Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση για την παρακολούθηση της ορθής υλοποίησης και της βέλτιστης διαχείρισης του Έργου «BSBEEP»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Καβάλας βασικός συντελεστής σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  για την Ενεργειακή Εξοικονόμηση στον κτηριακό τομέα στην περιοχή της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του δικτύου Δήμων, Διεθνής Λέσχη της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο δραστηριοποιείται από εικοσαετίας έκανε ακόμη ένα βήμα προόδου με την διεξαγωγή της 3ης Τακτικής Συνάντησης του έργου BSBEEP, 12-13 Ιουνίου στο Καχούλ της Μολδαβίας.

Η συνάντηση αυτή, η τρίτη στην σειρά , πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της ορθής υλοποίησης και της βέλτιστης διαχείρισης του Έργου  «BSBEEP», ενός έργου που αποσκοπεί στην οικοδόμηση συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων φορέων, στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα.

Τα αντικείμενα της 3ης συνάντησης εργασίας ήταν τα ακόλουθα:

  • Να διατηρηθεί μια πολυ-επίπεδη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου, να ενισχυθεί περαιτέρω οι διαχειριστικές ικανότητες της ομάδας του έργου με σκοπό την ομαλή υλοποίηση των δραστηριοτήτων και την επίτευξη των από κοινού τεθέντων στόχων, να διευκρινιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την πρόοδο του έργου.
  • Να παρουσιαστούν οι ανάγκες των εταίρων του έργου να σφυρηλατηθούν κοινές προσεγγίσεις στην υλοποίηση του έργου, όσο και να διερευνηθούν δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης των δράσεων του έργου.
  • Να αναλυθούν τα κρίσιμα ζητήματα του έργου BSBEEP και να ενισχυθούν οι διοικητικές και διαχειριστικές ικανότητες των εταίρων, ως φορέων υλοποίησης των αλλαγών, που απαιτούνται στις δομές των φορέων, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε  την Πέμπτη 12 Ιουνίου με μια δημόσια εκδήλωση, στόχος της οποίας ήταν να παρουσιάσει στους τοπικούς και εθνικούς φορείς την αξία και τη σημασία του έργου BSBEEP και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλους οργανισμούς της Μολδαβίας, που εμπλέκονται στον αντικείμενο της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν η μέχρι τώρα πορεία του έργου και κατόπιν οι εκπρόσωποι των φορέων, παρουσίασαν τις ευκαιρίες και τα εμπόδια σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις χώρες τους, το κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, όσο και τις σχετικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Ο προγραμματισμός των δήμων (προγράμματα και σχέδια δράσεις) σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα, η χρηματοδότηση δημόσιων έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και η τοπική εμπειρία σχετική με την υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στην Μολδαβία, αποτέλεσαν μια ξεχωριστή ενότητα παρουσιάσεων, με την οποία ολοκληρώθηκε η δημόσια εκδήλωση.

Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εταίρων διαβουλεύτηκαν επί της πορείας των δραστηριοτήτων του έργου δίδοντας έμφαση στα παραδοτέα των πακέτων εργασίας, στην δημοσιότητα και στην ορθή διαχείριση του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο έχει ήδη λάβει μια σημαντική διάκριση στο πλαίσιο του συνεδρίου «1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας: Προώθηση των Καλύτερων Πρακτικών και Μετάδοση της εμπειρίας», που διοργάνωσε η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, στην Θεσσαλονίκη, στις 8 & 9 Μαΐου 2014. Στο συνέδριο αυτό , το έργο BSBEEP, αναγνωρίστηκε ως μια Καλή Πρακτική,  μεταξύ όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Μαύρη Θάλασσα 2007-2013».

Λίγα λόγια για το BSBEEP

Το έργο BSBEEPστοχεύει στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Το πεδίο εφαρμογής της πρότασης, είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων, είτε αυτά είναι δημόσια, είτε ιδιωτικά.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης, όσον αφορά την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων, η αύξηση της αποδοτικότητάς τους και η λειτουργία των δημοτικών κτηρίων ως πρότυπα αποδοτικότητας, καθώς επίσης και η διάδοση της ιδέας της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτηριακό τομέα, η ευαισθητοποίηση και η υποκίνηση των πολιτών να συμμετέχουν σε αυτή την ιδέα και η παρότρυνση στο να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν τις καλές πρακτικές που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο έργο.

Η διάρκεια του έργου είναι δύο χρόνια, Ιούνιος 2013-Ιούνιος 2015, και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του είναι 804.787,44 ευρώ με 90% συγχρηματοδότηση από την ΕΕ και 10% από Εθνικούς πόρους.

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες, έξι Δήμοι, τρία Πανεπιστήμια και ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας ως Επικεφαλής Εταίρος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι: Δήμος Galati (Ρουμανία), το Πανεπιστήμιο “DunareadeJos” (Ρουμανία), το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (Αρμενία), το R2E2 -Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Αρμενία), οΔήμος Cahul (Μολδαβία), οΔήμος Mykοlayiv (Ουκρανία), ο ΜητροπολιτικόςΔήμος Σαμψούντας (Τουρκία) και ο Δήμος Tekirdağ (Ραιδεστός, Τουρκία).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.bsbeep.com

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας στην καντίνα που “βάφτηκε με αίμα” στις Κρηνίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας του 59χρονου ιδιοκτήτη καντίνας στις Κρηνίδες Καβάλας (διαβάστε εδώ και εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση)

Ο 49χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος σε μία διαδικασία που κράτησε περίπου 3,5 ώρες ενώ αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10:30.

Αναμένονται επίσημες δηλώσεις από τον δικηγόρο του 49χρονου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Λαζαρίδης | Στην Καβάλα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας παρουσία των δύο πρωθυπουργών

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα θα φιλοξενηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Το γεγονός ανακοίνωσε μέσω twitter ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία και επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Καβάλας, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επενδύτικο ενδιαφέρον από Βούλγαρους για τα ακίνητα της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

alt text

Η Καβάλα και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου αναφέρονται σε χθεσινή δημοσίευση της Καθημερινής μεταξύ των περιοχών σε όλη την χώρα, οι οποίες ενδιαφέρουν αλλοδαπούς ως προς την αγορά ακινήτων.

Η επιτυχία του Νομού Καβάλας είναι μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι άλλες περιοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους για τον ίδιο λόγο είναι η Αθήνα, τα νησιά (Μύκονος κτλ), η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και δύο ακόμη πόλεις. Καλαμάτα και Βόλος. Ουσιαστικά το ενδιαφέρον για τα ακίνητα του Νομού είναι πολύ μεγάλο αν σκεφθεί κάποιος τον «ανταγωνισμό» μεταξύ άλλων- πιο τουριστικών- περιοχών της χώρας.

Αυτή η επιτυχία του Νομού προκύπτει άλλωστε κι από τις συμφωνίες που τελικά συνάπτονται, αυτές φαίνονται από τους ξένους πολίτες που εκδίδουν οικοδομική άδεια στις πολεοδομίες των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου. Όλο το ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει:

“Αυξημένη κατά 25% είναι η ζήτηση για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από υποψήφιους ξένους επενδυτές, συγκριτικά με το 2018. Αμερικανοί, Γερμανοί και Άγγλοι αποτελούν την «κινητήρια δύναμη» των επενδύσεων στην ελληνική αγορά κατοικίας, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του δικτύου αγγελιών ακινήτων Spitogatos που δημοσιεύει η Καθημερινή, ενώ έπονται οι Ολλανδοί.

Οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές βρίσκονται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, επιβεβαιώνοντας αφενός μεν τη σταθερή ζήτησή τους για αγορές ακινήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής, αφετέρου δε ότι υπάρχει ακόμα «δρόμος» έως ότου αποδειχθούν η πλέον δυναμική ομάδα ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Επί του παρόντος, οι δημοφιλέστερες περιοχές στις οποίες αναζητούν ακίνητα είναι η Τήνος, η Κηφισιά και η Γλυφάδα. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τους Γάλλους, τους Αυστραλούς, τους Σουηδούς, τους Βούλγαρους και τους Καναδούς.”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον Εμπορικό Σύλλογο της Καβάλας.

Οι συνδυασμοί είναι δύο ενώ αρκετά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και την Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ όπου και θα κλείσουν για την καταμέτρηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ