε μητέρες με καρότσια, παιδιά, νέους, μεσήλικες, άτομα με αμαξίδια και ηλικιωμένους που μέχρι και χτες οι βόλτες  στην παραλιακή λεωφόρο πλάι στο κύμα ήταν μια αγαπημένη συνήθεια ετών.

Ζητούμε συγνώμη από τους συνδημότες μας για αυτή την εξέλιξη. Ευχόμαστε η λογική να πρυτανεύσει και σύντομα, σε μια επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται για την επικαιροποίηση του αντίστοιχου ΦΕΚ  η αυξημένη πλειοψηφία των 21 ψήφων».

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Φωτογραφία-ντοκουμέντο | Πώς οι μετανάστες περνούν τον Έβρο

Αντιμέτωπες με αυξημένες μεταναστευτικές ροές βρίσκονται οι Ελληνικές Αρχές στον Έβρο.

Το πρόβλημα φαίνεται πως αρχίζει να εντείνεται λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της χαμηλότερης στάθμης του νερού του ποταμού.

Όπως φαίνεται κι από φωτογραφία που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, φουσκωτό στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες  προσπαθεί να διασχίσει τον ποταμό του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει κατά 80 χιλιόμετρα τον φράχτη του Έβρου, όπως είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα το Politico (διαβάστε εδώ)

Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο: 4 φουσκωτά με 140 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα

Νέες απόπειρες φουσκωτών να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά υδάτα απετράπησαν σήμερα από το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τέσσερα φουσκωτά με 140 παράνομους μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Σημειώνεται ότι μόνο χθες 5 ιστιοφόρα και 4 φουσκωτά με τουλάχιστον 600 παράτυπους μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα, ωστόσο γύρισαν πίσω μετά από παρέμβαση του Λιμενικού.

skai.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη | Στην τελική ευθεία για την απόφαση του Εφετείου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κριθεί η τύχη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο κατηγορουμένων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κριθεί η τύχη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Στη σημερινή (18/5) ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεαρών κατηγορουμένων ενώ στη συνέχεια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, εκτός απροόπτου, θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την απόφαση του πιθανότατα και σήμερα.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας θα δώσουν το «παρών» στο δικαστήριο περιμένοντας με αγωνία την ετυμηγορία των δικαστών. Η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και να «σφραγιστεί» από το Εφετείο η πρωτόδικη απόφαση των ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξης.

Μάλιστα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να του μεταφέρουν το αίτημα και άλλων οικογενειών, που έχασαν με τον ίδιο βίαιο τρόπο τα κορίτσια τους, η ποινή των ισοβίων να κρατά τους δράστες για πάντα στη φυλακή.

Οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη ακούσει την εισαγγελέα να ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτόδικα για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση καταπέλτη εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν μαζί απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια τους να ρίξει ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια… Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της στην οποία μίλησε για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης τονίζοντας: «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: