Quantcast
Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συκοφαντώντας τον «διασώστη». Της Άντας Ψαρρά

Το πιο άθλιο παραλειπόμενο του πνιγμού των γυναικών  και των παιδιών τους, δεν ήταν οι ανάλγητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, ούτε οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του Κεδίκογλου, ούτε ο ρατσιστικός υπαινιγμός για διασύνδεση τρομοκρατίας και μεταναστών του Δένδια, ούτε οι κυνικές δηλώσεις του αρχηγείου του λιμενικού, ούτε καν οι συντεχνιακές δηλώσεις του εκπροσώπου των λιμενικών. Το πιο άθλιο και τερατώδες κατασκεύασμα ήταν οι ψευδείς δηλώσεις περί καταθέσεων που τάχα δόθηκαν αμέσως μετά την «ατυχή διάσωση» ενώπιον «διερμηνέα» όπως και ο ισχυρισμός ότι αυτές οι καταθέσεις άλλαξαν μετά! Της Άντας Ψαρρά
Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos

Άνθρωποι χαροκαμένοι με υπολείμματα μόνο ζωής στα πρόσωπά τους πείστηκαν δηλαδή από τον Μουζνιεκς ή το ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσουν τους σωτήρες τους; Έχετε δει πώς αντιδράει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος όταν κάποιος του σώζει τη ζωή; Δεν υπάρχει παγκοσμίως παράδειγμα που να θέλει κάποιος να συκοφαντήσει ή να καταστρέψει αυτόν στον οποίο οφείλει τη ζωή του.

Αν η εντολή είναι (και είναι) οι βίαιες επαναπροωθήσεις η μόνη «λεπτομέρεια» παραμένει το ποιος θα χρεωθεί τους πνιγμένους από την πάντοτε «τυχαία ανατροπή» της βάρκας, εμείς ή οι απέναντι. Κι εδώ πράγματι με τα κυνηγητά αυτά και συχνά με τη θαλασσοταραχή ρισκάρουν τη ζωή τους οι λιμενικοί. Διαφορετικά, μια απλή διάσωση δεν αποτελεί συνήθως κίνδυνο για το διασώστη. Οι εντολές που έχουν δημιουργούν τις προϋποθέσεις κινδύνου.

Από όλους όμως αυτούς του παλικαράδες που έστω ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν ανθρώπους ή για να τους φορτώσουν στους παλικαράδες της Τουρκίας, δεν βρίσκεται ούτε ένας ανάμεσα τους που να αντέχει να πει ένα ψήγμα αλήθειας για το πώς χάθηκαν τα μωρά στο Φαρμακονήσι; Κι αν δεν το κάνει αυτό τώρα ούτε ένας λιμενικός, τότε πώς θα διασφαλιστεί το ότι  στην επόμενη «ανατροπή» δεν θα διασωθεί έστω και «ατυχώς» κανένας από τους επιβαίνοντες;

Click to comment

Απάντηση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντα τους;

*Γράφει ο Μάρκος Ζήσσου, δικηγόρος

Ίσως έχετε ακούσει στις ειδήσεις ότι εδώ και κάποιες εβδομάδες οι δικηγόροι Καβαλας (όπως φυσικά και οι δικηγόροι πανελληνίως) απέχουμε απο τις εργασίες μας μεσα σε πλαίσιο αποχής που ορίζεται απο την Γενικη Συνελευση του Δικηγορικού Συλλόγου .
Δυστυχώς όμως για εμας τους δικηγόρους (με ευθύνη κυρίως του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου μας αλλά και την αμεριστη «συμπαράσταση» των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας ) οι λόγοι αυτής της αποχής μας σίγουρα σας είναι παντελώς άγνωστοι με αποτελεσμα μέχρι σήμερα όλη αυτή η κινητοποίηση μας, να έχει κάνει «μια τρύπα στο νερο της δημοσιότητας » επιτρέποντας τις κυβερνητικές επιλογές να νομοθετούνται αφιλτράριστες χωρίς ίχνος πίεσης και έτσι ελεύθερα και απροβλημάτιστα για την κυβέρνηση, να καταλήγουν προβληματικοί νόμοι του κράτους .
Σαν προσωπική αντίδραση σε αυτή την κατάσταση θα προσπαθησω εντελώς συνοπτικα να αναλύσω τους λόγους της αποχής μας ,που τόσο αγνοεί η Ελληνική κοινωνία , η οποια κατα την προσφιλή τακτική της και πάλι κοιμάται τον υπνο του δικαίου .
Περαν λοιπόν των λόγων αποχής μας που αφορούν κάποια καθαρά συνδικαλιστικά ζητηματα των δικηγόρων και τα οποία δεν χρειάζεται να αναλύσω καθώς όπως είναι λογικο και επόμενο, αφήνουν αδιάφορη την κοινή γνώμη, υπαρχουν και οι υπόλοιποι πολύ σοβαροί λόγοι που μας αναγκάζουν να απέχουμε απο την εργασία μας και αυτοι οι λόγοι είναι για θέματα που αγγίζουν τις ζωές όλων . Οι βασικοί λόγοι της πανελλήνιας αποχής μας, αφορούν τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση όπως είναι ο Δικαστικος Καλλικράτης που προβλεπει την ρηξικέλευθη κατάργηση και συγχώνευση δικαστηρίων αλλά και τις επερχόμενες τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα με την αυστηροποίηση εφαρμογής των ποινών φυλάκισης και την αναδιάρθωση των βαθμών δικαιοδοσίας ,τα οποία στο σύνολο τους πραγματοποιούνται απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση της τόσο απαραίτητης υποδομής που απαιτείται για τέτοιου είδους καινοτομίες . Για αυτό τον λόγο όλες αυτες οι νέες αλλαγές στη δικαιοσύνη ,και για ακόμα μια φορά, στο τέλος θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητα απο αυτά που υποτίθεται ότι έρχονται για να λυσουν. Η ελληνική δικαιοσύνη διαχρονικά δυστυχώς διοικείται απο ανθρώπους που αγνοούν τις πραγματικές αναγκες της και αυτό έχει περίτρανα επιβεβαιωθεί απο την παταγώδη αποτυχία σχεδόν όλων των μνημονιακών και μετά μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν στο χώρο της δικαιοσυνης τα τελευταία σχεδόν δεκαπέντε χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε ένα κόπο και αναζητηστε (προσοχή:αντικειμενικά)δημοσιεύματα ,τα οποία αναλύουν επαρκώς αυτά τα θέματα . Αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σας…

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ω της παραφροσύνης

*Γράφει ο Γιώργος Τσακίρης

Είναι φορές, όπως αυτή μεταξύ διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, που η διαστρέβλωση πραγματικών δεδομένων από εκείνους που διεκδικούν πάση θυσία την επίτευξη του στόχου τους, ξεπερνά κάθε όριο.

Έτσι και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του δημάρχου Καβάλας, η επίτευξη ποσοστού 36,7% από το συνδυασμό του Θεόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος δήμος», παρουσιάζεται από κάποιους ως… αποδοκιμασία των δημοτών επειδή (λέει) τον ψήφισαν μόλις… δύο στους δέκα! Και πώς καταλήγουν σε αυτόν τον παραλογισμό; Χρησιμοποιώντας το ποσοστό της αποχής!

Εφόσον δηλαδή ένας στους δύο δεν πήγε να ψηφίσει, άρα το 36% του 47% που συμμετείχε, σημαίνει ότι το πραγματικό ποσοστό του συνδυασμού είναι… 17%!! Και ο πιο αδαής από τους δημότες, υιοθετώντας την ίδια «λογική», θα μπορούσε να συμπεράνει ότι οι υποστηρικτές του δεύτερου σε ψήφους συνδυασμού, δεν συγκέντρωσαν το 24%, αλλά μόλις το 11% των ψήφων.

Ακριβώς με την ίδια λογική, συμπεραίνουμε ότι οι διοικήσεις που προέκυψαν από τις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων 20 τουλάχιστον ετών, τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, εκπροσωπούν ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 22 με 23%!

Μόνο που οι αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες δεν λειτουργούν έτσι αγαπητοί. Οι εκπρόσωποι του λαού, αναδεικνύονται από εκείνους που εκφράζουν τη γνώμη τους μέσω της ψήφου. Όσοι απέχουν, αν δεν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, κακώς απέχουν. Εφόσον όμως (είτε επέλεξαν είτε όχι να) απέχουν από τη μέγιστη αυτή στιγμή της δημοκρατίας, η γνώμη τους -θετική ή αρνητική- απλά δεν καταγράφεται. Το να τη μεταφράζει κανείς όπως ακριβώς τον συμφέρει για την εξυπηρέτηση των σκοπών του, μόνο ως διαστρέβλωση (επιεικώς) της πραγματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γι’ αυτό λοιπόν, εξαιρώντας από τη λογική του κειμένου το γεγονός ότι το σύνολο των 21 πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων του «Σύγχρονου δήμου», έχουν καθένας τους ξεχωριστά τους διπλάσιους από τους αντίστοιχους υποψηφίους του δεύτερου, αυτοί που αξίζει να εκλεγούν στο πλευρό του επόμενου δημάρχου Καβάλας, είναι αυτοί που οι συνδημότες τους εμπιστεύθηκαν.

Ο συνδυασμός «Σύγχρονος δήμος» και οι υποψήφιοι του νυν δημάρχου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αγία Βαρβάρα θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τον “Πολύ” Παπάγο

Με το «καλημέρα» η νεοφώτιστη Καβαλιώτικη ομάδα της ιστορικής συνοικίας της Αγίας Βαρβάρας (Βοήθεια μας) κάνει μακροβούτι στα βαθιά!!

Αντιμετωπίζει την ομάδα του ιστορικού Παπάγου Αθηνών στα πλαίσια του Κυπέλλου μπάσκετ περιόδου 2023-2024. Η Ομάδα του Νίκου Φιλόγλου, του Χρήστου Μυτικόπουλου και όλων των ικανών συμβούλων και τεχνικών της λαοφιλούς ομάδος όχι μόνο ανέβηκε με το σπαθί της στην Γ’ Εθνική αλλά προχώρησε και στο Κύπελλο! Αυτό έγινε γιατί θριάμβευσε μέσα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, μίας συνοικίας που φημίζεται για το θερμό κλίμα που δημιουργούν οι οπαδοί της που καμιά φορά ξεπερνά και τα όρια. Και τώρα η ομάδα μπάσκετ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ όπως είναι το πλήρες όνομα αντιμετωπίζει τον ΠΑΠΑΓΟ ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας δηλαδή 2 κατηγορίες επάνω από την τοπική!!

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μία υπενθύμιση που ίσως μερικοί από τους αγαπημένους μου, αδελφικούς φίλους, φιλάθλους και μη δεν την θυμούνται η την ξέχασαν. Από τότε που πάτησα το πόδι μου γενικώς στα γήπεδα (6 ετών) δεν με ενδιαφέρει το κύπελλο ούτε τα φιλικά παιχνίδια!! Γνώμη μου και δεν υποχρεώνω κανέναν να την σεβαστεί. Η Αιτιολογία είναι ότι εμένα με ενδιαφέρει η προετοιμασία και η προθέρμανση που θα κάνουν οι αθλητές παντός αθλήματος σε αγώνες μόνο πρωταθλήματος. Η πείρα μου με βοηθά να βγάλω συμπεράσματα σχετικά γρήγορα.

Για αυτό πηγαίνω μιάμιση-δύο ώρες στα γήπεδα! Πριν την έναρξη. Θα απαντήσετε εσείς και έχετε δίκαιο: «Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Να περάσουμε τώρα στο παιχνίδι στο οποίο βέβαια αυτή την φορά δεν θα είμαι γιατί υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα υγείας της συζύγου μου που βρίσκεται μεν στην ανάρρωση αλλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί προσωρινά μόνη της. Λοιπόν στο παιχνίδι αυτό φαβορί τυπικά είναι η Αθηναϊκή ομάδα. Η αξία της και η εμπειρία της δεν αμφισβητείτε. Όμως σε ένα παιχνίδι κυπέλλου πολλές φορές συμβαίνουν εκπλήξεις που δεν τις περίμενε κανείς! Σε αυτό το παιχνίδι όπως το ξανατονίζω δεν γνωρίζω τίποτε για φέτος και για τις δύο ομάδες ούτε καν τους διαιτητές (αυτό βέβαια είναι σπάνιο για μένα). Τον μόνο που γνωρίζω είναι ο κομισσάριος του παιχνιδιού κ. Ιορδάνης Μπρίγκος που είναι αδελφικός φίλος και συνάδελφος στο ένα από τα τρία πτυχία μου. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Ιορδάνης είναι ο καλύτερος κομισσάριος στην Ελλάδα! Υπερβολές; Καθόλου μα καθόλου.

Διαιτητές είναι οι κ.κ Σελεβός, Κωνσταντινέλης, Αθανασιάδης και οι τρεις από Θεσσαλονίκη. Δεν τους είδα ποτέ στα παιχνίδια στην Καβάλα δεν τους ξέρω δεν μπορώ να έχω γνώμη. Γενικά όμως δεν έχω καλές αναμνήσεις από τους Σαλονικιούς. Το παιχνίδι θα αρχίσει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα και πραγματοποιείται στο ΔΑΚ των Ποταμουδίων. Υποχρέωση όλων των Καβαλιωτών (όσο έμεινα βεβαίως) να γεμίσουν τις κερκίδες και να εμψυχώσουν την ομάδα και τους φιλότιμους παίκτες.

Η Αγία Βαρβάρα την επέτειο των τριαντάρηδων 30 Σεπτεμβρίου μπορεί να κάνει το ΘΑΥΜΑ της.

VERITE’ 55 ANEE’

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en