Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση κλιμακίου της Ε.Α.Γ.Μ.Ε με το Δήμαρχο Σαμοθράκης

Συνάντηση με το δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νίκο Γαλατούμο πραγματοποίησε ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. κ. Δημήτριος Εξίογλου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυσχιδές έργο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και στις εφαρμογές που έχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα, ο κ. Εξίογλου παρουσίασε το έργο ΣΑΜΥ ΙΙ που αφορά στη συστηματική απογραφή των υδρογεωτρήσεων στην Ελληνική Επικράτεια και  διερευνήθηκαν τρόποι για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην περιοχή. Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και νέα συνάντησή τους.

H Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε) βρίσκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόσο οι Διευθυντές των Υπηρεσιακών Μονάδων που εδράζουν στις Αχαρνές όσο και οι Προϊστάμενοι των Περιφερειακών Μονάδων έχουν αλλεπάλληλες επαφές με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα που αφορούν τόσο στην υδροδότηση όσο στην αποφυγή των κατολισθήσεων μετά από φυσικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, σεισμούς κτλ) αλλά και στην αξιοποίηση της γεωθερμίας και του υπόγειου πλούτου.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έκτακτη ανακοίνωση από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Σύμφωνα του Δελτίου Πρόγνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 15-10-2021, και αφορά τις επόμενες δύο ημέρες, προβλέπεται για τη Θράκη επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Επίσης η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα
προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την  εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Καλούνται οι πολίτες:

Nα ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους . Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά μέσω του 100 με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Τιμητική πλακέτα από το Κ.Υ. Ορεστιάδας στο Σύλλογο Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου

 Το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας απένειμε στο Σύλλογο Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή» τιμητική πλακέτα, ως ευχαριστήρια χειρονομία για τη συμμετοχή του Συλλόγου στην ανακαίνιση / αναβάθμιση του Χειρουργικού Εξωτερικού Ιατρείου (Χειρ. Ε.Ι.) και του Οδοντιατρείου.

Ο Σύλλογός  ευχαριστεί θερμά το ΚΥ Ορεστιάδας για την τιμητική αυτήν διάκριση.

Η αναβάθμιση και ανακαίνιση των χώρων (οδοντιατρεία, χειρουργικό κτλ.) ήταν μια συλλογική προσπάθεια, μαζί με τον κ. Γεώργιο Τσολακίδη («TIMI ART DESIGN ΚΑΤΟΙΚΙΑ», Ορεστιάδα), τον οποίο και εμείς ευχαριστούμε με την σειρά μας για την προσφορά του και την άριστη συνεργασία.

Δεν παραλείπουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε και την «ELPEN Φαρμακευτική Βιομηχανία Α.Ε.» και το Δ.Σ. αυτής, που μας εμπιστεύτηκε και αγκάλιασε τις προσπάθειες μας, στηρίζοντας μας.

Ο Σύλλογος μας τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά εν μέσω πανδημίας ν. COVID-19, ενήργησε ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, έχοντας εξασφαλίσει   αρκετές φορές ολοκαίνουργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και καινούργια αναλώσιμα υλικά (με εγγύηση της εκάστοτε εταιρίας) για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.  Με τις  κινήσεις μας αυτές στηρίζουμε εμπράκτως και τιμάμε την κοπιώδη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που δίνει τώρα και καιρό μια μεγάλη και άνιση μάχη με τις συνθήκες της πανδημίας.

Έχοντας πάντοτε ως στόχο να βρισκόμαστε δίπλα στο πάσχοντα συνάνθρωπο και με γνώμονα την ασφάλεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, αναδεικνύοντας τις ανάγκες της Περιφέρειας (και ειδικότερα, του ακριτικού Ν. Έβρου) στην Πολιτεία.  Επιπροσθέτως, μέσα από την θέση που κατέχει ο Σύλλογος στο Δ.Σ. της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, θα εξακολουθεί σταθερά να μάχεται  για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας, τόσο στον τόπο μας, όσο και στον ελλαδικό χώρο γενικότερα.

Πηγή: evros24.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση των Ενώσεων Συνοριακών Φυλάκων με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Την Κυριακή 03-10-2021, μετά από πρόσκληση προς όλες τις Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακ. και Θράκης, στην Κομοτηνή. Παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ, θέσαμε στον κ. Αρχηγό, σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Πιο συγκεκριμένα καταθέσαμε την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων στην Περιφέρειά μας τόσο στα σύνορά μας όσο και στην β’
ζώνη. Μια πρόθεση της Ηγεσίας που ήδη κοινοποιήθηκε στο παρελθόν και αναμένεται η προκήρυξη. Τονίσαμε για πολλοστή φορά την επιτακτική ανάγκη της εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ». Επισημάναμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια και καταθέσαμε παράλληλα εξειδικευμένες ελλείψεις σε αυτό τον τομέα όπως και ειδικά οχήματα όπως π.χ. οχήματα μεταφοράς τύπου VAN. Τέλος, καταθέσαμε πως οι νεοπροσληφθέντες συνοριακοί φύλακες που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες θα πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο και μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον όπως το σύνολο των προηγούμενων συνοριακών φυλάκων που προσλήφθηκαν κατά το παρελθόν.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, ως συνδικαλιστικοί φορείς, πέρα από τις διαπιστώσεις και την καταγραφή των προβλημάτων, να προτείνουμε και τις λύσεις αυτών συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια μέσα από ένα κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την ηγεσία και έναν κοινό παρονομαστή, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: