Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση για την παρακολούθηση της ορθής υλοποίησης και της βέλτιστης διαχείρισης του Έργου «BSBEEP»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Καβάλας βασικός συντελεστής σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  για την Ενεργειακή Εξοικονόμηση στον κτηριακό τομέα στην περιοχή της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του δικτύου Δήμων, Διεθνής Λέσχη της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο δραστηριοποιείται από εικοσαετίας έκανε ακόμη ένα βήμα προόδου με την διεξαγωγή της 3ης Τακτικής Συνάντησης του έργου BSBEEP, 12-13 Ιουνίου στο Καχούλ της Μολδαβίας.

Η συνάντηση αυτή, η τρίτη στην σειρά , πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της ορθής υλοποίησης και της βέλτιστης διαχείρισης του Έργου  «BSBEEP», ενός έργου που αποσκοπεί στην οικοδόμηση συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων φορέων, στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα.

Τα αντικείμενα της 3ης συνάντησης εργασίας ήταν τα ακόλουθα:

  • Να διατηρηθεί μια πολυ-επίπεδη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου, να ενισχυθεί περαιτέρω οι διαχειριστικές ικανότητες της ομάδας του έργου με σκοπό την ομαλή υλοποίηση των δραστηριοτήτων και την επίτευξη των από κοινού τεθέντων στόχων, να διευκρινιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την πρόοδο του έργου.
  • Να παρουσιαστούν οι ανάγκες των εταίρων του έργου να σφυρηλατηθούν κοινές προσεγγίσεις στην υλοποίηση του έργου, όσο και να διερευνηθούν δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης των δράσεων του έργου.
  • Να αναλυθούν τα κρίσιμα ζητήματα του έργου BSBEEP και να ενισχυθούν οι διοικητικές και διαχειριστικές ικανότητες των εταίρων, ως φορέων υλοποίησης των αλλαγών, που απαιτούνται στις δομές των φορέων, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε  την Πέμπτη 12 Ιουνίου με μια δημόσια εκδήλωση, στόχος της οποίας ήταν να παρουσιάσει στους τοπικούς και εθνικούς φορείς την αξία και τη σημασία του έργου BSBEEP και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλους οργανισμούς της Μολδαβίας, που εμπλέκονται στον αντικείμενο της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν η μέχρι τώρα πορεία του έργου και κατόπιν οι εκπρόσωποι των φορέων, παρουσίασαν τις ευκαιρίες και τα εμπόδια σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις χώρες τους, το κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, όσο και τις σχετικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Ο προγραμματισμός των δήμων (προγράμματα και σχέδια δράσεις) σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα, η χρηματοδότηση δημόσιων έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και η τοπική εμπειρία σχετική με την υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στην Μολδαβία, αποτέλεσαν μια ξεχωριστή ενότητα παρουσιάσεων, με την οποία ολοκληρώθηκε η δημόσια εκδήλωση.

Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εταίρων διαβουλεύτηκαν επί της πορείας των δραστηριοτήτων του έργου δίδοντας έμφαση στα παραδοτέα των πακέτων εργασίας, στην δημοσιότητα και στην ορθή διαχείριση του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο έχει ήδη λάβει μια σημαντική διάκριση στο πλαίσιο του συνεδρίου «1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας: Προώθηση των Καλύτερων Πρακτικών και Μετάδοση της εμπειρίας», που διοργάνωσε η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, στην Θεσσαλονίκη, στις 8 & 9 Μαΐου 2014. Στο συνέδριο αυτό , το έργο BSBEEP, αναγνωρίστηκε ως μια Καλή Πρακτική,  μεταξύ όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Μαύρη Θάλασσα 2007-2013».

Λίγα λόγια για το BSBEEP

Το έργο BSBEEPστοχεύει στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Το πεδίο εφαρμογής της πρότασης, είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων, είτε αυτά είναι δημόσια, είτε ιδιωτικά.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης, όσον αφορά την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων, η αύξηση της αποδοτικότητάς τους και η λειτουργία των δημοτικών κτηρίων ως πρότυπα αποδοτικότητας, καθώς επίσης και η διάδοση της ιδέας της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτηριακό τομέα, η ευαισθητοποίηση και η υποκίνηση των πολιτών να συμμετέχουν σε αυτή την ιδέα και η παρότρυνση στο να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν τις καλές πρακτικές που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο έργο.

Η διάρκεια του έργου είναι δύο χρόνια, Ιούνιος 2013-Ιούνιος 2015, και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του είναι 804.787,44 ευρώ με 90% συγχρηματοδότηση από την ΕΕ και 10% από Εθνικούς πόρους.

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες, έξι Δήμοι, τρία Πανεπιστήμια και ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας ως Επικεφαλής Εταίρος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι: Δήμος Galati (Ρουμανία), το Πανεπιστήμιο “DunareadeJos” (Ρουμανία), το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (Αρμενία), το R2E2 -Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Αρμενία), οΔήμος Cahul (Μολδαβία), οΔήμος Mykοlayiv (Ουκρανία), ο ΜητροπολιτικόςΔήμος Σαμψούντας (Τουρκία) και ο Δήμος Tekirdağ (Ραιδεστός, Τουρκία).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.bsbeep.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Έρχονται περισσότερα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την προοπτική της αύξησης της επιβατικής κίνησης, αυξήθηκαν τα δρομολόγια των φερι μπότ στη γραμμή της Κεραμωτής, δύο περισσότερα απο χθες.

Η επόμενη αύξηση των δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί απο την πρώτη Ιουνίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης σε Τενέδου και Καλαμίτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, φρόντισαν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 για την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης και το κλάδεμα των πικροδαφνών στην οδό Τενέδου

Τις εργασίες συντήρησης των καμπινών και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου στην ακτή της Καλαμίτσας, στις οποίες προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας, επιθεώρησε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στη Καβάλα – δείτε σε ποια σημεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο  Οργανισμός Λιμένος Καβάλας  γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. 1/7η /22-5-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο  της απαγόρευσης κυκλοφορίας  και στάθμευσης  οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως  την  διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 25-5-2020 έως και 30-9-2020 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.

Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης  θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου .

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΣτΕ | Άκυρη η μεταβίβαση Καλαμίτσας & Παλιού Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας από το Δημόσιο στην ΕΤΑΔ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε Δήμοι ανά την Ελλάδα για την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθώς κρίθηκε μη νόμιμη τόσο η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών όσο και άλλες σχετικές αποφάσεις.

Πρόκειται για τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χαλανδρίου, Καλαμαριάς, Χανίων και Ωραιοκάστρου.

Να σημειωθεί ότι εφόσον ακυρώθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση, κ.λπ., κατά συνέπεια οι αποφάσεις του ΣτΕ καταλαμβάνουν τα ακίνητα όλων των Δήμων που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με μια σειρά αποφάσεων της επταμελούς σύνθεσής του (930-934/2020) ακύρωσε την μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ 10.119 ακινήτων που είχαν συνολικό εμβαδό 511.357.451 τ.μ. και συνολική δομημένη επιφάνεια 22.601 τ.μ., τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο).

Να επισημανθεί ότι ο αριθμός των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ, μειώθηκε, σύμφωνα με έγγραφο (7.6.2019) του τμήματος μητρώου, προς το ΣτΕ. Αρχικά μειώθηκε κατά 2.330 ακίνητα και εν συνεχεία κατά 603 (σύνολο μειώσεων 2.933). Τα 2.933 αυτά ακίνητα εξαιρέθηκαν από την μεταβίβαση καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι αναγκαίες αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και του ΚΥΣΙΟΠ, ενώ σε 14 εξ αυτών των ακινήτων δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Το σκεπτικό της απόφασης

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, κ.λπ., καθώς εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί για τα μεταβιβαζόμενα ακίνητα εάν υφίσταται η συνδρομή των αναγκαίων εκείνων προϋποθέσεων που προβλέπουν στην νομιμοποίηση της μη υπαγωγής τους στην κατηγορία των εξαιρουμένων από την μεταβίβαση. Ούτε όμως είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταβιβαζομένων ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να εξαιρεθούν ή όχι από την μεταβίβαση, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Αντίθετα μάλιστα, σημειώνει το ΣτΕ, όπως προκύπτει η διαδικασία ελέγχου ξεκίνησε 26.6.2018, δηλαδή μετά την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

Κατόπιν όλων αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας, κατέληξαν ότι τόσο η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση όσο και οι υπόλοιπες συμπροσβαλλόμενες, εκδόθηκαν χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί, όπως απαιτεί ο νόμος 4389/2016, η νόμιμη προϋπόθεση της μη υπαγωγής των μεταβιβαζομένων ακινήτων στις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 19 του εν λόγω νόμου 4389/2016.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του enanews.gr στην συγκεκριμένη λίστα φαίνεται πως ανήκουν τόσο η Ακτή της Καλαμίτσας όσο και το κτίριο του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel με την Μαρία Παπάζογλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ