Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο είχε στην Αθήνα την Τρίτη 25.10.2022 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με κύριο θέμα συζήτησης τη δημιουργία εισόδου-εξόδου των Δικέλλων μέσω της Εγνατίας Οδού.

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος επισήμανε την άμεση αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου διάνοιξης και κατασκευής εισόδου-εξόδου Δικέλλων μέσω της Εγνατίας οδού, απαριθμώντας όλους εκείνους τους λόγους που επιτείνουν τη δημιουργία της.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος περιέγραψε την ιδιαιτερότητα του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή, όπου απουσιάζουν σημαντικές υποδομές, και που ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Τόνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών και ολοσχερούς καταστροφής της ευρύτερης παραλιακής περιοχής της Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία εισόδου-εξόδου των Δικέλλων μέσω της Εγνατίας οδού, είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς είναι τεχνικά  ο μοναδικός τρόπος ώστε να υπάρξει η δυνατότητα έγκαιρης, ταχείας και ασφαλούς εκτόνωσης του κυκλοφοριακού φόρτου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 04.10.2022 είχε προηγηθεί τεχνική συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Κουτσούκου. Στη συνάντηση αυτή υπήρξε  συναίνεση της εταιρείας για την έγκριση της μελέτης εισόδου εξόδου Δικέλλων, εφόσον επιτραπεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως κύριο μέτοχο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και δώσει την άδεια για την κατασκευή της εισόδου-εξόδου Δικέλλων από και προς την Αλεξανδρούπολη.

Η συνάντηση έκλεισε με θετικό πρόσημο και με τη δέσμευση από τον κ. Ζηλιασκόπουλο ότι άμεσα θα εξεταστεί το ζήτημα από τις υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ προς επίλυσή του.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα | Η μαρτυρία για έκρηξη στη θάλασσα

Την τραγωδία με τα μάτια του είδε ο κυβερνήτης του δεύτερου F4 – Φάντομ, το οποίο πετούσε στην άσκηση μαζί με αυτό που συνετρίβη νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30.01.2023), με τον συγκυβερνήτη υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα να έχει βρεθεί ήδη νεκρός.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-4 Φάντομ που σηκώθηκαν από την 177 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές ασκήσεις σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, «μηδενίζοντας» σχεδόν τα περιθώρια αντίδρασης των χειριστών σε περίπτωση λάθους. Οι πιλότοι του πρώτου αεροσκάφους αντιλήφθηκαν ότι κάτι «πάει στραβά» με το δεύτερο Phantom και ειδοποίησαν άμεσα τον πύργο ελέγχου.

Σύμφωνα με τα όσα μέτεδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο κυβερνήτης του F-4 Phantom (ήταν το νο1) είδε με τα μάτια του τη συντριβή του μοιραίου μαχητικού.

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος του 1ου αεροσκάφους στους συναδέλφους του μόλις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η καταβολή των συντάξεων με αυξήσεις

Από το απόγευμα σήμερα, θα αρχίσουν να πιστώνονται οι αυξημένες συντάξεις στους λογαριασμούς 1.7 εκ. δικαιούχων. Εως αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα καταβληθούν  560,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου σε 941.400  συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ( από το απόγευμα της Πέμπτης)  θα καταβληθούν 802,4 εκατ. ευρώ σε 1.520.000  συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου με την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Η αύξηση « τρέχει» από 1/1/2023. Ωστόσο τα αναδρομικά του Ιανουαρίου θα πληρωθούν τέλη Φεβρουαρίου με τις συντάξεις Μαρτίου . Αυτό σημαίνει πως στην επόμενη πληρωμή, οι συνταξιούχοι θα δουν διπλή αύξηση.

Από το σύνολο των 1.7 δικαιούχων, περίπου 1,4 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν ολόκληρη την αύξηση του 7,75%

περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρότερη αύξηση (με την πλειονότητα να ξεπερνά το 7%) καθώς διατηρούν μικρή προσωπική διαφορά

Περίπου  700.000 – 800.000 συνταξιούχοι δεν θα δουν αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά.

Οι συνταξιούχοι που δε θα λάβουν αύξηση στην τσέπη αλλά μόνο λογιστική καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά θα ενημερωθούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος κύριας σύνταξης)  στο τέλος Φεβρουαρίου για τη μείωση της προσωπικής τους διαφοράς , προκειμένου να δουν και πραγματικές αυξήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ειδικότερα, οι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 60 με 70 ευρώ εκτιμάται ότι δεν θα δουν καμία καθαρή αύξηση το 2023. Σε αυτούς τους ασφαλισμένους, όπως εκτιμούν οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης, συγκαταλέγονται και πολλοί, με συντάξεις κοντά στα 700 με 800 ευρώ. Ωστόσο αυτή η  κατηγορία έλαβε ήδη για πρώτη φορά, την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, καθώς διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Για παράδειγμα, στο ενημερωτικό σημείωμα συνταξιούχου με σύνταξη 1.000 ευρώ εμφανίζεται ως προσωπική διαφορά το ποσό των 190 ευρώ. Με την αύξηση του 7.75% δηλαδή, 77.5  ευρώ το μήνα, η προσωπική διαφορά του εν λόγω συνταξιούχου θα μειωθεί στα 112.5 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, μόνο μια πολύ μεγάλη πιθανή αύξηση στις συντάξεις του 2024 θα μπορούσε να οδηγήσει σε μηδενισμό της και πιθανώς σε βελτίωση του εισοδήματος του συνταξιούχου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψία στην προσοψη του Δικαστικού Μεγάρου απο μηχανικους της Π.Ε Καβάλας και της πολεοδομίας

Συνεχίζεται η προβλεπόμενη διαδικασία ώστε να αποφασιστεί γρήγορα η επόμενη ενέργεια για τα επικίνδυνα μάρμαρα στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας.
Μάλιστα όπως δηλώνει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας, κ. Γιώργος Γραμμένος, έχει ήδη πραγματοποιηθεί αυτοψία απο μηχανικούς της Π.Ε Καβάλας στο σημείο και τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στο σημείο και μηχανικοι της πολεοδομίας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: