Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμφωνία για τη προβολή της γαστρονομίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Στις 16 Απριλίου επισημοποιήθηκε με υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας μεταξύ των προέδρων κ. Δίγκα Στυλιανό και κ. Derviş Göçmen της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και των TAŞPAKON, AKAPAFED, καθώς και της ADAPADER.

Η συμφωνία υπογράφει ηλεκτρονικά λόγο των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει φέρει η πανδημία του Covid-19. Με την υπογραφή της οι πρόεδροι των ενώσεων ευχήθηκαν να μπορέσουν οι ίδιοι αλλά και τα χιλιάδες μέλη να βρεθούν όσο τον δυνατόν συντομότερα και από κοντά.

Οι δύο πρόεδροι επιδιώκουν μέσω αυτής της συμφωνίας την προβολή της γαστρονομίας των χωρών της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά και την πολιτιστική σύσφιξη καθώς και τον σεβασμό και συνεργασία με γνώμονα την προβολή της γαστρονομίας και του πολιτισμού των κρατών μας, καθώς και τον σεβασμό την ειρήνη και την φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια!

 

Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δέσμευση Κ.Σκρέκα προς Πρ.ΚΕΕΕ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για συνέχιση στήριξης των επιχειρήσεων

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, βρέθηκε το θέμα της ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να ενημερώνει τον κ. Σκρέκα για τις συνέπειες των ανατιμήσεων στη λειτουργία της αγοράς και για τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις εξαιτίας του υψηλού λειτουργικού τους κόστους.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματική κοινότητα θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει η κρίση. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι παρά την κυβερνητική ενίσχυση οι επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν ένα τόσο μεγάλο κόστος, ενώ παράλληλα μειώνεται και το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, παράγοντας ο οποίος επίσης προκαλεί πρόβλημα στο επιχειρείν. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η επιχειρηματική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ απαιτούνται:
-Επιπλέον μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
-Μείωση ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης
-«Πάγωμα» φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
-Αύξηση των δόσεων από τις 72 στις 120
-Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην συζήτηση που είχε με τον Υπουργό, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε και την ανάγκη υλοποίησης παρόμοιου προγράμματος με το «Εξοικονομώ» και για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει σχετικά με την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών και που θα απευθύνεται και στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα εξετάσει την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μετά και από σχετική εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΕΕΑ κ. Νίκου Γρέντζελου, για ένταξη και των Σχολών Οδηγών σε επιδοτούμενο πρόγραμμα με στόχο την ανανέωση του στόλου με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον.

 

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Ηλίας Τσολάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, καθώς στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονταν και θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης παρέθεσαν τις απόψεις τους για το υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου για το περιβάλλον, εστιάζοντας στο θέμα της ασφάλισης των κτηρίων η οποία περιλαμβάνεται παραμετροποιημένη στο σχέδιο νόμου, ενώ επισημάνθηκε στον Υπουργό και το μείζον ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης σε επαγγέλματα και δραστηριότητες που υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελλειψη ρευστότητας και πανδημία κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα την αγοραστική κίνηση

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα, προαιρετικά, μπορούν να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παραχθείσα εργασία με προσαύξηση 75%. Αν και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, τις προηγούμενες ημέρες προέτρεπε  το καταναλωτικό κοινό να επισκεφτεί από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα, η αγοραστική κίνηση για ακόμα μια φορά παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έβρος | Με συνοδεία ΜΑΤ φτιάχνουν τη δομή

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – Φουντώνει η αγανάκτηση των κατοίκων
Να… βγάλουν τα σπασμένα της Χίου στον Εβρο φαίνεται ότι αποφάσισαν η κυβέρνηση και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης, στέλνοντας συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα μηχανήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Με την κάλυψη, λοιπόν, των αστυνομικών δυνάμεων, οι μπουλντόζες μπήκαν στα χωράφια, που απέχουν ελάχιστα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση της δομής αλλοδαπών, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι (ξεσηκωμένοι) κάτοικοι, οι οποίοι εδώ και καιρό φωνάζουν αλλά κανείς δεν φαίνεται να τους ακούει.

Οπως κανείς δεν άκουσε και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος ζήτησε από τον εργολάβο της εταιρίας να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να ενημερωθεί το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας από τον αρμόδιο υπουργό.

Αυτό προκάλεσε νέες αντιδράσεις και ένταση στην περιοχή, όπου, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί θα βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή γιατί ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δημιουργηθεί νέα δομή με επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου Εβρου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος προχθές μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με υψηλή πίεση, βρέθηκε για δεύτερη ημέρα στο σημείο και ενημέρωσε με τηλεβόα τους κατοίκους της περιοχής για όλα όσα συμβαίνουν στο ΚΥΤ, γυρνώντας στους δρόμους του χωριού, όπου ανέφερε: «Οποιος ακούει και θέλει να βοηθήσει να έρθει τώρα στο φυλάκιο, συμπατριώτες, συγχωριανοί. Σας εκλιπαρώ! Στόχος, φυσικά, είναι να σταματήσουν όλες οι εργασίες, αρχής γενομένης από τις χωματουργικές, και να μη γίνει η νέα δομή! Ακούει κανείς τους κατοίκους;»

Οσα συμβαίνουν, όμως, τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τη στιγμή που ακόμα και το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε «Ισλαμαμπάντ» η Ν.Δ. εξαπολύει κύμα καταστολής κατά των ακριτών μας στο Φυλάκιο Εβρου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επέκταση της δομής παράνομων μεταναστών. Τονίζεται, δε, ότι η Ελληνική Λύση στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελλήνων στον Εβρο, οι οποίοι κρατούν Θερμοπύλες την ώρα που η Ν.Δ. ανοίγει «κερκόπορτες».

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: