Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση κας. Αντωνίου με την διοίκηση του Επιμελητηρίου

Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Επιμελητήριο Καβάλας, με την επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, την κα Μαρία Αντωνίου, όπου συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν τόσο τα επίκαιρα ζητήματα καθώς και τα προβλήματα υποδομών και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Αναπτύχθηκαν θέματα, όπωςη σύσταση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, και για την εύλογη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, για την Καβάλας και την Δράμα,
η εφαρμογή της ΚΥΑ 34341/5991/18-9-2020, για τον συμψηφισμό του 4 & 12%.
Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής Περιφέρειας ΑΜΘ, Επισημάναμε συγκεκριμένα κενά και παραλείψεις γι’ αυτό και παρουσιάσαμε μία σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων.

Υποδομές – Αναπτυξιακά έργα
Σιδηροδρομική σύνδεση νέα χάραξη Θεσσαλονίκης Καβάλας.
Κάθετοι άξονες, και ιδιαίτερα της Εξοχής – Δράμας – Καβάλας και Προμαχώνα – Σερρών – Δράμας – Καβάλα
Σύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου (κυρίως Βιομηχανική περιοχή και βιοτεχνικές μονάδες)
Υδατοδρόμια. Μείζονος σημασίας έργο η υλοποίηση σχεδιασμού για την εγκατάσταση υδατοδρομίου στην Καβάλα,
Δημιουργία κτιριακών υποδομών στο εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος B και η μεταφορά όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου οικονομικών (Τελωνείο) καθώς και Δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου – Logistic.

Δημιουργία Κόμβου εξόδου στην Εγνατία οδό και αναβάθμιση του οδικού άξονα προς Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και λιμάνι Κεραμωτής όπου πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες διέρχονται
Δημιουργία νέων Λιμενικών εγκαταστάσεων (πορθμείο) εκτός οικισμού Κεραμωτής ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά δίχως προβλήματα η Κεραμωτή και η Αμμόγλωσσα. Μετατροπή του σημερινού πορθμείου σε Μαρίνα.

Νέες Κατασκευές και ενίσχυση των υφιστάμενων δικτύων μεταφοράς ενέργειας χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή μας και στην Περιφέρεια (δεν μπορούν να συνδεθούν μονάδες παραγωγής ενέργειας)
Επιχειρηματικότητα
επιδότηση ενεργειακού κόστους με μειωμένο τιμολόγιο στο επαγγελματικό ρεύμα
επιδότηση κόστους μεταφοράς (μέσω μείωσης τελών κυκλοφορίας & επιστροφή φόρου στα καύσιμα)
η επιδότηση του κόστους εργασίας (12%) και της απασχόλησης,
ισχυρότερα κίνητρα σε επιχειρήσεις που έχουν άμεσο εξαγωγικό προσανατολισμό
Χορήγηση πρόσθετων κινήτρων για την δημιουργία ενώσεων (clusters) πολύ μικρών επιχειρήσεων και δημιουργίας εταιρικών σχημάτων συνέργειας μεταξύ των επιχειρήσεων, ειδικό πλαίσιο κινήτρων για την νεανική και νεοφυής επιχειρηματικότητα.
Ειδικό πλαίσιο κινήτρων για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ενίσχυση για την μεταποίηση και τυποποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων (Ηλεκτροδότηση αυτοκινήτων, ενεργειακές κοινότητες, εξοικονόμηση ενέργειας)
Πάταξη του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, στις πύλες εισόδου και η δημιουργία μιας κεντρικής δομής με την σύσταση ειδικού Σώματος

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε τον Ιωάννη Μελισσανίδη

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ο Δήμος Παγγαίου, βράβευσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1996, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

MEDIA

Ο “Αναλυτής” στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου

Η Εκπομπή “Αναλυτής” με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη που προβάλλεται κάθε μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή 14:30-16:30) σε μία από τις καλοκαιρινές της εξορμήσεις επισκέφτηκε την φιλόξενη Κεραμωτή του Δήμου Νέστου.

Εκεί περιηγήθηκε στο Δημοτικό Κάμπινγκ και συνομίλησε τόσο με τουρίστες όσο και με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του κάμπινγκ αλλά και σε κάποια προβλήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: